Siirry sisältöön

Ruby/Rubygame

Wikikirjastosta

Rubygame on erään ohjelmoijan aloittama projekti, jossa Ruby/SDL-kirjastoista on muunnettu pelintekoon soveltuva kirjasto. Lue tästä (englanniksi) miksi Rubygame on kehitetty.

Lue ensiksi Rubygame README, siellä kerrotaan mitä ohjelmia ja kirjastoja Rubygame vaatii toimiakseen. Jos käytät Linuxia, siellä myös kuvataan Rubygamen asennus Linuxille. Jos käytät jotain muuta käyttöjärjestelmää, lue seuraavat asennusohjeet:

Lue Lopuksi Getting Started with Rubygame, jossa kuvaillaan tärkeimmät luokat ja metodit.

Sisältää näytöllä näytettävän kuvan. Käyttää muistina näytönohjaimen muistia. Screenin sisältämä kuva saadaan näytettyä fyysisellä näytöllä flip-metodilla.

Kaikki pelin sisältämät näytöllä näytettävät kuvat ovat Surface-objekteja. Surfacet piirretään Screen-objektiin, joka lopuksi piirretään näytölle. Surfaceihin saa ladattua kuvan kuvatiedostoista helposti yhden funktion avulla.

Rect sisältää mm. Surface-objektien tiedot, eli sijainnin ja koon.

EventHandler käsittelee kaikki tapahtumat, pääasiassa pelaajan antamat syötteet. Kattavat funktiot löytyvät niin hiirelle, näppäimistölle kuin joystickille.

...

Sisältää mm. metodit pelin sisäisen virkistystaajuuden(framerate, fps) säätöön. Yhdellä funktiolla saat asetettua tavoitetaajuuden, jolloin funktio asettaa silmukalle automaattisesti oikean pituisen odotusajan(delay).

Sprite ei tässä tarkoita limonadia, vaan yhtä peliobjektia. Sprite-luokka sisältää yksinkertaisen bounding box -törmäyksentunnistuksen, sekä paljon muuta. Luokkaa ei ole tarkoitus käytettäväksi sellaisenaan, vaan siitä on tarkoitus periyttää omat luokat pelihahmoille.

Reunapehmennettyjen fonttien käyttöön.

OpenGL:n käyttöön soveltuva luokka. Tarvitset kuitenkin ruby-opengl-kirjaston käyttöösi.

Virallinen Rubygame-sivusto. Sisältää myös hakuteoksen Rubygamesta.