Siirry sisältöön

Keskustelu:Ubuntu tutuksi/Ohjelmat vanha

Sivun sisältöä ei tueta muilla kielillä.
Lisää aihe
Wikikirjastosta
(Ohjattu sivulta Keskustelu:Ubuntu tutuksi/Ohjelmat)
Viimeisin kommentti: 17 vuotta sitten käyttäjältä TeemuN aiheessa Xubuntu

Joku voisi mielestäni ottaa uudet screenshotit noista ohjelmista viimeistään Gutsyn julkaisun jälkeen. Itse en sitä viitsi tehdä, koska käytän KDEta. Ja olisi varmasti hyvä selittää hieman tarkemmin myös noista KDEn ohjelmista, ja ehkä jopa laittaa screenshotteja. Sen voisi tehdä joku jolla on vakio KDE, jotta käyttäjät saisivat oikean kuvan KDEsta.

- Kupuntu


Tältä sivulta puuttuu tiedostonhallintaohjelman kuvaus.


Kannattaisikohan tämä sivu tehdä niin, että tälle sivulle jää vaan tuo vertailutaulukko. Tarkemmat tiedot ohjelmista jätettäisiin omille sivuilleen, jonne niille olisi helmpompi ja loogisesti järkevämpi tehdä esittelyä ja käyttöön liittyvää opastusta.

-Aji


Voisiko tohon Vertailutaulukkoon lisätä, että nuo ohjelmat ei täysin vastaa toisiaan (Esim. Kopete-ICQ, Gaim-MSN, Amsn-Trillian) että sitten ei tulis mitään harhaanjohtavaa?

- Kupuntu


Voisko tätä ohjelmat sivua jäsennellä niin, että laitetaan jotain poikkiviivoja kehiin, ettei mene sivu liian epäselväksi?

-aji

Kyllä varmaa voi. Tosin olen ajatellut, että noista kaikista ohjelmista kirjoiteltaisiin myös jotain perusasiaa jolloion myös kuvat asettuisivat paremmin paikoilleen.

- mikkohuo


Voisko noille ohjelmille tehdä omat syvällisemmät sivunsa, jossa neuvotaan ohjelman käyttöä? Laittaa tuossa taulukossa oleville softille linkitykset omiin pohjiinsa?

-aji

Mun mielestä toki voi, jos ohjelmista syntyy riittävästi asiaa. Mutta jos kuvaukset jää tuollaisiksi lyhyiksi, niin kuin ne nyt on, niin ehkä omat sivut eivät ole tarpeen. - mikkohuo

asennus

[muokkaa wikitekstiä]

Nyt ohjelmien kohdalla on linkit niiden kotisivuille. Kun oikea asennustapa kuitenkin on Ubuntu-paketin asentaminen, niin olisiko syytä mainita kunkin ohjelman paketin nimi, jolla se löytyy synapticista ja on asennettavissa apt-getillä? -akaihola

Hyvä huomautus. Mielestäni voisi lisätä. --Mikkohuo 20. toukokuuta 2006 kello 20.35 (UTC)Vastaa

gaim ja irc

[muokkaa wikitekstiä]

Gaimillahan pääsee myös IRC-kanaville, pitäisikö se mainita?

Voisi olla hyvä --Mikkohuo 20. toukokuuta 2006 kello 20.36 (UTC)Vastaa


Xubuntu

[muokkaa wikitekstiä]

Ubuntu tutuksi kirja ei kovin paljoa tunnusta Xubuntua, mutta olisiko tämä sellainen sivu, missä voisi mainita myös Xubuntulle sopivat ohjelmat, eli Xfck:n ja vähäisen tehontarpeen kannalta. --82.181.184.187 5. lokakuuta 2006 kello 22.22 (UTC)Vastaa

Mielestäni idea on hyvä, itselläni ei tosin ole tietotaitoa alkaa kirjoittamaan. -TeemuN 6. lokakuuta 2006 kello 17.12 (UTC)Vastaa