Siirry sisältöön

Lintukirja/Tiira-lintutietopalvelu/Havainnon tekijät

Wikikirjastosta

Yleistä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Havainnon tekijä voi olla rekisteröitynyt BirdLife Suomen jäsen, muu rekisteröitynyt käyttäjä tai rekisteröimätön käyttäjä. Havainnoitsijoita ilmoitettaessa tulee aina käyttää henkilöiden koko nimiä. Nimettyjen havainnoitsijoiden lisäksi epämääräisiä ilmauksia ("10 henkilöä", "Peräkylän retkiporukka", "ym.") voi käyttää, mutta niitä ei tule koskaan käyttää ainoana havainnoitsijoita kuvaavana ilmauksena!

Rekisteröityneet havainnoijat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Oletusarvoisesti tässä kohdassa on käyttäjä, joka on kirjautunut järjestelmään. Sen voi muuttaa Kavereiden valinta –linkistä:


Kavereiden hallinta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaverihaun (havainnoijien hallinta) avulla rekisteröityneet käyttäjät pystyvät liittämään muita rekisteröityneitä käyttäjiä mukaan ilmoittamaansa havaintoon. Näin ilmoitetut havainnot menevät myös muiden retkellä olleiden rekisteröityneiden käyttäjien tileille ja vain yhden yhteisellä retkellä olleista tarvitsee tallentaa havainnot järjestelmään.

Muokkaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muokkaa-linkin kautta pääsee lisäämään rekisteröityneitä käyttäjiä havaintoon. Lisää kaveri havainnoijalistalle klikkaamalla nimen perässä olevaa 'lisää'-linkkiä. Voit poistaa valitun kaverin havainnoijalistalta klikkaamalla nimen perässä olevaa 'poista'-linkkiä. Kun olet valinnut havainnoijat, klikkaa 'Valmis'.


Tyhjennä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tyhjennä-linkin kautta voi poistaa kaikki näkyvissä olevat havainnoijat.


Omat kaverit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Omat kaverit -linkistä avautuu uusi ikkuna, jossa voi muokata Omat kaverit -listaa.


Kaveri lisätään seuraavasti: Kirjoitetaan esimerkiksi etunimi ja kaverin asuinkunta. Sen jälkeen klikataan Etsi kaveri –painiketta. Nyt avautuu ikkunaan listaus niistä halutun kunnan rekisteröityneistä käyttäjistä, joiden nimessä esiintyy kirjoitettu etunimi. Napsauttamalla oikeaa kaveri hänen nimensä siirtyy Omat kaverisi –listaan. Huom! Jotta toinen havainnoija voitaisiin lisätä omaan listaan niin tämän on täytynyt rekisteröitymisen yhteydessä tai myöhemmin sallia muiden käyttäjien liittää itsensä retkikaveriksi. Hyväksymisen voi käydä tekemässä Omat tiedot –osassa.

Listasta voi poistaa kaverin napsauttamalla hänen nimeään kerran. Ikkunan voi sulkea klikkaamalla Valmis-painiketta.


Muut havainnoijat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muut havainnoijat –kohtaan voi kirjoittaa rekisteröimättömät havainnoijat.


Jos muita rekisteröimättömiä havainnoijia on useita niin heidät erotellaan pilkulla. Esim. Jussi Koskela, Antero Tyränki