Topfield TF5X00/2.72 T-mallin viat ja toiveet

Wikikirjastosta

Tässä listassa on vain T-mallin vikoja, koska C-mallissa on selvästi enemmän vikoja.

Älä siis sotke tähän listaan C-mallin vikoja!

Jos olet aivan varma, ettei joku vika kuulu tänne, testaa homma vielä kerran ilman TAPeja. Esimerkiksi jotkut väittävät DVB-tekstien tulevan ajoissa toistossakin, mutta kun testaa asian kunnolla, huomaa etteivät tekstit tule oikeaan aikaan toistossa.


Tässä on aiempien bugilistojen bugeja kerättynä. Tästä listasta on poistettu aiemmissa bugilistoissa mahdollisesti olevia toiveita ja mielipiteitä. Mielestäni tässä on nyt kaikki perustoppyn aiemmissa bugilistoissa olevat viat mukana.


DVB-tekstityksen ajoitukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Livelähetyksessä DVB tekstit tulevat suurinpiirtein oikeaan aikaan. Toistettaessa tallennetta, tai katsottaessa viivästettynä tällähetkellä tallentuvaa ohjelmaa, DVB tekstit tulevat noin puoli sekuntia liian aikaisin.

Tallentamalla ohjelmaa ja katsottaessa sitä livenä, nähdään helposti tekstitysten ilmestymisajat livekuvasta. Sitten voidaan kelata taaksepäin jonkinverran ja huomataan, että samat tekstit tulevat nyt noin puoli sekuntia aikaisessa. Tämän näkee esimerkiksi siitä, kun livekuvassa keskustelun ekat tekstit tulevat yleensä suurinpiirtein silloin kun suu aukeaa, mutta toistettaessa tallennetta tekstit tulevat aiemmin. Sama ongelma on siis silloin, kun toistetaan jo aiemmin tallennettua ohjelmaa.

Ongelman voi myös testata katsomalla tallennetta tietokoneella (ohjelmalla joka osaa näyttää DVB tekstit). Tällöin tallenteen tekstit tulevat oikeaan aikaan.

Vika on siis Topfieldissä.

DVB-tekstejä puuttuu MTV3 MAX jne. kanavilta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MTV3 MAX jne kanavilta puuttuu tekstejä paljon. Kun samaa ohjelmaa katsotaan muunmerkkisellä boksilla, tekstejä ei puutu. Vika on siis selvästi Topfieldissä.

Tekstitys näkyy, vaikkei pitäisi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

YLE lähettää joissain suomenkielisissä ohjelmissa kuulovammaisille tarkoitettua "väritekstitystä", joka on Topfieldissä merkattu Dutch -tekstiksi. Tätä tekstiä on nykyään ainakin Sunnuntaivekkari ja Kotikatu sarjoissa.

Nykyään, kun tällainen ohjelma alkaa on tämä tekstitys päällä, vaikka Topfieldin asetuksissa ei ole valittu ensisijaiseksi tai toissijaiseksi kieleksi Dutchia. Näinollen tekstityksen joutuu käymään poistamassa tekstitys napilla joka kerta kun tällaista ohjelmaa katsoo.

Jos mikään ohjelmassa mukana olevista tekstityskielistä ei ole ensi- tai toissijaiseksi valittu kieli, ei mitään tekstitystä saisi näyttää automaattisesti.

