Ero sivun ”Ohje:Haku” versioiden välillä

Wikikirjastosta
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p rv
pEi muokkausyhteenvetoa
Rivi 10: Rivi 10:
==Haku==
==Haku==


Mitä tarkemmin tiedät ja millä sanoilla etsit palauttaa usein mitä todennäköisimmin sivua kiinnostavat sivut.
Mitä tarkemmin tiedät ja millä sanoilla etsit palauttaa usein mitä todennäköisimmin sinua kiinnostavat sivut.


==Kirjainkoko==
==Kirjainkoko==

Versio 6. toukokuuta 2007 kello 17.42

Wikikirjastossa on sisäinen haku usein poissa käytöstä, koska se rasittaa paljon tietokantaa ja hidastaa muiden käyttäjien sivulatauksia. Voit kuitenkin käyttää Google-hakukonetta etsiäksesi tietoa eri kirjoista.

Kirjat on luokiteltu yleisten kirjastojen kymmenluokittelun mukaisesti ([1]). Kaikki kirjat kuuluvat luokkaan Luokka:Kaikki kirjat.

Kuinka käytän hakua

Vasemmassa laidassa on hakutoiminto. Kirjoita hakusana ja paina Siirry. Jos haluamaasi sivua ei suoraan löydy ehdottaa Wikikirjasto sinua siirtymään sinua Googlen hakutoimintoon, joka oletuksena etsii tietoa tämän projektin sisältä.

Haku

Mitä tarkemmin tiedät ja millä sanoilla etsit palauttaa usein mitä todennäköisimmin sinua kiinnostavat sivut.

Kirjainkoko

Usein ei ole merkitystä millä kirjainkoolla haet tietoa. Sanat "KIRJA", "kirja" ja "KiRjA" palauttavat saman haun, joten ei ole merkitystä millä koolla haet jotain osaa.

Sanat

Sanat ovat ensiarvoisen tärkeitä hakua käytettäessä. Kannattaa välttää lyhyitä sanoja kuten "ja", "ne" ja "se". Sillä näitä sanoja sisältävät tekstit usein paljon. Lisäksi huomaathan että "kirjasta", "kirjoissa" ja "kirja" palauttavat eri haut, siksi on usein suositeltavaa käyttää sanasta perusmuotoja.