Topfield TF5X00/Sep12 2005 viat ja toiveet

Wikikirjastosta

Tällä sivulla on Topfield TF5x00 -sarjan digiboksin vanhojen ohjelmistoversioiden bugeja. Tuoreimman ohjelmiston bugit on listattu sivulla Topfield TF5X00 bugit.


Sep12 2005 (ja sitä vanhempien) bugit ja toiveet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bugit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nämä pitäisi käydä läpi ihan ensimmäiseksi![muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

http://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?p=572550#post572550

http://www.dvdplaza.fi/forums/showpost.php?p=575136&postcount=386

http://www.dvdplaza.fi/forums/showpost.php?p=577992&postcount=469

DVB tekstit aikaisessa ja osa teksteistä puuttuu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

DVB tekstit ovat hieman aikaisessa, kun toistetaan tallennetta (joskus tekstit ovat aikaisessa, joskus kohdallaan).

Osa DVB teksteistä katoaa toistossa ja liveohjelmassa.

Alla risa:n erittäin hyvä testi

Koska kukaan muu ei tunnu tallentavan Frasieriä, niin tässä omat havaintoni muutamasta sellaisesta puhtaalla t-mallin topilla:

Tallennus ja toisto 1.39 (Aug) fw:llä: noin 2 puuttuvaa sivua; toisto 1.45 (Sep) fw:llä: 15 puutetta.

Tallennus ja toisto 1.45 fw:llä: 23 puuttuvaa sivua; toisto 1.39: noin 3 puutetta.

1.45:llä tekstit toistossa edelleen aikaisessa, selvästi havaittavissa mutta ei enää kovinkaan häiritsevää kuin hetkittäin. Joskus nopeassa dialogissa lyhyet kuittaukset on laitettu pidemmän repliikin loppuun alemman rivin oikeaan laitaan. Tällainen teksti ehtii jo poistua, ennen kuin kuva leikkaa kuittaajaan. Vaikutelma on sama kuin kuittausteksti puuttuisi kokonaan. Oikeasti pitää tekstin säilyä niin pitkään, että kuittaajakin ennättää sanoa sanottavansa.

(Todettakoon vielä, että molemmissa tapauksissa DVD:lle siirretyt tallennukset olivat OK, kaikki tekstit ja ajallaan.)

Muut muutamat testatut ohjelmat toimivat sitten ihan hyvin (= muutama droppi) myös 1.45:lla.

[mutu]Alkaa vaikuttaa siltä, että 1.45:ssa on tuota ennakointia vähennetty sen verran, ettei se vielä ala vaikuttaa puuttuvien sivujen muodossa. Frasierin kohdalla on sitten raja ylittynyt ja droppeja alkaa olla jo 1.00 (Dec) fw:n malliin (jolla ennakointia ei ollut). Kun nokan saa irti, niin pyrstö tarttuu tervaan.[/mutu]

Vinkki: YLEn dut-ääniraita on kätevä arvoitaessa tekstien puuttumisia ja ajoitusta.

Sen verran vielä, että osa noista puuttuvista teksteistä tulee näkyviin kun kelaa hieman taakse ja jatkaa sitten toistoa.

Mainittakoon vielä, että muistaakseni DVB tekstit olivat oikea-aikaiset december 2004 firmiksellä.

Ajastuksia jää tallentumatta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Osalla Sep firmiksen käyttäjistä on jäänyt firmiksen asentamisen jälkeen useita ajastuksia tallentumatta. Vanhemmilla firmiksillä ajastukset tallentuvat paljon varmemmin. Osa vian raportoineista on kertonut myös palauttaneensa tehdasasetukset ja irrottaneensa virtajohdon hetkeksi firmiksen päivityksen jälkeen.

Osalla käyttäjistä ei ole ollut mitään ongelmaa.

YLE-TV1:n tallennus ei ala heti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

-Valitse kanava YLE-TV1 -Paina REC -Vaikka tallennus näyttäisi alkavan heti, ei se ala. Se alkaa vasta noin 10-15 sec kuluttua!

-Tämän voi todentaa vaikka niin, että kun on aloittanut tallennuksen, odottaa esim 20 sekuntia. sitten painaa play, jotta toistopalkki tulee esiin. Sitten vasemmalla nuolinappulalla kelaa alkuun. Toisto ei ala alusta, vaan noin 10-15 sekuntia alun jälkeen. -Tämän voi todentaa myös näin: aloita tallennus. Odota 20 sekuntia. Vaihda kanavaa. Avaa tiedostolistaus ja valitse tallentuva ohjelma. Toiston pitäisi alkaa alusta, muttei ala, vaan alkaa noin 10-15 sekuntia alun jälkeen.

-En huomannut samaa MTV3:lta.

-Tämä toimii mahdollisesti oikein heti laitteen käynnistyksen jälkeen. Mutta kun laitetta on käyttänyt hetken, alkaa laite toimia näin.

-Tämä ei johdu siitä, että kovalevy ensiksi käynnistetään sen ollessa sleep tilassa, koska kovalevy oli koko ajan "päällä".

===Tallenne ei näy tallennelistassa=== (Korjattu Feb 20 2006→)

"Canalplus:lta tulee sarja "Carnivàle". Toppy ei osaa näyttää tallennetta listalla, koska se ei ymmärrä nimessä olevaa " à "-merkkiä. Tallenteen voi katsoa kun muuttaa tuon kirjaimen Altairilla esim. " a ":ksi. Tämän jälkeen tallenne näkyy listalla.

