Keskustelu:Digitaalipiirit/Karnaugh'n kartta

Wikikirjastosta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kuvien tekijänoikeusmallineet ja sivun sisällön täydennys[muokkaa wikitekstiä]

Lainaus sivulta: Ohje:Kuvat

Wikikirjastossa ollaan kuitenkin tarkkoja tekijänoikeuskysymyksissä niin kuvien kuin artikkeleiden tekstinkin suhteen. Älä tallenna kuvaa, jota ei tekijänoikeuksiensa vuoksi voi käyttää Wikikirjastossa. Tiedosta erityisesti, ettei kuvia saa umpimähkäisesti kopioida ja tallentaa muilta nettisivuilta. Jos omistat tekijänoikeudet itse, voit tietenkin luovuttaa ne GFDL-lisenssin mukaisesti. Joka tapauksessa, tutustu ensin kuvien käyttösääntöihin.

Mielekkäin tapa tallentaa kuva on tehdä se Wikimedia Commonsin palvelimelle. Tällöin se on kaikkien Wikimedian hankkeiden käytössä, mutta käyttöliittymä on vain englanniksi. Mene aluksi Upload file -sivulle. Hae tallennettava tiedosto Browse... -painikkeen takaa. Kirjoita tämän jälkeen Summary-kenttään englanniksi tietoa kuvan tekijänoikeudesta ja siitä, mitä se esittää. Ilman tietoa tekijänoikeuksista kuva poistetaan. Liitä kuvaan sopiva copyright tag sivulta Copyright tags.

Jos haluat käyttää suomenkielistä käyttöliittymää, tai luovuttaa kuvan vain suomenkielisen Wikikirjaston käyttöön, voit tallentaa sen tämän Wikikirjaston palvelimelle. Tämä onnistuu klikkaamalla vasemmasta laidasta tallenna tiedosto, joka vie sivulle Toiminnot:Upload. Kirjoita yhteenvetoon suomeksi tietoa kuvan tekijänoikeudesta ja siitä, mitä se esittää. Lisää siihen ehdottomasti tekijänoikeutta vastaava malline sivulta Ohje:Malline#Tekijänoikeus!


Kaikkiin talletettuihin kuviin tulee liittää soveltuva tekijänoikeusmalline riippumatta mihin wikimedioista kuva talletetaan!

Viimeisessä kappaleessa todetaan, että "Sieventämisellä on mahdollista saada joko yksinkertaisin tulojen summamuotoinen lauseke tai summien tulomuotoinen lauseke." Artikkelissa esitellään kuitenkin vain tulojen summamuotoinen esimerkki. Sivulle olisi hyvä lisätä samasta esimerkistä muodostettu:

  • summien tulomuotoinen esimerkki
  • molempien esimerkkien logiikkakaaviototeutukset ja
  • esimerkkien simulaatio, joka osoittaa molempien toimivan samalla tavoin.

--Raimondo 11. huhtikuuta 2008 kello 15.01 (UTC)