Wikijunior Korttipelit/Tikki

Wikikirjastosta

Tikki on korttipeli, jota pelataan pelikorteilla. Tikkiä pelataan yleensä kahdestaan, mutta siinä voi olla pelaajia myös kahdesta ylöspäin.

Korttien jakaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tikissä jokaiselle pelaajalle jaetaan viisi korttia, jotka jakaja jakaa. Jos joku pelaaja saa kortit, joiden kaikkien arvo on alle kymmenen, niin jakaja sekoittaa ne kortit pakkaan ja jakaa hänelle uudet kortit.

Pelin alku ja kulku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun kortit on jaettu, jakajasta seuraava aloittaa pelin lyömällä jonkun kortin pöytään. Sen jälkeen kun jakajasta seuraava on aloittanut pelin, muiden pelaajien on pakko lyödä samaa maata, mutta koska ei ole ylimenopakkoa, ei tarvitse lyödä suurempaa saman maan korttia jos sellainen on. Ja jos jollakin pelaajalla ei ole pyydettyä maata, saa hän lyödä minkä tahansa muun kortin pöytään. Kun joku on ohittanut lyödyn kortin samlla maalla mitä on pyydetty, hän pyytää maata ja niin edelleen. Kierros loppuu kun jokainen pelaaja on lyönyt kaikki viisi korttia pöytään. Se, jolla silloin on isoin kortti pyydettyä maata, voittaa kierroksen eli saa "tikin".

Pelin päättyminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Se pelaaja joka saa ensimmäisenä sovitun määrän kierrosvoittoja eli "tikkejä" voitta koko pelin.