Siirry sisältöön

Lintukirja/Tiira-lintutietopalvelu/Omat paikat

Wikikirjastosta

Omat paikat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Omat paikat sisältää käyttäjän tallentamat havaintopaikat. Täältä voi paikkoja lisätä, muokata tai poistaa:


Lisää uusi –linkkiä napsauttamalla avautuu karttaikkuna, jossa sinisillä pisteillä on merkitty käyttäjän aiemmin tallentamat havaintopaikat. Paikka merkitään samoin kuin Hae paikka kartalta -kohdassa neuvottiin:

Hiiri viedään suurin piirtein havaintopaikkaan ja klikataan. Kartta suurenee. Sitä suurennetaan niin paljon, että havaintopaikka tulee näkyviin (suurennuskerrointa voi halutessa muuttaa Zoom x –kohdasta , tällöin pääsee nopeammin haluttuun paikkaan).

Nyt kun paikka on näkyvissä klikataan Aseta havainnoijan paikka –työkalua . Käydään vielä napsauttamassa havaintopaikkaa kartalla. Huom! työkalu on käytettävissä vasta sitten, kun kartta on riittävän tarkalla tasolla.

Klikkauksen jälkeen tulee oikeaan laitaan Havaintopaikka kohtaan koordinaatit näkyviin. Havaintopaikalle annetaan vielä havaintopaikan nimi ja kunnan nimi sekä napsautetaan Tallenna-painiketta:


Muokkaa-linkin kautta pääse muuttamaan aiemmin tallennetun paikan nimeä, kuntaa ja koordinaatteja. Linkistä avautuu tallennettu paikka karttaliittymään. Etsitään haluttu paikka kartalta ja klikataan Aseta havainnoijan paikka –työkalua (kiikarin kuva). Käydään vielä napsauttamassa havaintopaikkaa kartalla. Tarvittaessa muutetaan paikan muita tietoja ja lopuksi napsautetaan Tallenna-painiketta. Suljetaan ikkuna.

Havaintopaikan voi poistaa napsauttamalla poista-painiketta. Ohjelma kysyy vielä varmistuksen poistolle:


Tähän vastataan OK tai jos käyttöjärjestelmäsi suomentaa se niin vastaa kyllä.