Keskustelu:OpenGL

Page contents not supported in other languages.
Wikikirjastosta

Alkuperäisen kirjoittajan ohjeita tuleville[muokkaa wikitekstiä]

Tarkoituksena on kirjoittaa OpenGL-ohjelmointikirja, ei referenssiopasta. Jos saadaan katettua koko OpenGL, hyvä. Se ei ole kuitenkaan itseisarvo. Tärkeämpää on selkeys ja epäolennaisen karsiminen. Lukijan tulisi myös päästä kokeilemaan asioita käytännössä mahdollisimman helposti.

Toivon, että kokeneet jakaisivat viisauttaan, sillä toimintojen käsittely ei aina riitä. Tarvitaan myös tietoa siitä, miten toimintoja tulisi käyttää haastavissa tilanteissa: Kuinka OpenGL:n tilaa hallitaan suuressa ohjelmassa järjestelmällisesti; mitä asioita tulee ottaa huomioon virheellisten OpenGL-toteutusten varalle? Kirjan suurempikokoisten esimerkkien ja harjoitusten tulisi olla konkreettisia, ratkaista tärkeitä toteutuskysymyksiä ja olla mahdollisia oikeissa ohjelmissa.

OpenGL:n ulkopuolelta täytyy ottaa muutamia asioita, niitä mitä lukio tai C-ohjelmointikirja ei opeta. Materiaalia voinee surutta kopioida muista Wikimedian alaisista teksteistä, kunhan karsii kaiken epäolennaisen pois.

Jokaisessa luvussa on kohta "Huomautuksia", johon voi helposti lisätä puutteellista tietoa tai muita havaintoja – jopa huumoria. Jos asia on olennainen, se voidaan siirtää sieltä itse tekstiin.

--Ahnurmi 15. elokuuta 2007 kello 20.09 (UTC)Vastaa[vastaa]