Salatut kanavat sekoavat katselukelvottomaksi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ajoittain ja toistaiseksi tuntemattomien olosuhteiden vallitessa maksukortilla näkyvät kanavat sekoavat katselukelvottomaksi. Tällöin kuva näkyy, mutta siinä esiintyy laatikkomaisia häiriöitä, jotka ovat painottuneet kuvan vasempaan reunaan. Pahimmillaan kuva pysähtyy kokonaan. Vika esiintyy todennäköisimmin silloin, kun katsotaan ja tallennetaan salattua ja salaamatonta kanavaa samanaikaisesti, mutta myös pelkän salatun kanavan katsominen tai PiP-toiminnon käyttö saattaa laukaista sen. Yhteinen nimittäjä vian kaikille esiintymistavoille on, että kuvan häiriöt poistuvat välittömästi jos salattua kanavaa katsotaan viivästettynä ja ne alkavat heti jos viivästetystä katselusta palataan takaisin livekuvaan. Jopa niinkin pieni viive kuin 5 sekuntia riittää poistamaan häiriöt tilapäisesti. Hieman pidemmäksi aikaa vian saa pois sammuttamalla laitteen muutamaksi sekunniksi. Koska vian voi tilapäisesti kiertää se ei voi johtua antennisignaalin häiriöistä eikä laitteen ylikuumenemisesta.

DVB-teksteistä puuttuu rivejä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Silloin tällöin DVB-tekstityksestä puuttuu tekstejä/rivejä. Katsottaessa samaa tallennetta tietokoneella (ohjelmalla joka osaa näyttää DVB tekstit), kaikki tekstit näkyvät.

Vika on siis Topfieldissä.

EPG:n tiedot päivittyvät väärin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Firmware 2.72 osaa hakea EPG -tiedot myös muille kuin katsottavalle MUXille. Esim. jos boksin käynnistää ja jättää YLE TV1 kanavalle (A MUX), niin myös esim. B-muxin kanaville (esim. MTV3) haetaan EPG-tiedot.

Tämä ei vaan toimi kaikille kanaville oikein. Joillekin toisen muksin kanaville haetaan kaikki EPG-tiedot ja joillekin kanaville haetaan vain nyt ja seuraavaksi -ohjelmien tiedot. Kun boksi on ollut päällä huomattavan kauan (=tunteja), vihdoin kaikkien kanavien kaikki tiedot on saatu.

Joskus esimerkiksi avattaessa boksi YLE TV1 kanavalle ja odottamalla löytyy EPG:stä myös kaikki MTV3 kanavan tiedot. Nelonen ja Subtv -kanavilla sen sijaan on vain 2 ohjelman tiedot.

TAPit vilkkuu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

TAPien UI:t vilkkuvat kanavanvaihdon jälkeen. Esim. Improbox vilkahtaa kanavaa vaihdettaessa. Tämä johtuu ilmeisesti FW:n muuttuneista layerkoodeista (joku layer tyhjennetään kanavanvaihdossa tms.), eikä TAPien tekijät voi kiertää tätä ongelmaa.

Sähkökatkos[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jos laite ei ole päällä sähkökatkon sattuessa, ei laite herää sähkökatkon jälkeen. Herääminen täytyisi tapahtua, että laite voisi päivittää kellonsa. Tämän korjaus ei voi olla vaikea homma, kun saksalainenkin on osannut tehdä patchin, joka hoitaa homman. Vian syitä voi etsiä TAPWorldistä kohdasta Power Restore Patch.

DVB-tekstitys ei näy aina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tekstit eivät näy jos toistonetenemispalkki on näkyvissä.

Tekstitykset eivät näy kelatessa.

Pitäisi näkyä molemmissa tapauksissa.

EPG:n ajastusmerkinnät väärin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

EPG:ssä olevat ajastusmerkinnät - [R], [Rt], yms. - puuttuvat

Usein ajastusmerkintöjä ei näytetä lainkaan EPG:ssä (esim. sen jälkeen kun laite on käynnistetty uudestaan, ajastuksiin on lisättyy lisäaikaa tai ajastukset on tehty TAPeilla.

Joillakin kanavilla kuuluu kaksi selostuskieltä samaan aikaan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Esimerkiksi eurosport kanavalla on kaksi ääniraitaa, joissa molemmissa on kaksi erikielistä selostusta. Kyseinen äänen lähetystapa on nimeltään dual mono ja sitä käytetään puhtaasti kaistansäästösyistä. Kahdelle stereo-ääniraidalle saadaan selostus neljällä kielellä, kun lähetetään vasempaan ja oikeaan kanavaan eri kielistä selostusta. DVB-speksi antaa mahdollisuuden määritellä dual mono-raidoille omat kielensä kummallekin lähetettävälle ääniraidalle, mutta Topfieldin toteutus on siinä mielessä puutteellinen, että se ei tunnista kuin tuon ensimmäisen kielen ko. ääniraidalle. Oikein toteutetussa boksissa listaan pitäisi tulla eurosportin tapauksessa muistaakseni englanti, ruotsi, norja ja suomi. Bugin voi kiertää valitsemalla kuulumaan vain vasemman tai oikean kanavan.

