Wikikirjasto:Lukion osasto

Wikikirjastosta
Tervetuloa käyttämään ja kirjoittamaan Suomen yhteisöllisintä oppikirjastoa!
Tervetuloa käyttämään ja kirjoittamaan Suomen yhteisöllisintä oppikirjastoa!

Tätä oppikirjaa voi kirjoittaa kuka tahansa. Siis myös sinä. Älä erehdy luulemaan, että juuri sinulla ei olisi mitään annettavaa sillä sinullakin on. Osallistumiseen ei tarvita aiempaa oppikirjan kirjoituskokemusta, vaan riittää, että osaat kirjoittaa ja sinulla on halua osallistua kaikkia Suomen kouluja hyödyttävään projektiin.

Voit kirjoittaa kokonaisia artikkeleja tai täydentää toisten aloittamia. Jos et halua kirjoittaa, voit osallistua toimimalla vaikkapa oikolukijana korjaillen kirjoitusvirheitä ja tehden muuta hienosäätöä. Artikkelien kirjoittamiseen tai muokkaamiseen ei tarvita kenenkään lupaa. Jos huomaat, että jokin artikkeli puuttuu, voit aloittaa sen kirjoittamisen. Jos et saa sitä heti valmiiksi, voit jättää artikkelin keskeneräiseksi ja toiset voivat jatkaa sitä. Jos huomaat artikkelissa virheitä, voit tehdä korjaukset lennosta ilman kirjautumista.

Artikkeleiden kirjoittamisen teknisestä puolesta on tehty tutoriaalivideoita, joiden avulla opit helposti mm. muokkaamaan sivujen ulkonäköä, väliotsikoimaan tekstiäsi sekä osallistumaan artikkeleista käytävään keskusteluun. Älä anna alkuun hankalalta näyttävien koodien toimia esteenä osallistumisellesi. Vaikka et osaisikaan tehdä väliotsikkoa, joku muu kyllä osaa. Kirjoita siis vaan, ja joku kyllä muokkaa otsikot paikalleen. Riittää, että osaat kirjoittaa suomea! Sitä paitsi, uuden visuaalisen editorin avulla on, kuin kirjoittaisit millä tahansa tekstinkäsittelyohjelmalla.

Linkki ohjeisiin tässä.

Ainoa ehdoton vaatimus yhteisille kirjoillemme on, että kunnioitamme tekijänoikeuksia. Tämä tarkoittaa sitä, että emme ota kopioita toisten teoksista tai kopioi perinteisten oppikirjojen tehtäviä sellaisenaan näihin kirjoihin.


Oppiaineet ja oppisisällöt

Biologia: Lukion biologia
Elämänkatsomustieto Elämänkatsomustieto
Fysiikka Fysiikan lukion oppimäärä
Matematiikka Lukion taulukot
(muokkaa)