Korttipelit/Huijauspaska

Wikikirjastosta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Huijauspaska, toiselta nimeltään tunnettu "kusetus", kolmannelta nimeltään "fuskupaska" on huijausversio Paskahoususta.

Ensin jokaiselle pelaajalle jaetaan viisi korttia. Pelaaja, jolla on pienin kortti, aloittaa pelin. Seuraava pelaaja voi laittaa useamman yhtä suuren tai yhden suuremman kortin pöytään. Aina kun on lyönyt kortin pöytään otetaan pakasta uusi, joten jokaisella pelaajalla pitäisi olla kädessään viisi korttia pelin loppuun asti.

Kuvakortteja saa lyödä vain seiskasta ylöspäin. Kakkonen käy minkä tahansa kortin päälle, mutta kakkosen päälle käy vain kakkonen ja kakkosia voi lyödä vain yhden kerrallaan. Jos pelaajalla ei ole kakkosta, tai muuten tilanteeseen sopivaa korttia, pelaaja joutuu ottamaan itselleen pöydässä olevat kortit.

Kympillä kaatuu kaikki alle kympin kortit ja ässällä kaatuu kuvakortit, jolloin kortit siirretään sivuun ja pöytään lyödään uusi aloituskortti.

Jos pöydässä ei ole muita kortteja, ja pelaaja lyö pöytään kympin tai ässän, kortti täytyy lyödä oikein päin ja vuorossa seuraava pelaaja joutuu nostamaan sen, ja menettää vuoronsa. Kymppeja ja ässiä voi lyödä tyhjään pöytään vain yhden kerrallaan.

Toisin kuin normaalissa paskahousussa, valepaskiksessa lyödään kortit väärinpäin. On toisten pelaajien päätettävissä uskovatko he, onko kortti on se, minkä lyöjä on sanonut.

Jos toinen pelaaja epäilee, että pöytään lyöty kortti ei ole sama kuin ilmoitettu, hän voi katsoa kortin. Jos se on ilmoitettu kortti, epäilijä joutuu nostamaan pöytään lyödyt kortit. Jos kortit nostaa ilman että sanoo epäilevänsä joutuu hän pitämään kortit itsellään. Jos se on eri kortti kun on väitetty niin kyseisen kortin lyöjä nostaa kaikki pöytään lyödyt kortit.