Keskustelu:Wikijunior Suomen historia/Jääkausi

Wikikirjastosta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

On hirvittävää kuulla ja todeta ihmisten uskovan kolmesataavuotiseen jääkausiteoriaan!!. Muutama teoreettinen kysymys! Kuinka jää nostaa mukaansa valtavia kallioita?. Jää on ja pysyy. "Tiedemiehet" tietävät, että jäätikkö on ollut Suomen kohdalla kolmekilometriä paksu!. Mistä se on alkanut sulaa? Jäätikkö on lipunut luoteesta kaakkoon. Mikä voima on sitä liikuttanut? Sillä korkeudella on nykyään miinuksia liki kolmekymmentä. Heitän nuo Siperian Mammutit tuohon, olisiko niille ollut ruohoa kaikille niinkuin "tiedemiehet"toteavat. Keijo Parkkusen kirja Sadanvuoden erehdys palautti minut maan pinnalle. On muuten lukemisen arvoinen kirja.

Uskovaiset niin sanotut nuoren maan kreationistit kiistävät uskontoon vedoten jääkausitoeorian tai kannattavat lyhyttä jääkautta. Mutta Raamattu ei myönnä tai kiellä jääkautta. Niinpä kreationistiset tekstit eivät ole uskonnollisia. Ja kaiken kukkuraksi: tutkimattomia ovat Herran tiet. Tästä huolimatta jääkausi ärsyttää yhä joita kuita. Parkkusen vuonna 1984 julkistettu kirja Sadan vuoden harha-askel sisältää monia näennäistieteellisiä, kiistanalaisia väitteitä. Niiden perusteella en sanoisi Parkkusta jääkauden kaatajaksi. Parkkusen mukaan jää ei sula Lapissa, vaikka hänen Lappiin kasaamansa jääpyramidi suli silti. Parkkunen on kirjoittanut kirjastaan 2. painoksen jossa on korjattu joitain 1. painoksen asiavirheitä. Silti teoksen perusote ei ole muuttunut yhtään sen asiallisemmaksi kuin 1. painoksesakaan. Vuoden 2010 alussa Parkkunen aikoi julkaista teoksestaan uudistetun laitoksen, koska nykyisin liikkeellä oleva sisältää Parkkusen itsensäkin mukaan vanhentuneita teorioita[1]. Todellisuudessa Parkkusen kirja oli vanhentunut jo syntyessään. Harrastajapohjalta tehtyä, yleisesti saatavilla olevaan tietoon perustuvaa Parkkusen kirjan 1. ja 2. painoksen kritiikkiä löytyy osoitteesta ja Vastaväitteitä jääkauden kaatajille. Jukka Nieminen jatkaa teoksessaan Suomalaisten tuho 10000 eKr pitkälti Parkkusen linjaa lisäämättä juurikaan uusia ajatuksia, mikä osaltaan kertoo "jääkauden kukistajien" ajautuneen väittessään lähelle umpikujaa. Niemisen kirja "Vaiettu Muinaisuus" ajankohtaistaa jonkin verran jääkausikritiikkiä, mutta monia vanhoja asiavirheitä on yhä mukana. Kreationisti on kreationisti vaikka voissa paistaisi, asiallisten näköisten väitteiden joukossa on yhä hämmästyttävän vanhoja vastaväitteitä jääkaudelle.

Toki Parkkusella, Jukka Niemisellä ja muilla on oikeus sananvapauden nimessä mielipiteitään ihmisten pohdittavaksi esittää.

Viitteet[muokkaa wikitekstiä]

  1. Harha-askelia Jäätä, jäätä ja jäätä