Ero sivun ”Ohje:Haku” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
1 285 merkkiä poistettu ,  16 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
p (hups)
Ei muokkausyhteenvetoa
{{wikikirjasto-ohje}}
Totuuden etsiminen on ihmisten vanhimpia harrastuksia.
Wikikirjastossa on sisäinen haku usein poissa käytöstä, koska se rasittaa paljon tietokantaa ja hidastaa muiden käyttäjien sivulatauksia. Voit kuitenkin käyttää Google-hakukonetta etsiäksesi tietoa eri kirjoista.
 
Kirjat on luokiteltu [[w:Yleinen kymmenluokittelu|yleisten kirjastojen kymmenluokittelun]] mukaisesti ([http://ykl.kirjastot.fi/]). Kaikki kirjat kuuluvat luokkaan [[:Luokka:Kaikki kirjat]].
 
== Kuinka käytän hakua ==
 
Vasemmassa laidassa on hakutoiminto. Kirjoita hakusana ja paina Siirry. Jos haluamaasi sivua ei suoraan löydy ehdottaa Wikikirjasto sinua siirtymään sinua Googlen hakutoimintoon, joka oletuksena etsii tietoa tämän projektin sisältä.
 
==Haku==
 
Mitä tarkemmin tiedät ja millä sanoilla etsit palauttaa usein mitä todennäköisimmin sivua kiinnostavat sivut.
 
==Kirjainkoko==
 
Usein ei ole merkitystä millä kirjainkoolla haet tietoa. Sanat "KIRJA", "kirja" ja "KiRjA" palauttavat saman haun, joten ei ole merkitystä millä koolla haet jotain osaa.
 
==Sanat==
 
Sanat ovat ensiarvoisen tärkeitä hakua käytettäessä. Kannattaa välttää lyhyitä sanoja kuten "ja", "ne" ja "se". Sillä näitä sanoja sisältävät tekstit usein paljon. Lisäksi huomaathan että "kirjasta", "kirjoissa" ja "kirja" palauttavat eri haut, siksi on usein suositeltavaa käyttää sanasta perusmuotoja.
32

muokkausta

Navigointivalikko