Siirry sisältöön

Vitsikirja/Kun järki jättää

Wikikirjastosta

Kolme hullua on mielisairaalassa. Kolmelle sairaalan potilaista päätetään antaa mahdollisuus lomaan, jos he ovat osoittaneet riittävää tervehtymistä. Ensimmäinen hulluista saapuu hoitajan puheille. Hoitaja kysyy: "Vieläkö ongit vessanpöntöstä?" Hullu vastaa: "Ongin joka aamu." Ensimmäinen hullu ei saanut lomaa. Toiselle hullulle esitetään sama kysymys, ja hänkin vastaa onkivansa vessanpöntöstä. Kun kolmannelta hullulta kysytään, hän sanoo ettei ongi ja hänelle myönnetään viikon loma. Kolmannen hullun pakatessa vaatteitaan toiset hullut kysyvät: "Miksi sä sanoit, että et ongi sieltä pöntöstä? Sähän ongit sieltä aina meidän kanssa.", johon kolmas hullu vastaa: "En minä mun apajiani rupee noille kertomaan!"


Kaksi hullua pakenivat mielisairaalasta. Toinen huomasi metsän ja sanoi toiselle: "Kato, metsä! Piiloudutaan sinne!" Toinen vastasi: "Emmä näe mitään metsää kun puut ovat tiellä."


Kaksi hullua, enemmän hullu ja vähemmän hullu, pakenivat mielisairaalasta keskellä yötä. Kun he saapuivat muurin luokse, he eivät keksineet, kuinka he pääsisivät yli. Vähemmän hullu sanoi, että hän valottaa muuria taskulampulla, ja enemmän hullu voi kiivetä muurin yli valovanaa pitkin. Enemmän hullu vastasi: "En minä nyt noin hullu ole. Kun olen puolivälissä, sinä tietysti sammutat taskulampun."


Hullujenhuoneelle oltiin saatu uima-allas. Hullut hyppivät sinne kerroksista, kuka viidestä metristä, kuka kymmenestä. Reportteri kysyi, että onko hauskaa. Eräs hulluista vastasi: "On, mutta ensi viikolla on vielä hauskempaa, kun altaaseen saadaan vettä."


Myöhemmin, kun altaassa oli jo vesi, neljä hullua oli altaan äärellä. Kolme onki, yksi myhäili. Tarkastaja huomasi tilanteen ja päätti myöntää myhäilevälle lomaa, kun tämä jo tajusi, ettei altaasta saa kalaa. Terapia oli varmaan tepsinyt. Lomalle lähtiessään "edistynyt" potilas tokaisi: Ai että minua hymyilytti heidän avuton kalastelunsa. Johon tarkastaja: Terävää. Johon potilas: Kalathan ovat tietysti katiskassani, joka on altaassa.