Ero sivun ”Wikikirjasto:Poistoäänestys/Koristehampun kasvatusopas” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
 
Eihän sotketa vapaata tietoa ja Suomessa tällä hetkellä vaikuttavaa poliittista ilmapiiriä keskenään, eihän arvon wikiedistit? -[[Käyttäjä:Troyhy|Troyhy]] 6. helmikuuta 2008 kello 16.00 (UTC)
 
;Vapaan tiedon levittämiseen tarkoitettua ympäristöä ei pidä slummiuttaa vain yhden alakulttuurin käsikassaraksi!: Vapaan tiedon levitys on arvokas asia. Sillä on historian saatossa ollut monia esteitä. Varsinkaan vallanpitäjät eivät ole aina arvostaneet kaikille vapaan tiedon saatavuutta. Se on usein koettu pikemminkin haitalliseksi asiaksi. Esimerkiksi [http://fi.wikipedia.org/wiki/Baghdad Bagdad]in sultttaanin sanotaan vähätelleen [http://fi.wikipedia.org/wiki/Aleksandrian_kirjasto Aleksandrian kirjasto]n paloa tokaisemalla, että jos kirjasto sanoo mitä Koraani sanoo, se on tarpeetonta ja, jos kirjasto sanoo mitä Koraani ei sano, se on suorastaan haitallista (tuossa jälkimmäisessä linkissä samantapainen ajatus liitetään Kalifi Omaria koskevaan legendaan). [http://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Inkvisitio Rooman inkvisitio] taas pani [http://fi.wikipedia.org/wiki/Galileo_Galilei Galileo Galilei]n loppuiäkseen kotiarestiin niinkin pöyristyttävästä väitteestä, että maa kiertää aurinkoa. Vasta "vuonna 1758 heliosentrismin yleinen kielto poistettiin kirkon sensuurilistalta ja 1822 Dialogi Dialogo dei due massimi sistemi del mondo poistettiin kiellettyjen kirjojen luettelosta. 31. lokakuuta 1992 paavi Johannes Paavali II ilmaisi pahoittelunsa siitä, kuinka Galileita oli kohdeltu".
 
:Nyt olemmen kuitenkin tässä vapaan tiedon levityksessä ihan uudentyyppisen ongelman edessä, koska '''vapaan tiedon levityksen voi tuhota myös hukuttamalla sen roskaan''' ja karkottamalla samalla kaikki muut käyttäjät pois koko roskalla saastutetusta ympäristöstä. Tälöin '''tänne jää vain koristehampun kasvattajat neuvomaan toisiaan esimerkiksi siitä, [http://fi.wikibooks.org/w/index.php?title=Koristehampun_kasvatusopas/Hampun_hy%C3%B6ty-_ja_viihdek%C3%A4ytt%C3%B6#Kannabis_ja_virkavalta miten voi parhaiten pakoilla viranomaisia]'''. Minä en jaksa haaskata tähän asiaan aikaani tätä enempää. Koen kuitenkin sen todella harmilliseksi, jos tänne voidaan vapaan tiedonvälityksen verukkeella ja muotoseikoilla kikkailemalla tuottaa sellaista materiaalia, joka karkoittaa kaikki muut käyttäjät pois koko ympäristöstä ja jättää siten koko ympäristön näiden melko kyseenalaisten alakulttuurien ja kyseenalaisten tarkoitusperien käyttöön. --[[Käyttäjä:Raimondo|Raimondo]] 10. helmikuuta 2008 kello 20.34 (UTC)
17 911

muokkausta

Navigointivalikko