S3 Aktiivinen kansalaisuus ja vaikuttaminen/Vaikuttaminen omassa luokassa

Wikikirjastosta

Jokainen voi koulussa vaikuttaa oman luokan viihtyisyyteen omalla käytöksellään ja toiminnallaan. Tärkeä asia viihtyisyydessä on se, miten oppilaat kohtelevat toinen toisiaan.

Luokan yhteisillä säännöillä ja niitä noudattamalla jokainen luokassa takaa sen, että kaikkien on hyvä olla luokkayhteisössä. Sääntöjen on oltava sellaisia, että kaikki luokkayhteisössä voivat niihin sitoutua.

Yksi luokkatilan viihtyisyyteen liittyvä asia on sen sisustus ja se, kuinka siistinä luokka pysyy. Jokaisella tavaralla on luokassa hyvä olla oma paikkansa. Nämä paikat on jokaisen hyvä tietää ja muistaa palauttaa käyttämänsä tavarat aina paikalleen.

Tehtäviä ja pohdittavaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kirjoita ideoita luokan säännöiksi.
  2. Millaisessa tilassa on mukava työskennellä? Valitse kolme asiaa seuraavista ja perustele vastauksesi. Valoisa, rauhallinen, värikäs, äänekäs, hämärä, paljon ikkunoita, hyvät työpöydät, hyvät työtuolit, ei ikkunoita, taustamusiikkia, läpinäkyvät seinät, mahdollisuus liikkua, ei tuoleja eikä työpöytiä, väliseinä, viherkasveja, ikkunasta kaunis näköala, erilaisia istuimia, säkkituoleja, patjoja.
  3. Piirrä kuva mahdollisimman viihtyisästä luokkahuoneesta.