Ajastusmerkinnät EPG:ssä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jotkin ajastusmerkinnät (P, R tai Rt) näkyvät ihan väärissä kohdissa EPG:ssä. Jos esimerkiksi ajastan jonkun lauanatai-illan ohjelman, niin joskus ajastusmerkki näkyy esimerkiksi sunnuntaiaamun ohjelmassa (joka tulee ihan eri aikaan ja on ihan eri niminen kuin ajastettu ohjelma). Ajastuslistauksessa ajastus on oikein.

Kaikkien ajastusten (merkeillä P, R tai Rt) pitäisi näkyä EPG:ssä. Esimerkiksi jos teen viikottain tapahtuvan ajastuksen, ei EPG:ssä näy ensviikolla ajastusmerkkiä (esim. punainen R). Merkintöjen pitäisi näkyä myös silloin, vaikka niitä olisi manuaalisesti pidennetty alusta ja/tai lopusta (Rt merkinnällä).

Stutter in scrambled channel[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

In cable receiver: sometimes when recording a (free) channel from B-multiplex (not sure if this happens with other multiplex), the video and the audio on the scrambled channels stutter for a second every five or ten seconds. Sometimes this stops when the recording stops, but sometimes you need to power down the receiver to solve the problem.

The problem seems to happen more often when you haven't plugged the cord off for a long time, but there is no certain way to repeat the problem.

This might also happen in terrestrial receivers.

EPG ja tietoikkuna väärässä ajassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olen huomannut, että aina välillä EPG:n avauksessa ohjelmien tiedot ovat kolme (ehkä kaksi?) tuntia aikaisessa. Kun odottelee hetken, ajat muuttuvat oikeiksi. Näin tapahtui esimerkiksi viimeksi heti kun käynnistin boksin.

Eräänä lauantaina, noin klo 20:30, käänsin subtv:ltä mtv3:lle ja tietoikkuna näytti, että kolmoselta tulisi sillä hetkellä salatut elämät (joku salatut elämät -juttu oli tullu klo 18:30-19, mutta ei enää n. klo 20:30).

Olisiko kenties niin, että EPG ja tietoikkuna eivät jossain tapauksissa ota huomioon aikaeroa, vaan käyttävät GMT aikoja. Tämä selittäisi kolmen tunnin aikaeron (suomen kesäaika on GMT+3h).


Uusi huomio: Laitoin boksin päälle aamulla YLE 2:lle. Iltapäivällä klo 15:30 avasin EPG:n ja vaihdoin EPG:ssä kanavaksi MTV3:n. Ensimmäinen EPG:n (MTV3:lla) ohjelma oli aamun joku ohjelma (klo 06:xx - xx:xx). Odottelin puoliminuuttia, EPG ei päivittynyt. Vaihdoin pikaisesti EPG:ssä kanavaksi nelosen ja sitten taas MTV3:n ja silloin tuli oikea aika ja ohjelma valituksi MTV3:nkin EPG:stä. Boksin pitäisi kyllä hoitaa tällainen perusasiakin oikein ilman kanavanvaihtoja!

EPG sekoilee[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun kanavakohtaista EPG:tä selataan P+/P- -näppäimillä ja kohdalle tulee ohjelma, jonka aloitusaika ja lopetusaika ovat samat hyppää EPG takaisin reaaliaikaan ja päivään..... Jos näppäimen painallukset on riittävän nopeat, tapahtuu ping-pong efekti, selattu päivä->nykyinen hetki->selatun päivän seuraava ohjelma. Bugi oli helppo kokeilla eilen, kun selaili ensi lauantain aamu ohjelmia, eilen EPG:ssä oli lauantaina 9.4 aamulla nähtävissä TV2:n ohjelma "TV2:Lastenaamu:Jari klo 09.00-09.00"). Aina kun EPG:n kohdistimen siirsi tuon kohdalla, vaihtui päiväksi eilinen ja sen hetkinen ohjelma.... Saman tyyppinen efekti tapahtuu, jos EPG:ssä seuraavan ohjelman alkamisaika on ennen edellisen loppumisaikaa (virhe SI/EPG-datassa) (Sep firmiksellä yksi ohjelma loppui EPG:n mukaan 22:51 ja toinen alko 22:50, tämä ei aiheuttanut ongelmia).

EPG:n tiedot katoavat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jos laite on päällä muutaman päivän, EPG tyhjenee, eikä siihen saa tietoja takaisin muutakuin boottaamalla koneen. Aiemmilla firmiksillä vika tapahtui noin 10-20 tunnin päälläolon jälkeen, nyt siis muutaman päivän jälkeen.

DD5.1[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkutilanne: Ohjelmassa on DD5.1 äänet, mutta nämä äänet eivät ole valittuna käyttöön. Kun DD5.1 äänet valitaan käyttöön, ei kuulu mitään. Täytyy käydä ensiksi jossain menussa tai vaihtaa kanavaa. Tämän jälkeen DD5.1 äänet kuuluvat. Ilmeisesti tämän jälkeen DD5.1 äänet kuuluvat TÄLTÄ YHDELTÄ kanavalta aina myöhemmin.


