Topfield TF5X00/Mar15 2006 viat ja toiveet
Tällä sivulla on Topfield TF5X00 -sarjan digiboksin vanhojen ohjelmistoversioiden bugeja. Tuoreimman ohjelmiston bugit on listattu sivulla Topfield TF5X00 bugit.
Mar15 2006 viat ja toiveet.
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]Bugit (perustoppy):
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]Tekstitys näkyy, vaikkei pitäisi
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]YLE lähettää joissain suomenkielisissä ohjelmissa kuulovammaisille tarkoitettua "väritekstitystä", joka on Topfieldissä merkattu Dutch -tekstiksi. Tätä tekstiä on nykyään ainakin Sunnuntaivekkari ja Kotikatu sarjoissa.
Nykyään, kun tällainen ohjelma alkaa on tämä tekstitys päällä, vaikka Topfieldin asetuksissa ei ole valittu ensisijaiseksi tai toissijaiseksi kieleksi Dutchia. Näinollen tekstityksen joutuu käymään poistamassa tekstitys napilla joka kerta kun tällaista ohjelmaa katsoo.
Jos mikään ohjelmassa mukana olevista tekstityskielistä ei ole ensi- tai toissijaiseksi valittu kieli, ei mitään tekstitystä saisi näyttää automaattisesti.
Bookmark pitäisi poistaa
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]Tallennan ohjelmaa ja katson sitä samalla viivästettynä. Kun tallennus loppuu, Topfield osaa automaattisesti nykyään aloittaa toiston uudelleen siitä kohdasta mitä oltiin katsomassa kun tallennus loppui (ennen Topfield ei osannut jatkaa toistoa tässä tilanteessa, vaan jätti paikkaan bookmarkin).
Nyt ongelmana on se, että tässä tapauksessa jätetään edelleen bookmark. Monet käyttäjät hyppivät ohjelmaa katsottaessa esimerkiksi mainosten yli käyttämällä keltaista näppäintä (joka hyppää 30 sekuntia eteenpäin). Mutta jos tallenteessa on bookmark, hypätäänkin siihen, eikä 30 sekuntia eteenpäin. Ongelmana on siis se, että tallennuksen loputtua ei voi käyttää keltaista hyppynappia ennenkuin on itse käynyt poistamalla bookmarkin.
Bookmarkia ei saisi jättää tässä tilanteessa (kun katsotaan tällähetkellä tallentuvaa ohjelmaa viivästettynä ja tallennus loppuu)
Minulla on ajansiirto pois päältä, jos sillä on jotain vaikutusta.
TAPit vilkkuu
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]TAPien UI:t vilkkuvat kanavanvaihdon jälkeen. Esim. Improbox vilkahtaa kanavaa vaihdettaessa. Tämä johtuu ilmeisesti FW:n muuttuneista layerkoodeista (joku layer tyhjennetään kanavanvaihdossa tms.), eikä TAPien tekijät voi kiertää tätä ongelmaa.
DVB-tekstityksen ongelmia
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]Osa DVB-teksteistä katoaa toistossa ja liveohjelmassa.
Tekstit eivät myöskään toimi jos toistonetenemispalkki on näkyvissä.
Tekstitys ei toimi heti ohjelman alettua, sekä livenä että toistossa. Joskus täytyy käydä toisella kanavalla ja tulla takaisin ennenkuin tekstitys alkaa toimia.
Teksitys on ehkä ihan pikkiriikkisen etuajassa, sanottaisiinko luokkaa puoli sekuntia.
Tekstitv-pohjaiset tekstitykset
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]Edelleen esim. Discovery Science, Discovery Civilisation, Discovery Travel&Living - kanavilla ei toimi tekstitys! Viimeisin, missä näiden osalta ohjelmistopäivitys toimii on (ainakin C-malli) aug17.2005!!!
