AbiWord/Informaatio/Oikoluku

Wikikirjastosta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Oikoluku ja tarkistus AbiWordissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

AbiWord tukee oikolukua monille kielille, myöskin silloin, jos asiakirja sisältää usealla kielellä olevia osia.

Tuetut oikolukuohjelmat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

AbiWord tukee GNU Aspell (kutsutaan myös Pspell) ja Ispell oikolukuohjelmia (ja lisäksi Enchantin). Kumpi näistä on sitten käytössä, jos olet hakenut suoritettavan tiedoston on todennäköistä että jompikumpi näistä on käytössäsi. GNU Aspell ja Enchant ovat helpompia käyttää Unixissa, joten jos käytät muuta käyttöjärjestelmää (Windows), on todennäköistä että käytössäsi on Ispell.

Määritykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tietenkin tarvitset sanaston oikoluvun käyttämiseksi. GNU Aspell sanaston löydät http://aspell.net/. Toistaiseksi AbiWordin Ispell rakentuu Ispellin sanastolle (yleisesti "hash" tiedostot), jotka on saatu toimimaan AbiWordissa, mutta joidenkin sanastojen kanssa saattaa olla ongelmia. Sanastot osoitteessa AbiWordin sanastot alaotsikon abispell alla.

Oletusasetukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

AbiWord olettaa monia asetuksia oletusasetuksiksi paikkasi mukaan. Kuten paperin koon (A4 tai Letter), mittayksikkö ja oletuskieli.

AbiWord mahdollistaa kielen vaihtamisen missä tahansa tekstin osassa. Kieli on vaihdettavissa helposti valikosta työkalut -> valitse kieli tai oikealla hiiren näppäimellä. Avautunut valikko sisältää listan kielistä.