Prioriteettiäänenä ruotsi - Moniäänilähetyksessä kuuluu suomi eikä ruotsi automaattisesti.[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Procasterissa (OEM Toppy) Oct_05 firmiksellä, kuunnellessa olympialaisten moniäänilähetyksiä, tuli automaattisesti suomi äänenä, vaikka laitteelle on säädetty ykkösprioriteetiksi ruotsi kieleksi. Piti aina muuttaa manuaalisesti.


===Teksti-TV ja MTV3=== (Korjattu Feb 20 2006 firmwaressa)

The teletext does not work correctly in MTV3, the whole teletext system "stutters" when browsing MTV3 teletext:

- The top row is not updated correctly (the clock stops for several seconds etc.) - The subpages are not loaded correctly: pressing volume up / down does not scroll between subpages after a several minutes wait - Sometimes pages are showing incorrectly: text layout is wrong, only half of the page is displayed etc. - The system does not find existing pages, seems to be related to general stuttering of the system - When loading pages with subpages, the box prints out "*** Error Detected : Header Packet Rejected! ***" to the serial port

How to repeat: - Select MTV3 service - Open teletext viewer - Browse through pages with subpages

Note: - Teletext viewer works in other channels

DVB tekstit eivät näy[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

DVB tekstit eivät näy, jos toistonetenemispalkki on näkyvissä. Tekstien pitäisi näkyä.

===TV:n kuva EPG:ssä väärässä kohdassa=== (Korjattu Feb 20 2006 firmwaressa)

TV:n kuva EPG:n oikeassa ylänurkassa on hieman väärässä kohdassa. Vasemmassa reunassa on kaistale mustaa ja kuva alkaa vasta sen jälkeen.

[IMG]http://web.archive.org/web/20060304012804/http://personal.inet.fi/perhe/kujala/Kuvat/myynti/EPG.jpg[/IMG]

PIP kanavaluettelosta puuttuu kanavia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(Korjattu Feb 20 2006 firmwaressa)

-Aloita tallennus kanavanipusta X (YLE TV1) -Vaihda kanavaksi toinen kanava kanavanipusta X ja aloita tallennus (YLE TV2) -Nyt käytetään vain yhtä viritintä kahden kanavan tallennukseen, tämä on varmaa, koska voidaan edelleen vaihtaa kanavaksi toisen kanavanipun kanava (MYV3), ÄLÄ kuitenkaan vaihda kanavaa! -Käynnistä jonkun aiemman tallenteen toisto -Ota PIP kuva käyttöön -Avaa PIP kuvan kanavaluettelo (valkoinen nappi) -Kanavaluettelossa on vain kanavanipun X kanavat (YLEn kanavat), vaikka voisi olla kaikki kanavat, koska toinen viritin on vapaana!

Näin taas toimii oikein: -Aloita nauhoitus kanavanipusta X (YLE TV1) -Vaihda toisen kanavanipun (kanavanippu Y) kanava (MTV3) -Ota PIP kuva käyttöön -Avaa PIP kuvan kanavaluettelo (valkoinen nappi) -Nyt kanavaluettelossa on sekä kanavanipun X, että kanavanipun Y kanavat.

MP3 alikansio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MP3 alikansioksi, jossa on 173 biisiä. Kun kansion päällä painaa play, niin kansion kappaleet alkavat soida perätysten. Mutta vain 100 ensimmäistä soi, eivät kaikki. Kaikkien pitäisi soida.

Lisäksi viimeiset biisit on numeroitu väärin (numerot päättyvät 98:iin).

EPG ei aina päivity[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Joskus boksin käynnistyksen jälkeen (tai kun vaihdetaan kanavalle, joka on eri kanavanipussa ja jonka EPG dataa ei ole vielä haettu) kun avaa EPG:n ei siellä ole muuta kuin ne kaksi ensimmäistä ohjelmaa. Hetken kuluttua tulee lisää dataa, esim. 3 päivän päästä tulevat ohjelmat. Vielä odottamalla päivittyy loputkin tiedot. Mutta aina nämä loput tiedot eivät päivity odottamalla. Jos vaihtelee eri kanavanippujen kanaville ja takaisin, niin sitten tiedot voivat päivittyä.

Tässä erään käyttäjän kokemuksia: Olin kanavalla MTV3 ja EPG auki. Vaihdoin kanavalle YLE2 eikä EPG:ssä ollut kuin parhaillaan menevä ohjelma ja seuraava. Odottelin jonkin aikaa eikä EPG päivittynyt. Vaihdoin kanavalle YLE1 ja sama juttu. Vaihdoin takaisin kanavalle YLE2 ja ajastin seuravan ohjelman (R) ja ohjelmat päivittyivät EPG:hen mutta välillä oli noin viisi tuntia tyhjiä rivejä. Kanava YLE1 ei päivittynyt ennen kuin sammutin boxin ja laitoin uudelleen päälle. Tämän jälkeen myös YLE2 oli ok.

"Ei signaalia" ilmoitus kanavanvaihdossa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valitse suosikkiluetteloksi "Kaikki kanavat" ja vaihda nuolilla kanavaa kanavanipusta toiseen edestakaisin, esim. YLE TV2 <-> MTV3. Kanavanvaihto heittää "Ei signaalia" herjaa, mutta kun käyttää jotain toista suosikkiluetteloa, herjaa ei heitetä. Useimmiten herja on ruudulla noin sekunnin ajan. "Ei signaalia" ilmoitus ei kuitenkaan tule aina ja joskus se näkyy vain sekunnin murto-osan.