Topfieldin pitäisi osata näyttää kaikki 4 kieltä ja antaa käyttäjän valita niistä haluamansa ääniraita.

Toisto katkeaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun katsotaan jotain tallennetta ja kaksi ajastusta alkaa tallentamaan samaan aikaan toisto katkeaa, eikö Toppy osaa jatkaa toistoa automaattisesti. Pitäisi osata. Kaikki muut vastaavat kohdat on korjattu edellisiin firmwareihin, tämä on jäänyt korjaamatta.

Teksti-tv[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Joku voisi kirjoitella miten tämä on vielä rikki.

Kanavien järjestely[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kanavien järjestelyn täytyisi olla mahdollista.

Käännösvirhe kanavan asetuksissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Paina OK avataksesi kanavalistan. Paina punainen avataksesi asetukset. Lopussa on kohta "Add to FAV". Pitäisi suomentaa.

Conax/SmartWi kortinjakaja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuorokauden kokeilu laitteissa TF5100PVRc ja TF5100PVRc MP. Ongelma oli, että salatut ohjelmat mm. TV1000, Discovery ei avautunut käytettäessä SmartWi kortinjakajaa. Tein uudet päivitykset SmartWi 3-4 eri kertaa ja salaus avautui ainoastaan muutamiksi tunneiksi. Discovery tekstitykset eivät toimineet kuin Discovery ja Animal Planet kanavilla. Tein uudet ohjelmapäivitykset TF5100 PVRc, Aug17 ja TF5100PVRc MP Dec15 ja kaikki toimii virheettömästi, myös Discovery kanavapaketin suomenkieliset tekstitykset.

Tiedostojen ja ajastusten nimet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jos ajastus on tehty Toppyn EPGssä tai tallennus on aloitettu REC napilla, tiedostonimen alussa on merkki, joka ei näy nimeä muokatessa. Merkki näkyy Altairilla. Kyseessä on todennäköisesti standardissa kuvattu merkistönvalintakoodi (ETSI EN 300 468, Annex A, A.2 Selection of character table). Merkkiä ei pitäisi olla tiedostonimissä.

RF-kanava mustavalkoinen A/V ulostulolla S-video[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

RF-kanavan ulostulo on mustavalkoinen, jos A/V-ulostulo on asetettu S-videoksi.

Bookmark pitäisi poistaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tallennan ohjelmaa ja katson sitä samalla viivästettynä. Kun tallennus loppuu, Topfield osaa automaattisesti nykyään aloittaa toiston uudelleen siitä kohdasta mitä oltiin katsomassa kun tallennus loppui (ennen Topfield ei osannut jatkaa toistoa tässä tilanteessa, vaan jätti paikkaan bookmarkin).

Nyt ongelmana on se, että tässä tapauksessa jätetään edelleen bookmark. Monet käyttäjät hyppivät ohjelmaa katsottaessa esimerkiksi mainosten yli käyttämällä keltaista näppäintä (joka hyppää 30 sekuntia eteenpäin). Mutta jos tallenteessa on bookmark, hypätäänkin siihen, eikä 30 sekuntia eteenpäin. Ongelmana on siis se, että tallennuksen loputtua ei voi käyttää keltaista hyppynappia ennenkuin on itse käynyt poistamalla bookmarkin.

Bookmarkia ei saisi jättää tässä tilanteessa (kun katsotaan tällähetkellä tallentuvaa ohjelmaa viivästettynä ja tallennus loppuu)

Minulla on ajansiirto pois päältä, jos sillä on jotain vaikutusta.

