Siirry sisältöön

Etäopetuksen näytön paikka/Etäopetuksen eri muodot

Wikikirjastosta

Itsenäinen opiskelu verkon avulla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Opiskelu tapahtuu itsenäisesti oppijan omilla laitteilla. Tukena voidaan käyttää verkko-oppimisympäristöä ja opetukseen soveltuvia mobiilisovelluksia sekä verkosta löytyviä aineistoja ja opettajan kokoamaa materiaalia (esim. Google Sites -sivusto tai jaettu Word Online -tiedosto).

Monimuoto-opiskelu verkossa ja etänä

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Monimuoto-opiskelu sisältää erilaisia menetelmiä ja työskentelytapoja kuten itsenäistä työskentelyä, työskentelyä pienryhmässä ja työskentelyä opettajan johdolla etäyhteyden välityksellä. Työskentelyssä hyödynnetään sähköisiä oppimisympäristöjä ja/tai mobiilisovelluksia, joista opiskelumateriaalit löytyvät, ja joissa oppijat voivat palauttaa tehtäviään sekä saada ohjausta ja palautetta.

Opiskelu opettajan johdolla verkossa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Opiskellaan opettajan johdolla oppilaitoksen sähköisessä oppimisympäristössä (esim. G Suite, O365, Peda.net, Moodle, Itslearning, Blackboard...), josta opiskelumateriaali ja oppimistehtävät löytyvät. Oppimisympäristössä opiskelija voi mm. tehdä tehtäviä ja testejä sekä olla yhteydessä opettajaan ja muihin opiskelijoihin. Voidaan opiskella myös verkossa reaaliaikaisesti, jolloin opettaja ja opiskelijat ovat samaan aikaan päätelaitteen (tietokone, tabletti tai älypuhelin) äärellä, mutta fyysisesti eri paikassa (esim. Google Meet, Microsoft Teams, Adobe Connect, Zoom) . Mukailtu lähde.

Läsnäolo pikaviestimillä tai videoneuvotteluyhteydellä

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käytä ensisijaisesti koulun/oppilaitoksen etäopetukseen tarjoamia välineitä ja oppimisalustoja. Esimerkiksi Google Suite ja O365 sisältävät pikaviestimet ja videoneuvotteluvälineet. Opettajan, oppijoiden ja huoltajien vapaaehtoisella sopimuksella käytössä voi olla muitakin välineitä kuten WhatsApp, Signal, Telegram, Marco Polo, Zoom, Skype, Adobe Connect. Tutustu eri videoneuvotteluvälineiden vertailuun.