Tätä ongelmaa ei ole kaikilla käyttäjillä. Ehkä vain C -bokseissa?

Tämä ongelma voi ehkä ilmestyä vain silloin kun tietoikkuna ei ole käytössä (tietoikkunan näyttöaika = ei tietoikkunaa).

Tekstibugeja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(näistä ainakin osa korjaamatta, luultavasti kaikki)

Tiedostonimen antaminen merkistöltä: Tallenna napissa lukee "Tallen". Pitäisi lukea "Tallenna"

Kielten asetus: Ekan ja tokan tekstityksen ja äänen kielen edessä lukee 1st ja 2nd. Ei ole suomea tollaset "st":t ja "nd":t.

Kun kanavat oli haettu tuli teksti: "22 TV ja 6 Radiokanavat hae". Lopusta puuttuu "ttu"

Jos tallennus on kesken tai tallenne on katselussa ja koittaa siirtää fileä toiseen kansioon, lukee "Tätä tiedostoa ei voi siirtä"? Puuttuu lopusta "ä".

"Sama tiedosto on jo olema" kun koittaa siirtää tiedostoa toiseen hakemistoon (ja siellä on siis samanniminen file jo). Pitäis olla "olemassa".

Avaa kanavalista OK napilla. Valitse kanava ja paina punaista (Asetukset). Aukeaa valikko jossa viimeinen kohta on "Add to FAV". Tämä vaatisi suomennosta.

Tiedoston palan leikkaus -dialogissa lukee "Tallen", eikä "Tallenna"

Suosikkien järjestelyssä, kun kohdistin on Suos.luett. sarakkeessa, on alhaalla vihreän napin kuvauksessa teksti "Nimen vaihto,". Pilkku perästä pois!

Tallenna kahta kanavaa ja katso kolmatta. Paina pause. Tulee teksti "Timeshift can't use because of two recordings". Pitäisi suomentaa.

Jos luettelossa on alikansioita, kansion kuvauksessa selityksenä lukee esimerkiksi "12 tallennetut kanavat", pitäisi olla "12 Tallennetta" tms. Ja muistaakseni tässä tiedossa ei kerrota mitään mahdollisista alikansioista. Voisi lukea esim "12 tallennetta ja 2 alikansiota"

Pikatallennuksen keston asetus ( 2 * record-nappi): Valikossa on kolme valittavissa olevaa vaihtoehtoa, 1. "Kesto <OK> 2h 0m " 2. "Tämän ohjelman jälkeen <OK> Ohjelman 1 nimi " 3. "Seuraavan ohjelman jälk <OK> Ohjelman 2 nimi " Kolmoskohdan tekstin pitäisi näkyä kokonaan (puuttuu "een" (jälkeen)) .

STB/TV ei toimi valmiustilassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

- A/V-lähdön asetuksissa VCR-SCART-tyyppi "Normaali" - STB/TV asentoon TV eli keltainen ledi palaa - ajastettu tallennus - boksi valmiustilaan, keltainen ledi jää palamaan - kun boksi herää tallentamaan, TV-tila muuttuukin STB:ksi, ledi sammuu ja TV-scartin A/V-ohajus (pinni 8) nousee ylös, mikä taas saattaa käynnistää television - kun tallennus loppuu, boksi ei enää palaa valmiustilaan niin kuin pitäisi

Joillakin kanavilla kuuluu kaksi selostuskieltä samaan aikaan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Esimerkiksi eurosport kanavalla on kaksi ääniraitaa, joissa molemmissa on kaksi erikielistä selostusta. Kyseinen äänen lähetystapa on nimeltään dual mono ja sitä käytetään puhtaasti kaistansäästösyistä. Kahdelle stereo-ääniraidalle saadaan selostus neljällä kielellä, kun lähetetään vasempaan ja oikeaan kanavaan eri kielistä selostusta. DVB-speksi antaa mahdollisuuden määritellä dual mono-raidoille omat kielensä kummallekin lähetettävälle ääniraidalle, mutta Topfieldin toteutus on siinä mielessä puutteellinen, että se ei tunnista kuin tuon ensimmäisen kielen ko. ääniraidalle. Oikein toteutetussa boksissa listaan pitäisi tulla eurosportin tapauksessa muistaakseni englanti, ruotsi, norja ja suomi.

Topfieldin pitäisi osata näyttää kaikki 4 kieltä ja antaa käyttäjän valita niistä haluamansa ääniraita.

Käytettäessä 2-6x katselua tai puolen minuutin loikkia äänivalinta katoaa ja molemmat selostuskielet kuuluvat samanaikaisesti.

Toiveet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Teksti-tv tekstityksen taustaväri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Teksti-tv tekstityksen taustaväri on aina oletuksena musta ja sen vaihtaminen harmaaksi on vaikeaa. Olisi hyvä, jos asetuksista voisi määritellä teksti-tv tekstityksen taustavärin, jota käytettäisi oletuksena.

Vaihtoehtoisesti teksti-tv -tekstityksessä käytettävässä fontissa voisi olla musta reunus, jolloin tekstit näkyisivät kaikissa olosuhteissa ilman taustaväriä.

