Keskustelu:Keittokirja/Munakas

Page contents not supported in other languages.
Wikikirjastosta

Mitä ihmettä tekee "kahden munan munakkaan" ohjeella kun ei missään kerrota monelleko hengelle se on tarkoitettu? Ihan sama vaikka olisi ollut "27 munan munakkaan" ohje.

Useimmilla ihmisillä on jonkinlainen käsitys yhden kananmunan koosta ja pystyvät siten arvioimaan kahden munan munakkaan riittävyyttä. Munakasta voidaan tarjota esim. aamiaisella lisukkeena tai kokonaisena ateriana, joten on vaikea kirjoittaa yleispätevästi, kuinka monelle hengelle ko. resepti on tarkoitettu. Kahden munan ohje on helpompi skaalata esim. neljän munan munan ohjeeksi, kuin 27 munan ohje. -TeemuN 16. helmikuuta 2008 kello 22.47 (UTC)Vastaa[vastaa]
Yleisimmin käytetyt ohjeet ovat 4 tai 6 munan ohjeita, joista riittää syötävää 2-4 syöjälle mahan vetoisuudesta riippuen. Esim. http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/15527/Reilu%20munakas%20kahdelle Reilu munakas kahdelle ohje sisältää 6 kananmunaa. Kananmunan koko sinänsä ei vielä riitä munakkaas ravitsevuuden arvioinniksi, sillä munakas sisältää paljon muutakin kuin vain sen kananmunan keitettynä.