Suomen kieli/Suomen kieli käyttöön/Miten erottuu

Wikikirjastosta

Miten erottuu.

- Ennen vanhaan tarvittiin kovasti jotain luistoa, jotta esimerkiksi valssin pystyi tanssimaan.

Nykyään tarvitaan teräsharjaa, jotta liian luiston saisi pois!

- Koska kuitenkin vähintään 90% lavoilla ja varsinkin ravintoloissa tanssivista on niitä ei niin hyviä, on jouduttu siihen liukasteiden lisäilyyn menemään.

Monessa paikassa niin tehdään, vaikka kuinka pyydetään pois jättämään. Kerran tosin sain tarjoilijan teeskentelemään jauhon varistelua, vaikka purkin kansi oli kiinni. Aina siihen ei ole minkäänlaisia mahdollisuuksia.

- Niinijuuri...totta se on...kumipohjaiset kengät eikä korkoakaan niissä ole yhtään päälle viiden millin jos sitäkään tiedä häntä en ole mitannut. Kotimaiset kymppivarpaan kengät. En kerro, minkä väriset.

- Valssissa luisto on ihan jees, mutta tänä päivänä tanssitaan paljon sellaisia uusia lajeja, joissa hyvä pito "startatessa" tuntuu hyvältä. Perinteistenkin lajien tanssityyli on osin muuttunut; niissäkin kaivataan sopivasti pitoa kengän ja lattian välillä. Ennen ehkä "hiihdeltiin" enemmän? Varusteetkin ovat saattaneet muuttua: kumipohjaiset yleiskengät tarvitsevat enemmän luistoa kuin nykyään paljon käytetyt erityisesti tanssia varten suunnitellut kengät.

Mutta sitä en ymmärrä miten naiset ovat pärjänneet muovipohjaisilla juhlakengillään niillä liukkailla lattioilla!!!

- Ei ne naiset ole pärjänneetkään mitenkään likkailla lattioilla. Eikä edenkään niillä muovipohja kengillä. Sillä eihän he ole tanssineet vaan on luultu tanssivan, niin kuin hyvin tiedätkin.

Tuo on tuo lattian luisto kyllä lähes aina joistakin kohden lattiaa aivan liian liukas ja kun tullaan "hyvään kohtaan" niin se on nihkeä niin kuin pitääkin. Valssikin sujuu hyvin nihkeämmillä kuin liian liukkailla. Nuo mainitsemasi uudet lajit toisinaa tarvitsee sen "startti"pidon ja sitä ei vaan tahdo saada kun "valtatanssijajoukko" on sen liukkauden kannalla ja perustanee sen "taitonsa" sen varaan jolloin daameista tuntuisi että nyt vienti on hyvää kun ei tahdo pystyssä pysyä!!.

Ja vähän on sitä "ilmaista " epävarmuutta" ikään kuin pienessä huppelissa. Voi silloin tällöin tarrautua luvallisesti siihen naapurin mieheen kun on nurin menossa. "hiihtelyä niin".

Kengissä on eroja kyllä ja mainitut tanssikengät nahka pohjilla tai säämiskä pohjilla ovat kyllä lattian suhteen tarkempia mutta hyvällä lattialla niillä on kyllä erittäin hyvä tanssia.

Pito vain tulee olla hyvä.

- Josta taas tuli mieleen, että jos olisi - näin naisena - pakko valita kahden pahan, tosi liukkaan tai aivan luistamattoman tanssialustan välillä, valitsisin sen tosi liukkaan, koska seuraajana en pääse valitsemaan, mitä kuvioita teen. Olen huomannut, että pitävällä alustalla miehillä ei ole ihmeemmin ongelmia tanssin ja polvilumpioidensa kanssa, koska he voivat sopeuttaa oman tanssinsa alustan mukaan, mutta daamia he vaistomaisesti liikuttelevat ja pyöräyttelevät ihan samaan tapaan kuin normaali parketillakin (ehkä jopa laajemmin, yrittäessään alitajuisesti kompensoida omia muuttuneita liikeratojaan). Ja daamin polvilumpiot huutaa armoa! Ymmärrän toki, etteivät miehet tätä ilkeyttään tee, vaan vienti tulee selkäytimestä. Ja sama muuten tosi liukkaallakin lattialla: Toivoisin, että miehet huomioisivat vauhdissaan ja liikelaajuuksissaan sen, jos daamilla tuntuu lipsuvan.