Saman kanavan ajastukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ei voi ajastaa kahta saman kanavan ohjelmaa päällekkäin. Tämä ei onnistu, mutta tämän pitäisi olla mahdollista, koska usein kahdesta peräkkäisestä ohjelmasta halutaan kaksi erillistä tiedostoa. Mutta koska ei voida olla varmoja koska ohjelmat alkavat tai loppuvat, täytyy lisätä lisäaikaa tallennuksiin. Esim. näin: 1. ajastus: 09:00-10:01 2. ajastus: 09:59-11:00

Suosikkiluettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun suosikkiluettelo on käytössä, kanavan valinta numeronappuloilla menee väärin (5:nen avaa FST:n, joka on kanavalistassa vitosena, eikä suosikkiluettelossa vitosena olevaa SubTV:tä). Numeronappulan pitäisi avata se kanava joka on kyseisen numeron kohdalla suosikkilistassa!

Kun suosikkiluettelo on käytössä, laitteen etupaneelissa lukee kanavan "oikea" kanavanumero, ei suosikkiluettelonumero. Kiva kun SubTv on suosikkilistassa numerolla 5, mutta etupaneelissa lukee P006. Pitäisi lukea se suosikkilistan numero.

Kun suosikkiluettelo on käytössä, tietoikkunassa vasemmassa reunassa lukee 6 (tietoikkuna on se joka näkyy hetken kun vaihtaa kanavaa). Samoin EPG:ssä oleva kanavanumero on 6. Näissäkin pitäisi lukea se numero, monesko kanava on suosikkilistassa.

Pause ei pauseta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ajansiirto on pois päältä. Tallenna samaan aikaan kahta kanavaa ja katso kolmatta. Paina pause, kuva pysähtyy ja tulee ilmoitus ettei timeshiftiä voi käyttää. Miksi ihmeessä kuva jää pausetetuksi tämän jälkeen, kun kerran pause ei oikeasti pauseta. Ohjelman pitäisi jatkua.

janilxx: Ehkä pysäytys on ok. Mutta näkyvä teksti "Timeshift can't use because of two recordings" täytyisi ainakin suomentaa

Moniäänisen lähetyksen kuvaketta ei näy[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jos on moniääninen lähetys (esim. YLEn kanavilla), pitäisi(kö) tietoikkunassa näkyä tästä kertova kuvake (kolme neliötä lomittain). Ei näy. Englanninkielisessä manuaalissa asia kerrotaan sivulla 34. Suomenkielisessä manuaalissa sivulla 37 asiasta ei sanota mitään.

Olisihan tämä kuvake hyvä olla olemassa.

"C-mallilla muuten Euronews kanava on ainut jossa tuo toimii. Kuutosta näyttää.". Mikseiköhän näy muilla kanavilla?

Tallennustauko lasketaan mukaan tallennuksen kestoon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

-Aloita nauhoitus -nauhoita esim 2min ja sitten laita tallennustauko päälle (rec napilla valikkoon ja valitse 'tallennustauko'-ok) -pidä tauolla esim. 10min. ja pysäytä sitten nauhoitus

Tulos: Teit näuhoituksen jonka kesto on toppyn mukaan 12 minuuttia vaikka materiaalia on vain 2 minuutin edestä. Väärä aika näkyy jopa kelatessa >>-näppäin pohjassa.

Muten poisto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Volume-palkki tulee esiin, kun palaa mute-tilasta. Volume palkkia ei tarvittaisi tässä tilanteessa.

Tallenteiden nimen edessä erikoinen merkki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tallenteiden tiedostonnimen edessä Altairissa näkyy musta pystyviiva. Kyseinen merkki ilmestyy kai kaikkiin Topfieldin EPG:stä tehtyihin tallenteisiin. Merkki on mahdollisesti ASCII-koodi 05.

Newseistä: Tuo merkki 05 viittaa kovasti DVB SI:ssä käytettyyn merkistön valintakoodiin.

DVB SI:n ohjelmien nimissä voidaan alkuun laittaa merkistön valintakoodi, jolla valitaan käytettävä merkistö. Oletusarvoisessa merkistössä ei ole skandinaavisia merkkejä, joten siksi Suomessa täytyy usein laitaa oikean merkistön valintakoodi ohjelman nimen merkkijonon alkuun. Koodi 05 valitsee ISO 8859-9 -merkistön, josta skandinaaviset merkit löytyvät.

Topfieldin PVR ottaa ohjelman nimen DVB SI:stä ja käyttää sitä tiedoston nimenä. Se lienee jonkinasteinen bugi, että laite jättää tuon merkin tiedostonimen alkuun. Siihen se toki ei kuuluisi, vaan laitteen pitäisi muuttaa merkkijonon koodaus tietdostojärjestelmän käyttämään muotoon.

Tallenteen katsominen katkeaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

-Tallenna ohjelmaa -Toista kyseistä tallennetta -Toinen tallennus (ajastus) alkaa TOISEN muxin kanavalta -->Tallenteen toisto katkeaa

Toiston ei saisi katketa!

(jää bookmark)

Toisen tallennuksen alkaminen lopettaa toiston[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

-Ajasta kaksi ohjelmaa eri kanavilta. -Laita toinen ajastus alkamaan minutti toisen jälkeen -Aloita jonkun tallenteen toistaminen ennenkuin ajastukset alkavat -Kun jälkimmäisen ajastuksen tallennus alkaa, toisto loppuu. Toiston ei pitäisi loppua

(jää bookmark)

Tämänhetkisen tallennuksen päättyminen, kun samalla toistetaan samaa tallennetta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(Korjattu Feb 20 2006 firmwaressa, ainakin jos ennen toiston aloittamista ollaan samalla kanavalla)

Laitoin manuaalitallennuksen ykköseltä, jonka pituudeksi säädin 5 minuuttia. 20 sekunnin päästä aloitin katselemaan tallennetta alusta. Nyt kun tallennus loppuu, hypätään livekuvaan. Toiston pitäisi jatkua ihan normaalisti, eikä hypätä livekuvaan.

