Mikrovaltion perustaminen/Kansalliset symbolit

Wikikirjastosta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lippu & vaakuna[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aerican imperiumin lippu
Aerican imperiumin logo

Lippu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Useimmilla mikrovaltioilla on oikeiden valtioiden tapaan lippu ja vaakuna/logo. Jotkut ovat painaneet omaa rahaa ja tehneet jopa passeja. Kun suunnittelet valtiollesi lippua, kannattaa sekaantumisten vuoksi varmistaa ettei samanlaista lippua ole käytössä muualla.

Yleinen lippuaihe on ainakin Euroopassa erilaiset värillisten raitojen yhdistelmät sekä ristiliput. Tämäntyyppinen lippu on kaikkein todennäköisimmin jo olemassa. Eräs persoonallinen vaihtoehto on samantyyppinen kuin Aerican imperiumin lippu: Mikään oikea valtio ei taatusti laita hymiötä lippuunsa.

Kannattaa harkita myös yksivärisen lipun tekemistä: Esimerkiksi Ladonian lippu on "vihreä risti vihreällä pohjalla" valtion nettisivujen mukaan.

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mikäli teet valtiollesi vaakunan, kannattaa lisäohjeita katsoa Wikipedian heraldiikka-artikkelista. Kuten lipunkin tapauksessa, kannattaa varmistaa, ettei samanlaista vaakunaa ole jo käytössä.

Voit tehdä valtiollesi vaakunan sijasta logon. Tällöin suunnittelu on vapaampaa, sillä silloin ei tarvitse välittää heraldiikan säännöistä. Logoista esimerkkinä mainittakoon Aerican imperiumin logo, jossa on valtion "nimikirjaimet" ja hymiö niiden välissä.

Koska olet perustamassa mikrovaltiota, ei vaakunankaan tarvitse noudattaa heraldiikan sääntöjä, ellet itse niin halua.

Raha[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Voit myös luoda valtiosi sisäiseen käyttöön oman rahayksikön. Mikrovaltion rahojen ei tarvitse olla niin hyvin varmistettu kuin oikeiden valtioiden, koska todennäköisesti rahoilla ei ole arvoa mikrovaltiosi ulkopuolella. Poikkeuksiakin toki on, eräiden mikrovaltioiden rahat ovat haluttuja keräilykohteita.