Siirry sisältöön

Kodin ruukkukasvit/Johdanto

Wikikirjastosta

Tämän hankkeen tarkoitus on koota vapaan sisällön kodin viherkasvikirja. Kirjakaupoissa vastaavat maksavat maltaita hienoine kuvineen. Jos meistä vain löytyy yritystä, voimme luoda vastaavan yhdessä - ilmaiseksi - kaikkien vapaasti käytettäväksi. Wikimedia Commonsin mahtavat, korkearesoluutioiset kuvat ja kymmenisen kiinnostunutta ihmistä voivat tehdä tästä totta - oletko sinä yksi heistä?

Osallistuaksesi sinun ei tarvitse tietää tietotekniikasta mitään, sinun ei tarvitse ottaa kuvia, mutta sisältöä tulisi luoda. Kirjoita tekstiä vaikka jukkapalmusta (katso ettei ole jo kirjoitettu) ja oikolue nopeasti. Lisää tekstisi aakkosten mukaan listaan. Lopusta huolehtivat varmasti muut kirjoittajat; tekstin viereen ilmestyy kuva ja mahdollisesti kuvan ylle commons-linkki. Muut saattavat muokata kirjoitustasi, ja juuri se on Wikikirjaston idea. Se on ainoa tapa kirjan kehittymiseen. Ole rohkea!

Huomaa kuitenkin, että tämä kirja on Suomessa yleisille huonekasveille, ei koivuille ja omenapuille! Tällainen hanke on Puutarha-wikikirja. ! Jos haluat tuoda jotain tähän hankkeeseen liittyvää esille, niin kerro ne keskustelusivuilla, jotka löytyvät sivun ylälaidoista.

Pyrimme osaltamme hälventämään ennakkoluuloja kasvin hankinnasta ja sen ylläpidosta. Osaltaan kerromme hyvinkin tarkasti kasvin tarpeista. Toivomme kuitenkin ettet pelästy vaan ryhdyt rohkeasti toimeen.

Kannustamme jokaista hankkimaan kotiinsa kukan tai viherkasvin. Osa kasveista on helppohoitoisempia kuin toiset. Voit aloittaa vähän huoltoa tarvitsevista kasveista ja innostuksen lähdettyä liikkeelle voit ottaa jatkaa eteenpäin.

Kodin ruukkukasvien kappaleet
Etusivu     Johdanto     Yleistä     Hoito-ohjeita     Kasvit     Linkit