Bookmark tarvittaisiin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katselin tallennettua ohjelmaa ja olin pistänyt P:n guideen, jotta hyppää kanavalle kun ohjelma alkaa. Näin tapahtuikin, mutta Toppy ei laittanut kirjanmerkkiä siihen kohtaan jossa olin kun hypättiin kanavalle. Olisi kaiketi hyvä, jos kirjanmerkki laitettaisiin tässä tapauksessa.

DVB tekstit voisivat näkyä kelattaessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

DVB tekstit eivät näy kelatessa. Voisivat näkyä.

Teksti-tv tekstit eivät ENÄÄ näy kelatessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Teletext teksteillä esim. tv1000 nauhoitetun ohjelman katselu 2x-6x pikakelauksella ei tekstit enää näy. Aikaisemmilla firmiksillä NÄKYI! Koskee myös aiemmin nauhoitettuja ohjelmia, joten ongelma on tässä firmiksessä.

Teksti-tv tekstitys ja napit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Teksti-tv tekstityksen (esim. YLE 1:llä sivu 451 ja YLE 2:lla 452) ollessa käytössä kelausnapit (tai mitkään muutkaan) eivät toimi.

Teksti-tv:n alisivut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun teksti-tv tekee kierroksen, täytyisi pistää aina talteen myös alisivut, ei vain viimeisellä kierroksella tullutta sivua. Siis myös muiden kuin tällähetkellä katsottavan sivunumeron alisivut pitäisi pistää muistiin. Siis jos katsotaan sivua 100 ja laitetaan muistiin myös sivut 101, 102, 103, ... niin pitäisi laittaa muistiin myös sivujen 101, 102, 103, ... alisivut.

Kone sekoilee pahasti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vika on kaiketi tosi vaikea toistaa, mutta toivottavasti tämäkin saadaan korjattua.

Käyttäjä 1: Sainpahan äsken aikaan melko mystisen tilanteen. Ilmeisesti EPG:n sulkeminen tai avaus sattui jotenkin täsmälleen samaan aikaan kun nauhoitus alkoi (tämä on puhdasta mutua) ja normaalin reco-tekstin sijaan boksin näyttöön jäikin lukemaan EPG. Kun nauhoituksen aikana painoi virtanappia, niin normaali "haluatko lopettaa tallennuksen"-dialogi tuli kyllä ruutuun, mutta boksi sammui heti sen jälkeen. Tämän jälkeen virtanapin painaminen toi näyttöön vain nuo kuuluisat neljä pistettä vilkkumaan ja heti perään boksi sammui (kello palautui ruutuun). Virtajohdon irrottaminen palautti tilanteen, mutta molemmat samaan aikaan päällä olleet tallennukset korruptoituivat. Tiedostot näkyivät listassa, mutta niiden pituus on 0 min ja toisessa kokokin oli 0 megabittiä.

Käyttäjä 2: Minulla on tapahtunut n. kuukauden sisällä 2-3 kertaa noin ja käytössä on toukokuun firmis. Ja samalla olen huomioinut että tuon sekoilun jälkeen näytössä ei lue kanavanumeroa vaan kellonaika. Ja ilmeisesti tuosta syystä on johtunut sekin että jos ei käytä virtajohtoa irti niin osa talletuksistakin epäonnistuu.

Ajastusvalikon katsominen siirtyy livekuvaan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toista tällähetkellä tallentuvaa ohjelmaa. Avaa ajastusmenu. Poistu menusta. Hups, on siirrytty livekuvaan. Ohjelman pitäisi jatkua siitä kohdasta jota katsottiin ennen ajastusmenuun menoa. T'm' t'ytyy korjata kaikista valikoista, ei vain ajastusvalikosta

Siirtyminen 0-9%[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toistotilassa kaukosäätimen näppäimistöllä voi siirtyä toistossa haluttuun kohtaan %:ssa, esim. 527 on 52.7%, mutta alle 10% kohtiin ei saa asetettua desimaalia. Tämä varmaan liittyy tähän.

Suosikkikanavat OK:lla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

OK-painikkeen takaa pitäisi löytyä käytössä olevan Suosikkiluettelon kanavat, eikä kaikki kanavat mitä virittimestä löytyy

Archive auki ilman kaukosäädintä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tallennettujen ohjelmien luettelo "Archive" auki etupaneelin Menu-napin kautta. Se olisi syytä saada heti Päävalikon ensimmäiseksi valinnaksi.

Ajastusluetteloon ohjelmien nimet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Menu | Tallennus | Ajastinasetukset. Täällä pitäisi näkyä tieto tallennettavan ohjelman nimestä, eikä selväkielinen kanavanimi. Kanavanumerohan näkyy jo nyt nimen edessä.

Todellinen tallennustila näkyviin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tallennustila loppuu lukemaan 1886 MB. Tämä olisi syytä asettaa näytettäväksi arvoksi 0 MB, eli tähän lukemaan verrattaisiin käytettävissä oleva kokonaistallennustila.