Salatut kanavat sekoavat katselukelvottomaksi
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]Ajoittain ja toistaiseksi tuntemattomien olosuhteiden vallitessa maksukortilla näkyvät kanavat sekoavat katselukelvottomaksi. Tällöin kuva näkyy, mutta siinä esiintyy laatikkomaisia häiriöitä, jotka ovat painottuneet kuvan vasempaan reunaan. Pahimmillaan kuva pysähtyy kokonaan. Vika esiintyy todennäköisimmin silloin, kun katsotaan ja tallennetaan salattua ja salaamatonta kanavaa samanaikaisesti, mutta myös pelkän salatun kanavan katsominen tai PiP-toiminnon käyttö saattaa laukaista sen. Yhteinen nimittäjä vian kaikille esiintymistavoille on, että kuvan häiriöt poistuvat välittömästi jos salattua kanavaa katsotaan viivästettynä ja ne alkavat heti jos viivästetystä katselusta palataan takaisin livekuvaan. Jopa niinkin pieni viive kuin 5 sekuntia riittää poistamaan häiriöt tilapäisesti. Hieman pidemmäksi aikaa vian saa pois sammuttamalla laitteen muutamaksi sekunniksi. Koska vian voi tilapäisesti kiertää se ei voi johtua antennisignaalin häiriöistä eikä laitteen ylikuumenemisesta. Korjaava toimenpide (voi auttaa joissain tapauksissa): asenna QuickTimer (http://www.quicktimer.org/) ja laita sen asetuksista Timer4 fix päälle.
Ajastus muuttuu itsekseen
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]Kun toistuvia tallennuksia on 40-50kpl (ainakin yhdellä bugin havainneella ollut alle 30) ja lisää yhden kerran tapahtuvan tallennuksen, sekoaa tämän ajastuksen tallennuksen jälkeen (silloin kun kerran tallennettava ajastus poistuu listalta) joku noista toistuvista tallennuksista. Sekoaa = alkamisaika muuttuu vääräksi ja usein myös tallennuksen pituus (yleensä pituus muuttui 5min, kerran näistä kymmenistä ongelmista pituus säilyi 30min mitä ohjelman oikea pituus oli alunperinkin) - tallennuksen nimi ja päivä pysyvät yleensä oikeina.
Lisäys
Itseasiassa tämä vika voi esiintyä milloin vain kun samalle kanavalle on merkitty 2 tai useampi tallennus. Nähdäkseni kun aikaisempi tallennus on suoritettu ja se pitäisi poistaa tallennus listoilta, voi saman kanavan lopputallenteet seota täysin. Tämä tapahtuu joskus, mutta ei läheskään aina. Oman kokemuksen mukaan sekoaminen tapahtuu arviolta 10% todenköisyydellä. Kun ajastus sekoaa, on uusi tallennusaika yleensä 5 minuuttia tai 8 tuntia. Samoin tallennuksen aloitusajankohta voi liikkua jopa 4 päivää eteenpäin. Tämä tapahtuu siis toppyn omalla EPG:llä.
Lisäys
Samantapainen (sama ?) ongelma voi esiintyä myös jos EPG:n kautta on ohjelmoitu tallennuksia useita päiviä etukäteen (6-7 päivää ?). Tällöin tallennus on joskus alkanut 1,5 - 3,5 tuntia liian aikaisin (ei siis tasatunnein pielessä) ja tallennuksen kesto on ollut kaiken näköistä 4 ja 1052 minuutin välillä, tallennuksen pituus on siis ollut täysin pielessä ja alkamisajankohta myöskin. Tallennuksen nimi on pysynyt oikein ja oikea kanavakin. Kerran sain tämän kiinni itse teosta ja katsoin EPG:stä että halutun ohjelman kohdalla oli pyöreä punainen täppä, eli boxi oli omasta mielestään tallentamassa haluttua ohjelmaa mutta itse asiassa ohjelman alkuun oli oikeasti vielä yli kaksi tuntia, tarkistin myös että EPG näytti oikeata kellonaikaa. Boxissa ei ole koskaan ollut yhtään TAP:ia asennettuna.
Gling ääni
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]Joskus kuuluu kaiuttimista "Gling" (kuin lyötäisiin kristallilasia lusikalla). Ääni kuuluu sattumanvaraisesti ja aika harvoin (esim. kerran vuorokaudessa tai harvemmin). Ääni voi tulla esimerkiksi livekuvaa seuratessa tai tallennetta toistettaessa. Ainakin kerran katsomalla viivästettynä katseluhetkellä tallentuvaa ohjelmaa ääni kuului kerran. Kun katsoi samaa kohtaa monta kertaa peräkkäin, ääni ei enää kuulunut. Johtopäätös: vika ei ole lähetyksessä.
