Siirry sisältöön

YouTubesta lataaminen

Wikikirjastosta
YouTuben logo
YouTuben logo

Tässä oppaassa kerrotaan YouTubesta lataamisen saloista. YouTubesta musiikin lataaminen on nykyään yksi helpoimpia tapoja saada musiikkia .mp3 -muotoon omalle kiintolevylle tai vaikka älypuhelimeen.

Laki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

YouTuben käyttöehdot kieltävät lataamasta videoita palvelusta, mutta tällä ei kuitenkaan välttämättä ole tekemistä lain kanssa.

Laki kieltää lataamasta laittomasta lähteestä, tämä tarkoittaa YouTuben kohdalla sitä että videon julkaisijalla tulee olla lupa laittaa video YouTubeen. Esimerkiksi viralliselta yhtyeen YouTube -kanavalta ladattuja videoita voit todennäköisesti ladata, mutta todennäköisesti jonkun satunnaisen käyttäjän lataamia musiikkivideoita et voi ladata. [1]

Laatu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

YouTubesta ladattaessa äänenlaatu on usein heikkoa ja eron huomaa CD-levyltä ripattuun kappaleeseen, piraattisivulta ladattuun laadukkaaseen tiedostoon tai verkkokaupasta ostetusta versioista. Syynä tähän ovat useat pakkaamiset: ensiksi äänitiedosto laitetaan videonyhteyteen ja pakataan videotiedostoksi tällöin osa kappaleen informaatiosta katoaa, seuraavaksi YouTube konvertoi videotiedoston omaan muotoonsa tällöin taas osa informaatiosta katoaa ja vielä viimeisen kerran informaatiota katoaa kun YouTubesta ladattu video konvertoidaan haluttuun muotoon. Vaikka ladattaessa YouTubesta voi usein valita laaduksi 128, 256 ja 320 kbps väliltä niin tämä ei tuo kadonnutta informaatiota takaisin.

Selaimen lisäosia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lataussivustoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ladattaessa YouTubesta kopioidaan videon URL-osoite, esimerkiksi: www.youtube.com/watch?v=UkD0Tj6fQvo ja liitetään jonkin alla olevan YouTube downloader -sivun URL-osoite kenttään.

Ohjelmia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ohjelmia käyttäessä lataaminen on yleensä hieman nopeampaa, mutta usein "YouTube downloaderit" satunnaiselta sivulta ladattaessa saattavat sisältää troijalaisia.


Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheeseen liittyvää[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on materiaalia aiheesta YouTube.