AbiWord/Esittely

Wikikirjastosta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

AbiWordin esittely[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

AbiWord-projekti alkoi suunnittelemalla ja luomalla vakaa ja älykäs tekstinkäsittelyohjelma sitomatta sitä mihinkään yksittäiseen käyttöympäristöön tai tiettyyn tiedostomuotoon. Tänään AbiWord on käännetty useimmille käyttöjärjestelmille ja se hallitsee useita tiedostoformaatteja. Lisäksi AbiWord sisältää useita modernin tekstinkäsittelyn prosesseja, sekä lisäksi lukuisia uraauurtavia ja ammattimaisia ominaisuuksia antaen luoda monia korkeatasoisia dokumentteja. Pieni lista ominaisuuksista:

 1. Tuttu käyttöliittymä
 2. Tallentaa ja avata tiedostomuotoja, jotka tukevat MS Word, WordPerfect ja paljon muita
 3. Rajoittamaton kumoa ja palauta toiminto
 4. Tiedostomuodossa (X)HTML tallentaminen CSS-tuella
 5. Kuvat
 6. Oikeinkirjoituksen tuki alleviivauksella
 7. Listausmerkit ja listat
 8. Tyylit
 9. Sisällysluettelon luonti ja tyyli
 10. Vaistonvarainen korjaus
 11. Sisäkkäiset taulukot ja lähes rajaamaton alue
 12. Postin sulauttaminen
 13. Kaksisuuntainen tekstin tuki
 14. Komentokenttä ja useita apuja dokumenttien prosessointiin

Vähäisimpänä ei suinkaan ole AbiWordin oletuksena tallentama tiedostoformaatti. Kuten useimmissa tiedostoissa tallennetaan vähän tuettuun muotoon, dokumentit tallennetaan AbiWordilla puhtaaksi luettavaksi tekstiksi XML:na, joka tekee mahdolliseksi käyttää mitä muuta tahansa tekstinkäsittelyohjelmaa. Tällä tavoin teksti on tiedostossa turvassa ja luettavissa, jopa ilman AbiWord-ohjelmaa, jolla loit sen. Käyttäjät ovat jopa vapaita luomaan omia ohjelmia tekstin muokkaamiseksi. Ei ole väliä kuinka AbiWordia käytät, käyttäjät voivat olla varmoja, että tärkeät tiedot säilyvät. Lisäksi, koska AbiWord on vapaa ohjelmisto mahdollistaa se ohjelmiston kehittämisen ja parantamisen

Lopuksi, AbiWord on kokonaan vapaa ja saatavilla useimmille käyttöjärjestelmille. Se on saatavana ohjelmana Linuxille (X11, GNOME), Windowsille, QNX:lle ja MacOS X:lle.

Open Source -konsepti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

AbiWord on kehitetty Open Source -projektiksi. Se tarkoittaa, että ohjelmointikoodi, joka ohjaa AbiWordia on vapaasti saatavilla ja jaettavissa edelleen. Toisin kuin kaupallisten ohjelmien ohjelmakoodi, joka pidetään salassa. Open Source -projekti, kuten AbiWord, jakaa ohjelmakoodia ohjelmoijien välillä ympäri maailman.

Yleisesti, useimmat käyttäjät eivät saa taloudellista apua kehittäessään ohjelmakoodia. Sen sijaan suurimman hyödyn saavat loppukäyttäjät: kenen tahansa muutettavissa oleva avoin ympäristö, vakaus, pysyvyys (Open Source -projektit eivät katoa kuten kaupalliset ohjelmat, kun yritykset kaatuvat), nopea toimivuus ja ilmaisuus.

Vieraile sivulla http://www.opensource.org ja opi enemmän Open Source -ohjelmista.