Siirry sisältöön

Linkki-moduuli

Wikikirjastosta

Sivuille voidaan sijoittaa sekä sisäisiä että ulkoisia linkkejä. Kaksi hakasulkua [[linkki]] tekstin ympärillä muodostaa sisäisen linkin. Jos tekstin sanat on taivutettu, linkkiteksti voidaan kohdistaa perusmuotoiseen artikkelinnimeen pystyviivalla, [[Suomen kieli|Suomen kielellä]], tai sanan perusmuoto voidaan erottaa sanan keskeltä, [[ylioppilastutkinto]]on. Ulkoiset linkit tehdään yksillä hakasuluilla, [http://www.suomi.fi]. Myös pelkän URL:n kirjoittaminen ilman hakasulkuja tuottaa linkin, http://www.suomi.fi. Tämä ominaisuus voi kuitenkin kadota tulevissa w:MediaWikin versioissa. Linkin selitys lisätään varsinaisen linkin ja välilyönnin jälkeen URL:n perään, Tie julkisiin palveluihin. Selitys tekee lukemisen helpommaksi, ja se kannattaa aina lisätä ulkoisiin linkkeihin. Wikimediat eivät ole linkkilitoja, joten käytä ulkoisia linkkejä vain hyvin harkiten. Ulkoiset linkit sijoitetaan pääsääntöisesti artikkelin loppuun Aiheesta muualla -otsikon alle alla olevan esimerkin mukaisesti.

== Aiheesta muualla ==

* [http://
* [http://

Kun käytät lähteenä kirjoja, lehtien artikkeleita, WWW-sivuja, karttoja tai standardeja, voit luoda sopivat lähdeviitteet valmiilla mallineilla. Viitemallineiden luettelosta löydät lähdemateriaalillesi sopivat mallineet, joiden avulla voit lisätä edellä esitetyn viittauskäytännön mukaan lähteen <ref> ja </ref>-tagien väliin keskelle artikkelia ja muodostaa itsenäisen lähdeluettelon artikkelisi loppuun. Kieltenväliset linkit eli kielilinkit tekevät helpoksi siirtymisen erikielisten, samasta aiheesta kertovien sivujen välillä.

Lisätietoja: w:Ohje:Tyyliopas/Linkit, w:Wikipedia:Ulkoiset linkit, w:Wikipedia:Merkitse lähteet, w:Wikipedia:Kieltenväliset linkit