Kerran ohjelma oli pausetettu ja ääni kuului. Johtuisikohan ääni sittenkin vahvistimesta?
Tämä on ERI ääni kuin Voice -kanavalta kuuluva MS Windowsin merkkiääni.
Suosikkikanavat OK:lla
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]OK-painikkeen takaa pitäisi löytyä käytössä olevan Suosikkiluettelon kanavat, eikä kaikki kanavat mitä virittimestä löytyy.
TV:n Suosikkikanavan ja Radion välillä pomppiminen
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]Kun Suosikkiluettelon kanavalta mennään Radioon ja palataan takaisin "Edellisen kanavan" valintanäppäimellä, niin joudutaan Kaikki kanavat-tilaan.
Samoin, kun Radio-tilassa avataan kanavaluettelo, painetaan Radio-näppäintä vaihtaakseen TV-kanavaluetteloon ja valitaan TV-kanava, niin joudutaan Kaikki kanavat-tilaan.
"Ei signaalia"-herja C-boksissa
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]Kun käytössä on Kaikki kanavat-luettelo, C-Toppi heittää "Ei signaalia"-herjaa askellettaessa nuolinäppäimillä kanavia kanavanipusta toiseen. Suosikkikanava-luettelossa askellettaessa herjaa ei heitetä.
RF-kanava mustavalkoinen A/V ulostulolla S-video
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]RF-kanavan ulostulo on mustavalkoinen, jos A/V-ulostulo on asetettu S-videoksi.
Tiedostojen ja ajastusten nimet
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]Tiedoston tai ajastuksen nimen lopusta ei voi poistaa viimeistä merkkiä, sillä kohdistinta ei voi nuolinäppäimillä enää siirtää viimeisen merkin oikealle puolelle. Kuitenkin jos viimeisen merkin päälle kirjoittaa jotakin, niin silloin kohdistin kyllä siirtyy sen oikealle puolelle (joskin katoaa näkyvistä), ja viimeisen merkin voi sitten poistaa. Edellisessä virallisessa ohjelmistoversiossa (TF5100PVR:llä 2005Sep12) tätä vikaa ei esiintynyt.
Lisäksi jokaisen EPG:stä lähtöisin olevan nimen alussa on merkki, joka ei näy nimeä muokatessa. Kohdistin katoaa näkyvistä kun se on tämän merkin päällä. Kyseessä on todennäköisesti standardissa kuvattu merkistönvalintakoodi (ETSI EN 300 468, Annex A, A.2 Selection of character table).
EPG sekoilee tiettyjen ohjelmien kohdalla
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]Jos EPG:tä selattaessa tullaan sellaisen ohjelman kohdalle, jonka alku ja loppuaika ovat samat, niin kohdistin hyppää takasin listan alkuun.
EPG:n ajastusmerkinnät väärin
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]EPG:ssä olevat ajastusmerkinnät - [R], [Rt], yms. - ovat välillä väärien ohjelmien kohdalla.
EPG:n ja lisätietoikkunan tiedot katoavat
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]Jos laite on päällä muutaman päivän (joskus muutaman tunnin), EPG voi tyhjentyä, eikä siihen saa tietoja takaisin muutakuin boottaamalla koneen.
EPG:n tiedot päivittyvät hitaasti ja väärin
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]Kun laitteen laittaa päälle ja käynnistää EPG:n, niin EPG lista on tyhjä tai siinä on muutama ohjelma. Hetken kuluttua se päivittyy ja tulee lisää ohjelmia (valitulle ohjelmakanavalle ja tälle samalle päivälle). Mutta monesti nämä uudet listautuvat ohjelmat ovat puppua. Kun yritin ohjelmoida aamulla tämän tiistaipäivän MTV3:n talousuutisia, niin EPG näyttää toista ohjelmaa ja lyhyempää kestoa. Kun katsoin punaisella näppäimellä detalleja, niin EPG oli tallettamassa tulevan lauantain ohjelmaa, jolla oli eri nimi ja lyhyempi kesto. Korjasin manuaalisesti päivän oikeaksi ja keston oikeaksi. Nimeä ei siinä saa muutettua. Sain ohjelman tallennettua oikein ja illalla katsottua. Siis miksi EPG ei näytä päivän ohjelmia oikein ko. kanavalla?
