AbiWord/Ongelmat/Usein kysytyt kysymykset

Wikikirjastosta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kieli ja liittymä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuinka vaihdan AbiWordin kielen?[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

AbiWordissa on käännetty usealle kielelle mukaanlukien suomi. Saat sen käyttöön valitsemalla työkalut -> Asetukset ja valisemalla välilehti kieli, jossa on valittavissa suomi.

Olen vaihtanut kielen mutta edelleen jotkin osat ovat englanniksi. Miksi?[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

AbiWordia suomentavat vapaaehtoiset ja sitä kehitetään kokoajan. Kokoaikaisesta kehityksestä johtuen jotkin uudet ominaisuudet ovat englanniksi, koska niitä ei ole vielä suomennettu.

Voit myös itse auttaa suomentamisessa etsimällä AbiWordin kansion "strings", josta löydät oman kielisen tiedostosin, jonka voit avata millä mistiolla ja suomentamalla englannin kieliset rivit. Etsi tämän jälkeen virallisilta sivuilta suomennuksesta vastaavan henkilön sähköpostiosoite.

Yleiset kysymykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuinka toimin Microsoft Word dokumenttien kanssa?[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

AbiWordilla on mahdollista avata yleisiä Microsoft Word dokumentteja. Kuitenkaan kaikki ominaisuudet eivät ole tuettuja, kuten vaikeat taulukot ja laajennokset. Microsoft Wordin tidostojen prosessointi on erittäin hankala ja vaikea, joten tiedosto ei välttämättä aukea oikein. AbiWord ei pysty tallentamaan MS Word formaatissa. Kuitenkin voit tallentaa tiedoston ".rtl" muodossa. Valitsemalla tallentamalla ".doc" muodossa AbiWord tallentaa sen Rich Text formaatissa (RTF), joka on mahdollista lukea Microsoft Wordilla.

AbiWord Windowsissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Saan virheen COMCTL32.DLL tiedostosta kun asennan.[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

COMCTL32.DLL on tiedosto, jonka AbiWord tarvitsee toimiakseen. Joissain vanhemmissa Windowseissa ei ole tätä tiedostoa. Saat tiedoston ladattua osoitteesta http://www.microsoft.com/msdownload/ieplatform/ie/comctrlx86.asp.

AbiWord/Windows kaatuu avattaessa suuren joukon (8-15 kappaletta) tiedostoja.[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä on tiedostettu ongelma. Vanhemmissa Windowseissa (95, 98 ja ME) on joitain rajoituksia muistin kanssa. Aikaisemmissa AbiWordeissa ikkunointia on rajoitettu. Tyypillisesti ohjelama kaattuu avattaessa 8 - 15 ikkunaa. Muistin lisääminen ei auta tähän ongelmaan. Windows NT, 2000 ja XP:ssä ei ole näitä rajoituksia.