Ilmoitus tallennustilan loppumisesta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Levytilan totaalisesta loppumisesta näytetään ilmoitus. Viimeisen 100 MB jälkeen olisi kätevää tuoda oikeaan yläkulmaan tallennustilaa näyttävä numero, joka vähenee sitä mukaa kun tila lähenee loppuaan. Tällöin olisi vielä mahdollisuus matti myöhäisellä tehdä asialle jotain ennen suosikkiohjelman tallennuksen katkeamista.

Ohjelmaoppaan selaaminen kanavaa vaihtamatta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun selaa ohjelmaopasta ja katsoo jonkin toisen kanavan ohjelmatietoja, vaihtuu myös kanava. Tämä on tarpeetonta, joten muiden kanavien ohjelmatietoja pitäisi päästä katsomaan ilman kanavan vaihdosta. Kanavalle vaihdettaisiin vain jos painetaan OK-nappia kanavan kohdalla.

Aloitusajan askellus nopeammaksi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ajastinasetukset | Lisää uusi ajastus. Aloitusajan askellus on hyvin hidasta. Sen pitäisi nopeutua, kuten alapuolella olevan Keston kohdalla. Sitä askellutettaessa aika alkaa juosta 10 sekunnin hyppäyksin ja se olisi toivottavaa Aloitusajankin kohdalla.

Tiedostojen nimeäminen joustavammaksi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Archive | Asetukset | Nimeä. Tiedostojen nimeämisessä kursoria ei voi enää vapaasti askeltaa (V-/V+), vaan nimen viimeinen merkki on kirjoitettava uudelleen jos haluaa saada välilyönnin aikaan. Parempi toiminta olisi saada takaisin sama joustavuus kursorin liikuttamisessa kuin aiemmin.Topfield TF5100PVR Aug16 ja Topfield TF5100PVRc Aug17 bugilistan bugit, joita ei ole testattu sep tai dec firmiksellä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tässä listassa olevia bugeja kannattaa testata uudella firmiksellä ja kertoa tulokset tässä threadissa.


MP3 kelaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MP3:sia ei pysty kelaamaan

Optinen ääni ei katkea[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Optisen lähdön pitäisi pimentyä kun painaa "TV/ Tämä vastaanotin" -nappia, eli sitä satelliittilautasen kuvaa. "Olen kytkenyt analogisen äänen telkkarista vahvistimelle ja optisen äänen boxista samaan inputtiin. Vahvistin valitsee automaattisesti optisen äänen, jos se löytyy. Nyt siis kuuluu boksin ääni koko ajan vaikka olisin valinnut tuolla napilla TV:n käyttöön. Olisi kiva, jos se pätkäisisi samalla optisen äänen pois kun ei ohjaa enää SCARTin kautta telkkaria AV kanavalle."


S-video[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jos asetuksista asetetaan videon ulostulomuodoksi komposiitti, RGB tai YUV, tulee S-Video -liittimestä ulos vain komposiittia. Jos asetusten ulostulomuotona on S-Video, niin silloin sekä S-video, että Scart -liittimistä tulee ulos S-Videota. S-Video -liittimestä täytyisi aina lähteä ulos S-Videota. Tämä taitaa olla rautapuolen rajoitus, ei bugi.

Scart ja ajastus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

En ole testannut tätä, mutta ilmeisesti Scartin kytkentäsignaalit aktivoituvat kun laite käynnistyy Standby-tilasta ajastintallennusta varten. Siis: Laite standby-tilassa, alkaa ajastettu tallennus, scart-kytkentä signaalit (pin 8 ja 16) menee päälle. Tämä aiheuttaa sen, että jotkut TV:t käynnistyvät tai jos katsellaan esimerkiksi DVD:tä ajastuksen alkaessa, TV alkaa näyttämään digiboksin kuvaa. TV:n ei kuitenkaan tarvitsisi käynnistyä (tai kanavan vaihtua digikanavalle), jos ajastus (R tai Rt) alkaa (esim. yöllä).

Oikea toiminta olisi tällainen: kytkentäsignaalit aktivoituisivat VAIN, jos -ajastus on katselu tyyppinen (P) -laite "käynnistetään" kaukosäätimellä tai laitteen etupaneelista ajastuksen jo ollessa päällä -laite on jo valmiiksi päällä ajastuksen alkaessa


Tämä foorumilla käyty keskustelu mahdollisesti liittyy myös tähän onglemaan.

janilxx: Mitenkäs sen TV/SAT napin kuuluisi toimia?

Minulla on scart-2:ssa kiinni DVD soitin. Katson DVD:itä siis boksin "läpi".

Joskus, kun boksi on päällä ja alan katsomaan DVD:tä, DVD näkyy suoraan ilman ongelmia. Joskus taas DVD näkyy vasta kun painaa TV/SAT nappia. Joskus taas DVD ei näy ennenkuin sammutan boksin (mikä ei oikein käy, jos on tallennus menossa).

Ja sama toisinpäin, jos katson DVD:tä, kun boksi ei ole päällä. Sitten boksi menee päälle (ajastus). Välillä DVD:n kuva näkyy silti ok, välillä vasta TV/SAT napin painamisen jälkeen. Ja joskus DVD ei näy.

Joskus näissä tilanteissa TV/SAT napin painaminen sytyttää sen oranssin ledin, joskus ei. En ole testaillut niin paljon, että olisin keksinyt tähän jotain logiikkaa.


