Siirry sisältöön

Vitsikirja/Eläimellistä menoa

Wikikirjastosta

Jänis menee autokauppaan ja kysyy: "Onks porkkanoita?" Kauppias katsoo jänistä hölmistyneenä ja ärähtää: "Ei, tämähän on autokauppa." Jänis lähtee pois, mutta palaa jälleen seuraavana päivänä kysyen: "Onks porkkanoita?" Jälleen kauppias vastaa, että porkkanat eivät kuulu autokauppaan. Sama meno jatkuu useamman päivän ajan: joka päivä jänis kysyy "Onks porkkanoita?" ja joka päivä kauppias kyllästyneenä ilmoittaa, että porkkanoita ei myydä.

Kun jänis jälleen kerran saapuu kauppaan ja kysyy porkkanoita, kauppias lopulta vimmastuneena karjaisee: "Jos tulet vielä kerrankin kysymään porkkanoita, niin naulaan sinut korvistasi tuohon oveen!" Jänis luikkiin pakoon, mutta palaa seuraavana päivänä kysyen: "Onks nauloja?" Kauppias vastaa, että ei ole. Jänis tuumaa hetken ja kysyy: "Onks porkkanoita?"


Jänis saapuu konditoriaan ja kysyy: "Onks sinappileivonnaisia?" Kauppias vastaa, että ei ole. Ei hän ole sellaisista koskaan kuullutkaan. Jänis käy kyselemässä sinappileivonnaisia päivittäin, ja kauppias joutuu kerta toisensa jälkeen tarjoamaan ei-oota. Lopulta kauppias päättää: "Nyt tilaan sinappileivonnaisia tukusta oikein kuormallisen." Kun jänis taas aamulla saapuu liikkeeseen kysyen: "Onks sinappileivonnaisia?", kauppias vastaa ylpeänä: "Nyt on!" Tähän jänis vastaa: "Hyi hitto, kuka sellaisia nyt söisi!" ja loikkii tiehensä.


Karhu on juuri tehnyt tarpeensa varvikkoon, kun jänis sattuu kulkemaan ohi. Karhu kysyäisee jänikseltä: "Haittaako jos turkkisi likaantuu vähän?", johon jänis vastaa: "Ei, kuinka niin?" Saman tien vastauksen saatuaan karhu nappaa jänistä kaulasta kiinni ja pyyhkii tähän pyllynsä.


Mikä on puhtain eläin? Hevonen – sillä on aina harja mukana.