Ke 12.7.2006 jatkohavaintoja. Kun Toppyyn laittaa virran päälle, niin EPG on valitulla kanavalla tyhjä. Hetken kuluttua siihen tuli pari ohjelmaa (ensiksi mikä on parhaillaan menossa ja seuraava ohjelma). Noin 5 minuutin kuluttua EPG listaan päivittyi lisää ohjelmia, mutta jäi myös "reikiä" väliin. Noin 10 minuutin kulutta kuvaruudussa näkyvä EPG lista oli ajan tasalla. Tämä tein YLE1 kanavalla. Lähettääkö YLE TV1 näin hitaasti EPG tietoja vai onko Toppy näin hidas ottamaan EPG tietoja vastaan? Toistin testin MTV3 kanavalla. Samanlainen hidas EPG-listauksen päivittyminen silläkin kanavalla.
Heti boksin käynnistyksen jälkeen jotkut ajastukset seikkailevat missä sattuu, mutta palaavat taas oikeille paikoilleen n. minuutin kuluttua. Kuulemma kyseessä joku GMT-bugi joka ollut firmwareissa jo iät ajat?
Joillakin kanavilla kuuluu kaksi selostuskieltä samaan aikaan
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]Esimerkiksi eurosport kanavalla on kaksi ääniraitaa, joissa molemmissa on kaksi erikielistä selostusta. Kyseinen äänen lähetystapa on nimeltään dual mono ja sitä käytetään puhtaasti kaistansäästösyistä. Kahdelle stereo-ääniraidalle saadaan selostus neljällä kielellä, kun lähetetään vasempaan ja oikeaan kanavaan eri kielistä selostusta. DVB-speksi antaa mahdollisuuden määritellä dual mono-raidoille omat kielensä kummallekin lähetettävälle ääniraidalle, mutta Topfieldin toteutus on siinä mielessä puutteellinen, että se ei tunnista kuin tuon ensimmäisen kielen ko. ääniraidalle. Oikein toteutetussa boksissa listaan pitäisi tulla eurosportin tapauksessa muistaakseni englanti, ruotsi, norja ja suomi. Bugin voi kiertää valitsemalla kuulumaan vain vasemman tai oikean kanavan.
Topfieldin pitäisi osata näyttää kaikki 4 kieltä ja antaa käyttäjän valita niistä haluamansa ääniraita.
Käytettäessä 2-6x katselua tai puolen minuutin loikkia äänivalinta katoaa ja molemmat selostuskielet kuuluvat samanaikaisesti.
Teksti-tv
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]Alasivuista muistiin tallentuu vain sillä hetkellä valitun sivun alasivut. Myös muiden sivujen alasivujen olisi tallennuttava samanaikaisesti. (Toiveena voisi esittää sivujen tallentumisen myös, kun teksti-tv ei ole päällä.) Kaikki teksti-tv:n alasivut eivät tule koskaan näkyviin. Esim. minulla ei ole 471 sivulta koskaan auennut alasivu 1/4 (lottonumerot). Ihmeellisintä on, että 2/4, 3/4 ja 4/4 toimivat aina moitteettomasti. Onneksi analogiset lähetykset vielä toimivat, niin pääsee sieltä ko. sivun lukemaan.
Update-ominaisuus puuttuu, eli ois mukava kattoo ohjelmaa ja odottaa että sivu päivittyy taustalla.
Satunnaista pätkimistä
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]Mar15 firmwareen päivittämisen jälkeen maksullisilla kanavilla satunnaista pätkimistä.
Kanavan poistamisesta varoittava teksti väärin
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]Kun haluat poistaa kanavan kanavaluettelosta ruutuun ilmestyy varoitusteksti "Haluatko poistaa kanavat?" Tästä saa käsityksen, että kaikki kanavat poistuisivat, vaikka todellisuudessa vain valittu kanava poistetaan. Toiminto menee siis oikein, mutta varoitusteksti on harhaanjohtava ja antaa käyttäjän ymmärtää, että vain kaikki kanavat voidaan poistaa.
