Tietokone- ja konsolipelien läpipeluuohjeet/Red Dead Revolver (PS2)

Wikikirjastosta

Red Dead Revolver on Rockstarin luoma Villi Länsi-peli Playstation 2 -konsolille (PS2). Peli on toki myös X-Boxille, mutta seuraavassa on ohjeet vain ensin mainitulle.

Peli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Varoitus! Seuraava teksti paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Bull's eye[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli alkaa päähenkilön, Red Harlow'n, isän palatessa pitkältä matkaltaan. Isä kertoo perheen huolten olevan nyt kaukana, sillä hän oli ystävineen löytänyt kultaa. Red ihastelee siinä sivussa isän uutta kuudestilaukeavaa, jolloin isä kertoo samanlaisia kaunokaisia olevan vain kaksi maailmassa. Red kuulemma saa vielä jonain päivänä aseen, mutta siihen mennessä on tyydyttävä toiseen, tavallisempaan, revolveriin.

Demo loppuu ja pelattava osuus alkaa. Vanhemmat ovat palanneet sisälle ja Red lähtee harjoittelemaan ampumista. Tarkoitus on lähteä alas mäelle ampumaan linnunpelätintä ja patoja ja kattiloita.

Demo alkaa ja Red on lopettelemassa harjoituksiaan, kun äiti tulee huutamaan mäelle, ettei astioita saa rikkoa. Isä saapuu rauhoittelemaan äitiä, kun rosvot hyökkäävät.

Demo loppuu, Redin tarkoitus on palata mäki ylös ja auttaa isää listimään kaikki rosvot.

Demo alkaa. Red näkee isänsä kuoleman. Äitikin on ilmeisesti kuollut. Mennessään isävainajan tykö suremaan, isokokoinen, univormupukeinen mies saapuu kahden muun rosmon kanssa paikalle ilveilemään. Red huomaa pudonneen aseensa maassa liekkien keskellä, nappaa sen nopeasti ja ampuu univormumieheltä käden irti. Roistot pakenevat, ja Redin käsi oli palanut revolveriä ottaessa.

Bounty Hunter[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodet vierivät. Red on varttunut aikuiseksi ja murheissaan kotinsa ja vanhempiensa menetyksestä ryhtynyt palkkionmetsästäjäksi. Red kohtaa koiransa kanssa puukärryjen alla piileskelevän vanhuksen, jolla on jos jonkinlaista tavaraa myytävänä.

Kaksi pahista astuu kuvaan kiusaamaan vanhusta. Toinen heistä suuttuu Redille ja taisto voi alkaa.

Redin täytyy listiä molemmat roistot. Tämän jälkeen on ammuttava maahan tippuneella kiväärillä kalliolta alas kaksi muuta vihulaista käyttäen vanhuksen kärryä suojana. Osion yli voi hypätä kolmio-näppäimellä.

Seuraavana edessä on listiä kaikki rosvot, jotka löytää. Sitten päästään ensimmäistä kertaa pelin hauskinpaan osioon, Deadeye'en, jossa R2-näppäintä painamalla kuva hidastuu ja pelaajalla on aikaa lukita pelkällä tähtäimen liikutuksella (oikea analoginen) ampumakohteita vihollisen ruumiiseen. Deadeye-ajan loppuessa, tai pelaajan vetäessä liipasimesta (R1), Red pippuroi lyijyä viholliseen, niin ettei paremmasta väliä. Harjoitusosion voi skipata kolmio-näppäimestä.

Kivimäisistä taloista astuu ulos lisää konnia, joilla on tarkoitus olla edessä sama kohtalo. Siis aseet laulamaan, yksinkertaista.

Kaiken tämän jälkeen vanha myyntimies astuu jälleen esiin ihastellen pelaajan ampumataitoja. Samalla mies kertoo lähellä olevan kaupungin sheriffin maksavan hyvän palkkion näistä konnista.

