Juomapelit

Wikikirjastosta

Tämä kirja kertoo erilaisista juomapeleistä. Juomapelit kuuluvat erilaisten pienimuotoisten illanviettojen ohjelmaan, varsinkin nuorten keskuudessa. Juomapeleihin liittyy yleensä humalahakuinen juominen, mikä rajaa joukosta kaikki alle 18-vuotiaat.

Juomapeli 1[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämän pelin nimi, jos sellaista on ikinä ollutkaan, on unohdettu aikojen saatossa tai pelin kuluessa. Peli ei vaadi osallistujiltaan varsinaista päätöksentekokykyä, joten se sopiikin hyvin hieman vauhdikkaasempaankin illanviettoon. Pelivälineenä käytetään korttipakkaa ja tietysti juomaa.

Pelin kulku

  1. Jokaiselle pelaajalle jaetaan 3-6 korttia, kaikille on pyrittävä jakamaan yhtä monta korttia
  2. Yksi pelaaja valitaan pelinjohtajaksi, ylijääneet kortit asetetaan pelinjohtajan eteen
  3. Pelinjohtaja sanoo kuuluvalla äänellä "Määrää kaksi" tai "Ota viisi" (pelinjohtaja päättää luvut) ja kääntää päälimmäisen kortin edessään olevasta pakasta. Tällöin jokainen pelaaja tarkastaa omat korttinsa. Jos omista korteista löytyy samaa numeroa kuin pelinjohtajan kääntämästä kortista on pelaajan joko otettava itse pelinjohtajan sanoma määrä hörppyjä lasistaan tai määrättävä jollekin kanssapelaajalleen pelinjohtajan ilmoittama määrä hörppyjä.
  4. Pelinjohtajaa vaihdetaan pelinjohtajan niin halutessaan. Jatkuvaa, pelin sujuvuutta haittaavaa, pelinjohtajan vaihtelua on kuitenkin vältettävä.
  5. Uusia pelaajia otetaan mukaan heidän näin halutessaan. Tällöin heille jaetaan sopivaksi katsottu määrä kortteja pelinjohtajan pakasta. Uudet pelaajat voivat myös tulla tuuraamaan pois lähteviä pelaajia.
  6. Vaikka korttionni ei suosisikaan, voi pelaaja janon yllättäessä kostuttaa kurkkuaan valitsemallaan (omalla tai juoman omistajan tarjoamalla) virvokkeella.

Erillisellä pakalla pelattavat juomapelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pohjanmaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli on yksinkertainen: kukin nostaa vuorollaan kortin ja toimii ohjeiden mukaan. Korttipakka löytyi ennen osoitteesta: http://rajakatu.ath.cx/~anssi/pohjanmaa/ . Kopiot pelikorteista löytyvät (toistaiseksi) osoitteesta: http://sturly.com/pohjanmaa-juomapeli . Ja jos ei löydy sieltäkään, lataa kortit täältä: http://jano.muumilaakso.fi/sonta/pohjanmaa-expansion-the-frosty-goblet.zip .

Pelistä on tehty myös kännykkäsovellus: [1] ja [2].

Lennipeli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin kotisivuilla on säännöt ja kortit ladattavana.

Juotaiitkeja juomapeli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuoden 2011 kesällä ilmaiseksi julkaistu juomapeli, jossa pelaajat pelaavat alkoholisoituneita piirroshahmoja vastaan. Peliin tarvitsee normaalin korttipakan lisäksi seuraavien linkkien takana olevat sivut tulostettuna Täältä tai Tästä .
Pelin virallinen kotisivu on: http://www.facebook.com/pages/Juotaiitkeja-Juomapeli/112560465499205