Ero sivun ”Paikallismuseon hoito/Paikallismuseon kokoelmien hoito” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
p
→‎Johdanto: Johdantoa muokattu aiemman perusteella. MLR
(tuholaiset siirretty Kokoelmien käsittelyn alle.)
p (→‎Johdanto: Johdantoa muokattu aiemman perusteella. MLR)
=== Johdanto ===
Museon toiminta rakentuu hyvin hoidettujen kokoelmien ympärille. Siksi kokoelmien hoito on yksi museon tärkeimmistä tehtävistä. Museokokoelmilla tarkoitetaan museo-objekteja sekä niihin liittyviä tietoja. Museo-objektit ovat esineitä, valokuvia, arkistoaineistoja ja rakennuksia.  
Museo muodostuu kokoelmistaan. Kokoelmilla tarkoitetaan museo-objekteja (mm. esineet, valokuvat, arkistoaineisto, rakennukset) ja niihin liittyviä tietoja. Koko museon toiminta rakentuu hyvin hoidettujen kokoelmien ympärille. Siksi kokoelmien hoito on yksi tärkeimmistä museon tehtävistä.  
 
Kokoelmien hoito on museo-objekteihin liittyvien tietojen ylläpitämistä (säilyttämistä ja kartuttamista) sekä objektien fyysistä huolehtimista niin, että ne säilyvät tuleville sukupolville. SäilytysolosuhteidenKokoelmien lisäksihoitoon siisteyskuuluu onoleellisena yksiosana tärkeimpiämuseo-objekteihin keinojaliittyvien edesauttaatietojen kokoelmienylläpitäminen, säilyttäminen ja säilymistäkartuttaminen.
 
Kokoelmien säilymiseen vaikuttavat säilytysolosuhteet. Lisäksi siisteys on yksi tärkeimpiä keinoja edesauttaa kokoelmien säilymistä.
Tämä ohjeistus on luotu erityisesti [[w:Paikallismuseo|paikallismuseoiden]] tarpeisiin.
 
Tämä ohjeistus on luotu erityisesti [[w:Paikallismuseo|paikallismuseoiden]] tarpeisiin. Sitä voivat hyödyntää myös yksityiset kokoelmien omistajat. Ohjeistuksen ovat laatineet Suomen alueellisissa vastuumuseoissa työskentelevien maakuntatutkijoiden verkosto.
 
=== Kokoelmien käsittely ===
8

muokkausta

Navigointivalikko