Ugly Streetfight[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Red saapuu kaupunkiin. Sheriffi kertoo hänen tehneen hyvää tytötä, mutta kaupunkia kuulemma terrorisoi pahempi kopla. Red huomaa kolmen märkäkorvan naureskelevan Redin koiralle ja yksi menee ja ampuukin otuksen. Sheriffi ymmärtää väistyä tieltä, kun vihainen Red nostaa aseensa kotelosta.

Ja taas: tapa kaikki, jotka näet. Vihollisia juoksentelee ensin pitkin kylän pihaa, sitten niitä ilmestyy katoille ja muille korkeille paikoille tarkka-ampujiksi.

Päästyäsi tämän läpi, alkaa legendaarinen Lännen nopein-osio. Siis kumpi ehtii ampua toisen ensimmäisenä. Tarkoitus on laskea Redin käsi revolverille vetämällä oikeaa analogista taaksepäin ja työntää sitten eteen nostaakseen ase. Tähtäyksen olisi hyvä sujua nopeasti, ja se onkin lähes samanlainen, kuin Deadeye, mutta tässä ampumakohteiden lukitus pitää tehdä itse R1-näppäimellä aina kun tähtäin on punainen. Jos tähtäin lukkiutuu viholliseen keltaiseksi, olet kuolemanoma. Vihollinen täytyy latoa täyteen punaisia merkkejä, jotta Red pääsee ampumaan mahdollisimman nopeasti.

Näytettyäsi taitosi Lännen nopeimpana, astuu kuvaan uusia vihollisia. Ja jälleen luodit viheltää. Lopuksi kuvaan astuu pääpiru, joka jahtaa sheriffiä. Tähän en voi muuta neuvoa, kuin ammu kun mahdollisuus.

Öykkärin päästessä hornaan, Red huomaa sheriffin haavoittuneen. Sheriffi kertoo lähimmän lääkärin olevan junamatkan päässä Brimstonessa. Lähdet siis kuskaamaan miestä sinne.

Railroaded[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ollaan junassa. Samassa vaunussa matkustavien kanssa on mahdollisuus jutella neliö-näppäimestä. Sittemmin ulkoa kuuluu laukauksia, ja eräs neiti-ihminen tajuaa heti: Bandits! Roistoja. Yksi matkustajista nousee ylös ja kertoo kohteliaasti, että kyseessä oli ryöstö. Eihän Redillä ollut muuta mahdollisuutta, kuin estää tämä kaameus. Alkaa jälleen Lännen nopein-osio.

Herra This Is Robbery'n kuoltua, Red ulostautuu vaunusta pysäyttämään muut konnat.

Siis, tarkoituksena edetä junan perälle asti ja ampua listiä kaikki vastaan tulijat. Sittemmin paluu takaisin ja sama juttu. Veturia ohjaava mies on vaarassa ja hänet on pelastettava. Sitten pitää ammuskella vierellä ratsastavia miehiä kuoliaaksi ja estää kaikin mahdollisin keinoin estää heitä hoitelemasta junakuskia pois päiviltä. Ylhäällä tikittää kahden minuutin ajastin, joka antaa toivoa.

Ajan loppuessa roistot katoavat ja ollaan jo Brimstonessa.

Carnival Life[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Keskellä ei mitään pitää listiä kourallinen pellejä ja lihavia miehiä. Ystävämme, Jack Swift, pitää vapauttaa häkistään ampumalla häkissä hohtavaa lukkoa. Sitten ammutaan taas pellejä ja lihavia miehiä.

Sitten pitää listiä sen maan päävastus menemällä aina turvaan minitykille. Kun Big Josh on juossut mäen taakse piiloon, pitää mennä brittiystävän luo ja ampua tykille kävelevää Big Joshia. Kun Big Josh huomaa, ettei tykillä ole ketään, hän rynnistää dynamiittineen kohti paikkaa, josa olet. Siinä vaiheessa pitää ottaa hatkat, ja mennä takaisin tykille. Sellaista kiertoa se on.

Freak Show[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rogue Valley[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ghost Town[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Range War[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Saloon Fight[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Traitor[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sunset Canyon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bear Mountain[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Mine[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Stagecoack[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fort Diego[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

End of The Line[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Battle Finale[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Siege[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fall From Grace[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]