Keskustelu:Digitaalipiirit/Loogiset operaatiot
Lisää aiheTämän sivun suomenkielisiä ilmauksia pitäisi hiukan kohennella.
[muokkaa wikitekstiä]Esimerkiksi lause: "Nämä operaattorit ottavat tiettyä syötettä ja tuottavat ulostulon ennaltamäärätyn taulukon mukaan. Esimerkiksi, JA operaatio ottaa kaksi (tai enemmän) sisääntuloonsa ja palauttaa arvon '1' jos kummatkin (tai kaikki) syötetyistä arvoista ovat '1', muissa tapauksissa ulostulona on '0'." ei tunnu oikein sujuvalta. Eri kieleisten sivujen ei tarvitse vastata toisiaan sanatarkasti. Paras tulos saadaan kun asiat ajatellaan ja kirjoitetaan suomeksi. --Raimondo 11. huhtikuuta 2008 kello 05.41 (UTC)
Osaiskohan joku tähän ympäristöön syvemmin perehtynyt käyttäjä autaa seuraavien virheellisten esitystapojen korjauksessa?
[muokkaa wikitekstiä]- Pitkän inversioviivan virheellinen esitys
- "Jos operaatioita yhdistelee saadaan aikaiseksi JA-EI (NAND) ja TAI-EI (NOR) operaatiot. A TAI-EI B (ts. A NOR B) olisi tai . (Jälkimmäisessä viivan pitäisi ulottua kummankin A:n ja B:n päälle). JA-EI olisi or (Jälkimmäisempi taas näytetty väärin.)" --Raimondo 11. huhtikuuta 2008 kello 05.55 (UTC)
- Kertomerkin käytön ongelma
- Esimerkiksi lauseeessa
- Jäsentäminen epäonnistui (Jäsennysvirhe): {\displaystyle A·(B·C)=(A·B)·C \,}
- kertomerkit pitää korvata virheellisesti pisteillä
- , jotta se saataisiin edes jotenkin näkyviin. --Raimondo 11. huhtikuuta 2008 kello 06.12 (UTC)
- pikakorjauksena ehdotan, että kertomerkkinä käytettäisiin -merkkiä esimerkiksi seuraavasti.
--Raimondo 11. huhtikuuta 2008 kello 06.39 (UTC)
Englanninkielisten sivujen asemasta pitäisi linkittää suomenkielisille wikipedian sivuille
[muokkaa wikitekstiä]Linkitetään mieluummin suomenkieliselle sivulle aina silloin, kun se on olemassa vaikka suppeanakin. Sieltä päästään kielilinkillä sitten edelleen sivun eri kieliversioihin (myös englannikkielisille sivuille). --Raimondo 11. huhtikuuta 2008 kello 06.50 (UTC)
Lisää sivulle kuvia
[muokkaa wikitekstiä]Muista kuitenkin tekijänoikeusasiat. Lainaus sivulta: Ohje:Kuvat
Wikikirjastossa ollaan kuitenkin tarkkoja tekijänoikeuskysymyksissä niin kuvien kuin artikkeleiden tekstinkin suhteen. Älä tallenna kuvaa, jota ei tekijänoikeuksiensa vuoksi voi käyttää Wikikirjastossa. Tiedosta erityisesti, ettei kuvia saa umpimähkäisesti kopioida ja tallentaa muilta nettisivuilta. Jos omistat tekijänoikeudet itse, voit tietenkin luovuttaa ne GFDL-lisenssin mukaisesti. Joka tapauksessa, tutustu ensin kuvien käyttösääntöihin.
Mielekkäin tapa tallentaa kuva on tehdä se Wikimedia Commonsin palvelimelle. Tällöin se on kaikkien Wikimedian hankkeiden käytössä, mutta käyttöliittymä on vain englanniksi. Mene aluksi Upload file -sivulle. Hae tallennettava tiedosto Browse... -painikkeen takaa. Kirjoita tämän jälkeen Summary-kenttään englanniksi tietoa kuvan tekijänoikeudesta ja siitä, mitä se esittää. Ilman tietoa tekijänoikeuksista kuva poistetaan. Liitä kuvaan sopiva copyright tag sivulta Copyright tags.
Jos haluat käyttää suomenkielistä käyttöliittymää, tai luovuttaa kuvan vain suomenkielisen Wikikirjaston käyttöön, voit tallentaa sen tämän Wikikirjaston palvelimelle. Tämä onnistuu klikkaamalla vasemmasta laidasta tallenna tiedosto, joka vie sivulle Toiminnot:Upload. Kirjoita yhteenvetoon suomeksi tietoa kuvan tekijänoikeudesta ja siitä, mitä se esittää. Lisää siihen ehdottomasti tekijänoikeutta vastaava malline sivulta Ohje:Malline#Tekijänoikeus!
Kaikkiin talletettuihin kuviin tulee liittää soveltuva tekijänoikeusmalline riippumatta mihin wikimedioista kuva talletetaan! --Raimondo 11. huhtikuuta 2008 kello 13.43 (UTC)