Hommaa ehkä vaikeuttaa sekin, että joskus DVD:n perässä on vielä videot, joita oikeasti katsotaan. Ja jos DVD:stä on unohtanut ottaa käyttöön sisääntulo 4:n (videot), ei videoiden pitäisiköön näkyä (mutta piätisi näkyä jotain edes, mahdollisesti DVD soittimen "taustakuva".

Enkä halua liittää DVD:tä telkkariin omalla scartillaan.


Fxman:in vastaus: Tämä liittyy juuri siihen yjteen bugiin.....

Minäkään en ole saanut TF:n logiikasta kiinni Toimintaan vaikuttaa vielä se Toppyn asennusvalikosta löytyvä aux-scart asetus.

OK, mutta oikea toiminta pitäisi siis olla minusta, että läpi menevä kuva menee läpi aina silloin kun syöttävä laite on aktivoinut omat scartin ohjaussignaalit, eikä käyttäjä koske Toppyn kakeen. Syöttävän laitteen kakella voi yleensä valita myös TV-tilan, jolloin ohjaussignaalit putoaa alas ja tällöin TV:ssä näkyvä kuva riippuisi Toppystä itsestään. Toppyn pitäisi laskea ohjaussignaalit suoraan läpi muuttamatta niitä silloin kun se on pois päältä tai ajastin tilassa. Jos Toppy on päällä (ei pelkkä ajastus), sen TV/SAT näppäimen painamisen pitäisi "kierrättää" kolmea kuvaa, TV/Toppy/AUX (eli DVD sinulla).

Ja tärkeimpänä, jos toppyssä on pelkkä tallennus ajastus, se ei itse saisi aktivoida scartin ohjaussignaaleja, vaan ne riippuisivat AUX-liitännään liitetystä laitteesta tai siitä laitetaanko toppy "katselu"-tilaan kakella käyttäjän toimesta.

Tilanteessa, jolloin AUX-laite "syöttää" kuvaa ja katselu-tyyppinen ajastus aktivoituu seuraukset on hiukan makukysymyksiä ???? Vaihtaisiko Toppy omaan kuvaan vai "muuttaisiko" toppy ajastuksen tallennus-tyyppiseksi ?

Toppyssähän voi tehdä kahden tyyppisiä ajastuksia, eli tallennus/katselu. Noissa pitäisi olla eroina se, että aktivoidaanko scartin ohjaukset vai tallennetaanko ohjelma vain kovolle...... Tallennuksen aikanahan voi itse laittaa laitteen päälle ja pois ja SE EI saisi vaikuttaa itse tallennukseen..... Näin toimii kaikki muut käyttämäni kovo-tallentimet ja toivon mukaan Toppykin joskus.


Siirto Altairilla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jos tiedostonimessä on Windowsille kelpaamattomia merkkejä (esim kaksoispiste) ja yritetään siirtää tiedostoa Topfieldistä PC:lle Altairilla, ei PC:lle siirry mitään (mutta PC:lle tulee kyllä tyhjä tiedosto, jonka nimi päättyy ensimmäiseen Windowsille kelpaamattomaan merkkiin).

Altair voisi muuttaa Windowsille kelpaamattomat merkit tiedostonimestä merkeiksi, jotka kelpaavat Windowsille (esim. alaviivoiksi).

On jo ehkä korjattu
May firmiksestä löydetyt bugit, joita ei ole testattu uudemmilla firmiksillä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Salausta ei poisteta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1. Tallenna ohjelma canal+ -kanavalta. 2. Katso samaan aikaan toista canal+ -kanavaa. 3. Tallennuksen jälkeen tallenneluettelossa näkyy keltainen $-merkki. 4. Kopioi tallennus boksissa poistaaksesi salauksen. 5. Ohjelman kopioinnin jälkeen luettelossa näkyy vihreä $-merkki. 6. Odottele parista päivästä pariin viikkoon, että conax-avaimet muuttuvat. 7. Yritä toistaa ohjelman kopiota, josta salaus olisi pitänyt poistua. 8. Ohjelman kuva näkyy ja ääni kuuluu, mutta "Ei käyttöoikeutta"-laatikko on kuvan päällä. "Ei käyttöoikeutta" ilmestyy uudelleen aina pari sekuntia sen jälkeen, kun sen on exit-nappulalla poistanut.

"Ei käyttöoikeutta" -laatikkoa ei pitäisi tulla, koska salaus on poistettu kopioinnilla. Salauksen poiston voi varmistaa poistamalla salauskortin laitteesta. Näin ohjelma näkyy ja kuuluu oikein, eikä "Ei käyttöoikeutta" tekstejä enää näy.

Kello jätättää[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jos laitteessa käytetään manuaaliaikaa tai käytössä on automaattiaika niin, että laite on stand-by -tilassa, kello jätättää noin 10-25 sekuntia/vrk. Tämä pitäisi korjata.

Jos käytössä on automaattiaika ja laite on jätättänyt esimerkiksi 2 minuuttia. Kun sitten pitäisi alkaa ajastus, laite herää kellon väärän ajan vuoksi liian myöhään. Laite päivittää ajan käynnistyttyään, jonka jälkeen kellon aika onkin jo enemmän kuin mitä ajastuksessa oli, eikä ajastusta suoriteta ollenkaan.