Uniajastin toimii väärin
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]Topfield käynnistyy minuuttia ennen ajastuksen alkamista. Jos uniajastin menee nollaan juuri tämän minuutin aikana laitteen käynnistyksen ja talletuksen alkamisen välillä, niin laite tosiaan sammuu eikä tallennus enää ala. Uniajastin ei saisi sammuttaa laitetta tässä tilanteessa.
Ääni katkeilee nauhoitusta toistettaessa
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]Tämä vika on havaittu jo Dec(2005) firmwarella, mutta sama vika on edelleen Mar15(2006) firmwaressa:
Nauhoitusta toistettaessa ääni pätkii parin minuutin välein. Hyvin lyhyt, mutta helposti havaittava äänikatkos. Kun nauhoitusta katsoo uudestaan toisena ajankohtana, ääni ei katkeakaan samassa kohtaa, vaan hieman myöhemmin, eri kohdassa. Nauhoitus siis on ehjä, mutta äänentoistossa on jokin vika. Kuva ei häiriinny mitenkään, ongelma on vain äänentoistossa. Ääni ei katkeile suoraa ohjelmaa katseltaessa, vaan pelkästään nauhoitettua ohjelmaa katseltaessa. Allekirjoittaneen tapauksessa boksi on vain scartilla kiinni TV:ssä. Vika mahd. puskuroinnissa kovolta luettaessa?
Tallenteen nimen muutoksessa viimeinen kirjain korvataan
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]Jos haluaa lisätä tallenteen nimen perään tekstiä, pitää viimeinen kirjain kirjoittaa uudelleen. Esim. välilyönti nimen lopussa korvaa viimeisen merkin välilyönnillä. Tämän jälkeen voi kirjoittaa lisää tekstiä. Tämä toimi oikein Sep12- firmiksessä, eli välilyönti viimeisen merkin kohdalla teki välilyönnin viimeisen merkin jälkeen.
RGB-Kuva
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]Ainakin meikäläisen 28" 4:3-telkussa RGB-kuva on sentin/pari liian vasemmalla, niin että esim. MTV3:n 45 Minuuttia-ohjelmassa tekstitys meni vasemmasta reunasta häiritsevästi kuvan ulkopuolelle. Vaikuttaisi Toppyn vialta, koska edellisellä erimerkkisellä boksilla ei ollut tällaista ongelmaa. S-videolla ja CVBS:llä kuva hyppää oikein keskelle, mutta kuvanlaatu on jotain aivan muuta.
Toiveet:
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]Kanavien järjestely
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]Kanavien järjestelyn pitäisi olla perus toiminto (löytyy manuaalistakin), mutta jostain syystä puuttuu. Häiritsee, kun ohjelmaoppaassa kanavanumerot ovat mitä sattuu. Tuskaa lisää, kun numeronapit eivät vaihda suosikkilistan mukaisille kanaville.
Teksti-tv
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]Teksti-tv täytyisi saada "täyskuva"-tilaan, eli musta tausta koko kuvaruutuun.
Kommentti: Ei missään nimessä, nykyinen on paljon parempi kuin kokonaan musta tausta.
Teksti-tv:n kaikkien sivujen alasivut täytyisi alkaa ladata muistiin heti, kun teksti-tv avataan. Ei tarvisi odotella sivu kerrallaan alasivujen latausta. (Tämä ei ole edes mahdollista, alasivun voi saada muistiin ainoastaan sillä "kierroksella", jolla se osuu kohdalle. Sen sijaan teksti-tv-sivuja voisi kerätä muistiin taustalla ilman, että teksti-tv:tä avataan, jolloin sivut todennäköisesti olisivat muistissa kun teksti-tv:tä alkaa selaamaan)
Esim. Sonyn Analog TV:llä aukaistaan teksti-TV:n sivu 221 ja ODOTELLAAN sivun alasivujen latautumiset. Tämän jälkeen mennään jollekkin uudelle sivulle, esim sivulle 255 ja tällä uudella sivulla alasivut ovat valmiina muistissa. Eli kaikkien sivujen alasivut ALETAAN latamaan taustalla muistiin heti kun mennään jollekkin teksti-tv:n sivulle. Eikö tämä ole enää digitv:llä mahdollista? Nykyisin Topfieldillä ladataan aina yhden sivun alasivut muistiin ja kun vaihdetaan pääsivua niin täytyy odotella jälleen uuden pääsivun alasivujen latautumiset. Paras olisi tosiaan se, että heti kanavan vaihdon jälkeen alkaisi teksti-TV pyörimään taustalla ja kaikki sivut alettaisiin ladatamaan talteen alasivuineen.
