Siirry sisältöön

Keskustelu:S3 Yhteiselämän perusteita

Sivun sisältöä ei tueta muilla kielillä.
Lisää aihe
Wikikirjastosta

Keskustelua ja ideointia tämän sisältöalueen aiheista.[muokkaa wikitekstiä]

Tähän alle voidaan ideoida tähän sisältöalueeseen kirjoitettavia artikkeleja. Klikkaa muokkaa, ja ota osaa. Jos haluat aloittaa uuden keskustelun, klikkaa oikeasta yläkulmasta "Lisää aihe".

Sama sivu toimii kaikkien alakoulun luokkien (1-6) sisältösivuna.

OPS 1-2: Perehdytään ihmisten yhteiselämän perusteisiin tutkimalla esimerkiksi säännön, luottamuksen, rehellisyyden ja reiluuden merkityksiä erilaisissa oppilaan elämään liittyvissä arkipäivän tilanteissa ja ympäristöissä. Tutustutaan alustavasti lapsen oikeuksiin ja lapsen asemaan erilaisissa yhteisöissä.

  • Luettelon kohta

OPS 3-6: Perehdytään ihmisten yhteiselämän perusteisiin tutkimalla esimerkiksi sopimuksen, lupauksen, oikeuden ja velvollisuuden, yhdenvertaisuuden, rauhan ja demokratian merkityksiä niin erilaisissa oppilaan elämään liittyvissä arkipäivän tilanteissa ja ympäristöissä kuin laajemminkin. Perehdytään lapsen oikeuksiin pohtien niiden toteutumista lähellä ja kaukana. Harjoitellaan tekojen eettistä arviointia niiden kontekstin, tarkoitusten ja seurausten näkökulmista. Harjoitellaan omien näkemysten erittelyä ja perustelemista suhteessa yhteiselämän vaatimuksiin.

  • Luettelon kohta