TV:n Suosikkikanavan ja Radion välillä pomppiminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun Suosikkiluettelon kanavalta mennään Radioon ja palataan takaisin "Edellisen kanavan" valintanäppäimellä, niin joudutaan Kaikki kanavat-tilaan.

Samoin, kun Radio-tilassa avataan kanavaluettelo, painetaan Radio-näppäintä vaihtaakseen TV-kanavaluetteloon ja valitaan TV-kanava, niin joudutaan Kaikki kanavat-tilaan.

Uniajastin toimii väärin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Topfield käynnistyy minuuttia ennen ajastuksen alkamista. Jos uniajastin menee nollaan juuri tämän minuutin aikana laitteen käynnistyksen ja talletuksen alkamisen välillä, niin laite tosiaan sammuu eikä tallennus enää ala. Uniajastin ei saisi sammuttaa laitetta tässä tilanteessa.

Kanavan poistamisesta varoittava teksti väärin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun haluat poistaa kanavan kanavaluettelosta ruutuun ilmestyy varoitusteksti "Haluatko poistaa kanavat?" Tästä saa käsityksen, että kaikki kanavat poistuisivat, vaikka todellisuudessa vain valittu kanava poistetaan. Toiminto menee siis oikein, mutta varoitusteksti on harhaanjohtava ja antaa käyttäjän ymmärtää, että vain kaikki kanavat voidaan poistaa.

Ajastus muuttuu itsekseen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun toistuvia tallennuksia on 40-50kpl (ainakin yhdellä bugin havainneella ollut alle 30) ja lisää yhden kerran tapahtuvan tallennuksen, sekoaa tämän ajastuksen tallennuksen jälkeen (silloin kun kerran tallennettava ajastus poistuu listalta) joku noista toistuvista tallennuksista. Sekoaa = alkamisaika muuttuu vääräksi ja usein myös tallennuksen pituus (yleensä pituus muuttui 5min, kerran näistä kymmenistä ongelmista pituus säilyi 30min mitä ohjelman oikea pituus oli alunperinkin) - tallennuksen nimi ja päivä pysyvät yleensä oikeina.

Lisäys

Itseasiassa tämä vika voi esiintyä milloin vain kun samalle kanavalle on merkitty 2 tai useampi tallennus. Nähdäkseni kun aikaisempi tallennus on suoritettu ja se pitäisi poistaa tallennus listoilta, voi saman kanavan lopputallenteet seota täysin. Tämä tapahtuu joskus, mutta ei läheskään aina. Oman kokemuksen mukaan sekoaminen tapahtuu arviolta 10% todenköisyydellä. Kun ajastus sekoaa, on uusi tallennusaika yleensä 5 minuuttia tai 8 tuntia. Samoin tallennuksen aloitusajankohta voi liikkua jopa 4 päivää eteenpäin. Tämä tapahtuu siis toppyn omalla EPG:llä.

Lisäys

Samantapainen (sama ?) ongelma voi esiintyä myös jos EPG:n kautta on ohjelmoitu tallennuksia useita päiviä etukäteen (6-7 päivää ?). Tällöin tallennus on joskus alkanut 1,5 - 3,5 tuntia liian aikaisin (ei siis tasatunnein pielessä) ja tallennuksen kesto on ollut kaiken näköistä 4 ja 1052 minuutin välillä, tallennuksen pituus on siis ollut täysin pielessä ja alkamisajankohta myöskin. Tallennuksen nimi on pysynyt oikein ja oikea kanavakin. Kerran sain tämän kiinni itse teosta ja katsoin EPG:stä että halutun ohjelman kohdalla oli pyöreä punainen täppä, eli boxi oli omasta mielestään tallentamassa haluttua ohjelmaa mutta itse asiassa ohjelman alkuun oli oikeasti vielä yli kaksi tuntia, tarkistin myös että EPG näytti oikeata kellonaikaa. Boxissa ei ole koskaan ollut yhtään TAP:ia asennettuna.