UPD-toimintoa kaipailen
EPG
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]EPG-ajastus saisi lisätä automaattisesti tallennuksen loppuun esim. 15min ja tuo lisäys olisi asetuksissa käyttäjän säädettävissä. Lisäajastusta saa tehtyä: painamalla uudelleen rec:iä avautuu ruutu, jossa voidaan liäaikaa laittaa nauhotuksen loppuun(ainakin TF5100PVRc).
EPG voisi hakea ohjelmatiedot nopeammin ja joka kanavanipulle samalla kertaa (ainakin antenniverkossa).
Mute
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]Muten poisto ei toisi Volume-palkkia näkyviin. (Miksi ei, eikös tuo palkki ole aina hyvä nähdä, jos äänen tilaa muutetaan. Tietää miten kovalle ääni meni. Tuo on tärkeä nähdä, jotta voi säätää vahvistimen. Yhtä hyvin voisi sanoa, että koko Volume palkki on turha, koska kyllähän sitä kuulee onko ääni sopivan kovalla).
Mute katkaisisi myös optisen äänen.
Salatut tallenteet ja dollarimerkki
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]Salattuja tallenteita kuvaava $-merkki näkyy vihreänä, keltaisena tai niiden yhdistelmänä. Jos käyttäjällä on hiemankin värinäön heikkoutta niin väriä on erittäin vaikea erottaa. Kontrastin tulisi olla selvempi. Värisokeus tai värinäön vajaavuus on kuitenkin todella yleistä. Varsinkin keltaisen ja vihreän erottaminen on vaikeaa. Paremmat värivaihtoehdot olisi esim. Vihreä, Vihreä/Punainen ja Punainen jolloin kontrasti on parempi.
Suosikkikansion nimi pois kanavalogon päältä
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]Kanavanvaihdossa suosikkikansion nimi saisi tulla vasempaan yläkulmaan, eikä oikeaan yläkulmaan peittämään kanavalogoa.
Kuvakelaus
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]2x-kuvakelaus voisi tapahtua sulavasti, kuten 4x ja 6x-nopeudet. Nyt näyttäisi siltä, kuin joka toinen kuva jätettäisiin näyttämättä ja liike on nykivää. Lisänopeudetkaan eivät olisi pahitteeksi :-)
Tallenteen editointi
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]Tallennetta editoidessa ylhäällä näkyvä palkki voisi pysyä kokoajan näkyvissä, nyt editointi on hankalaa kun palkki häviää omia aikojaan jos kaukosäätimen nappuloiden painamisessa pitää vähänkään miettimistaukoa.
Leikkauksen loppukohdan haku kuvattomalla kelauksella on hankalaa, eikä hienosäädön mahdollisuutta juurikaan ole. Olisi kätevää, jos loppukohdan voisi vapaasti hakea käyttämällä eri kelausnopeuksia eteen/taakse tai normaalinopeudella (palkin pysyessä esillä!) ja merkata se lopuksi sinisellä nappulalla.
Virtakatkoksen sattuessa
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]Boksin pitäisi virtakatkon jälkeen osata käynnistyä ja hakea kellolle oikea aika, jotta ajastukset eivät menisi harakoille. Asia korjaantunee epävirallisilla purkkavirityksillä, mutta korjauksen saisi sisällyttää viralliseen firmwareen.
Masterpiece 2006Mar15
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]Äänenvoimakkuus
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]MP:n äänenvoimakkuuden lähtötasoa täytyisi korottaa huomattavasti. Verrokkina voi käyttää perus TF5100:n äänenvoimakkuuden lähtötasoa.
Tekstibugeja
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]Kun kaksi kanavaa on tallennuksessa ja yrittää tallentaa kolmatta, siitä varoittavat tekstit ovat englannin kielellä.
MP kaukosäätimellä tilttiin
[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]Kun painaa kaukosäätimen UHF-painiketta kolmasti on MP tiltissä, eikä vastaa.