Koristehampun kasvatusopas/Johdanto

Wikikirjasto
Loikkaa: valikkoon, hakuun


Koristehampun kasvatusopas

Johdanto 100 percents.svgYleistä 50%.pngPikaopas 25%.pngSisäkasvatus 75%.pngUlkoviljely 100 percents.svgHampun hyötykäyttö 75%.pngKannabislajikkeet 75%.png Liitteet 75%.pngKysytyimmät aiheet (muokkaa)Teos julkaistaan ainoastaan informaatiotarkoituksessa
Teoksen tekijät eivät kehota ketään rikkomaan Suomen lakia
Teoksen tekijät eivät vastaa teoksen mahdollisesta väärinkäytöstä


Alkusanat[muokkaa]

Tämän opas kertoo hampun kasvatuksesta.

Kannabis on päihde, jonka valmistus, hallussapito, käyttö tai myynti nautintoaineeksi on laitonta Suomessa. Hampun viljely muussa kuin huumausainetarkoituksessa sen sijaan on sallittua.

Niiden, jotka suunnittelevat rikkovansa tai jo rikkovat huumausainelakia on hyvä muistaa, että kannabiksen käyttö vaikuttaa aina elämään. Jos pohtii oman tajunnantilansa muuttamista, tulee miettiä myös vastuuta omaa itseään ja ympäristöään kohtaan.

Kannabis voi heikentää esimerkiksi lähimuistia, keskittymiskykyä ja arvostelukykyä. Kannabiksen pitkäaikaiskäyttö saattaa aikaistaa psykoosien puhkeamista. Erityisessä vaarassa ovat nuorten ihmisten aivot, sillä kannabiksen epäillään häiritsevän nuorten aivojen kehitystä. Säännöllisessä käytössä kannabiksen sietokyky kasvaa. Kannabiksen säännöllinen käyttö voi aiheuttaa riippuvuutta. (Wikipedia)

Tekstin ovat alun perin laatineet kannabiksen käyttöön myötämielisesti suhtautuvat tahot. Suomen kannabisyhdistys on julkaissut internetissä hampun kasvatusoppaan[1]. Hamppuforum-keskustelupalstalla esitettiin vuonna 2002 ajatus uuden version kirjoittamisesta.


Koristehampun kasvatusopas

Johdanto 100 percents.svgYleistä 50%.pngPikaopas 25%.pngSisäkasvatus 75%.pngUlkoviljely 100 percents.svgHampun hyötykäyttö 75%.pngKannabislajikkeet 75%.png Liitteet 75%.pngKysytyimmät aiheet (muokkaa)Muokkaamiseen saat apua ohje-sivulta, toivomuksia voit esittää kysytyimmät aiheet -sivulla.