Siirry sisältöön

Wikikirjasto:Tiedostot

Wikikirjastosta

Tallennettaessa Wikikirjastoon kuvia täytyy seuraavia sääntöjä noudattaa:

  • Kirjoita kuvan tietoihin tarkka tieto kuvan lähteestä. Jos teit kuvan itse, sano se. Jos löysit kuvan Internetistä, laita mukaan linkki kyseiselle sivulle.
  • Kerro kuvan tekijänoikeuksien tila. Lisää teksti {{GFDL}} tekstiisi, jos tiedosto on lisensoitu GNU FDL:n mukaisesti, {{PD}} jos kuva on public domain. Katso Ohje:Malline#Tekijänoikeus ja levitysoikeus nähdäksesi lisää näitä valmiita mallineita.
  • Käytä järkevää tiedostonimeä. Nimeä tiedostosi mieluummin tyyliin "Eiffel-torni Pariisissa, yökuva.jpg" kuin "etpan1024c.jpg". Tällä estät mahdollisesti jo olemassaolevan kuvan korvaamisen omallasi. Voit etsiä olemassaolevia kuvia Luettelo kuvista -sivulta.
  • Laita johonkin aiheeseen liittyvään artikkeliin linkki kyseiseen tiedostoon, tai käytä kuvaussivua kuvataksesi mitä tiedosto sisältää (mieluummin toteuta molemmat).

Kuvan voi lisätä suoraan artikkeliin. Käytä linkin muotona [[Image:Kuva.jpg]] tai [[Kuva:File.png|alt text]]. Käytä muotoa [[Media:File.ogg]] äänille. Lisätäksesi isomman kuvan sivulle pienempänä versiona (jonka voi avata suuremmaksi), käytä [[Kuva:Kuva.jpg|pieni|Kuvateksti]]. Lisää ohjeita löydät sivulta Kuinka käytän kuvia sivuilla.

Katso Toiminnot:Upload saadaksesi lisätietoa miten kuvien tallentamislomake toimii, kuinka kuvia käytetään artikkeleissa ja mitkä tiedostomuodot ovat suositeltuja minkäkinlaisille kuvatyypeille.

Lisätessäsi kuvatekstiin esimerkiksi {{GFDL}}, näkyy kuvatiedostoa tarkasteltaessa muiden antamiesi tietojen lisäksi seuraava teksti:

Tämän dokumentin kopiointi, levittäminen sekä muokkaaminen on sallittua GNU Free Documentation Licensen version 1.2 tai uudemman Free Software Foundationin julkaiseman version mukaisesti, ilman muuttumattomuuslauseketta tai kansitekstejä.
Kopio lisenssistä (englanniksi) löytyy täältä.