Siirry sisältöön

Koristehampun kasvatusopas/Johdanto

Wikikirjastosta


Koristehampun kasvatusopas

Johdanto    Yleistä    Pikaopas    Sisäkasvatus    Ulkoviljely    Hampun hyötykäyttö    Kannabislajikkeet    Liitteet    Kysytyimmät aiheet (muokkaa)Teos julkaistaan ainoastaan informaatiotarkoituksessa
Teoksen tekijät eivät kehota ketään rikkomaan Suomen lakia
Teoksen tekijät eivät vastaa teoksen mahdollisesta väärinkäytöstä


Tämän opas kertoo hampun kasvatuksesta.

Kannabis on päihde, jonka valmistus, hallussapito, käyttö tai myynti nautintoaineeksi on laitonta Suomessa. Hampun viljely muussa kuin huumausainetarkoituksessa sen sijaan on sallittua.

Niiden, jotka suunnittelevat rikkovansa tai jo rikkovat huumausainelakia on hyvä muistaa, että kannabiksen käyttö vaikuttaa aina elämään. Jos pohtii oman tajunnantilansa muuttamista, tulee miettiä myös vastuuta omaa itseään ja ympäristöään kohtaan.

Kannabis voi heikentää esimerkiksi lähimuistia, keskittymiskykyä ja arvostelukykyä. Kannabiksen pitkäaikaiskäyttö saattaa aikaistaa psykoosien puhkeamista. Erityisessä vaarassa ovat nuorten ihmisten aivot, sillä kannabiksen epäillään häiritsevän nuorten aivojen kehitystä. Säännöllisessä käytössä kannabiksen sietokyky kasvaa. Kannabiksen säännöllinen käyttö voi aiheuttaa riippuvuutta. (Wikipedia)

Tekstin ovat alun perin laatineet kannabiksen käyttöön myötämielisesti suhtautuvat tahot. Suomen kannabisyhdistys on julkaissut internetissä hampun kasvatusoppaan[1]. Hamppuforum-keskustelupalstalla esitettiin vuonna 2002 ajatus uuden version kirjoittamisesta.


Koristehampun kasvatusopas

Johdanto    Yleistä    Pikaopas    Sisäkasvatus    Ulkoviljely    Hampun hyötykäyttö    Kannabislajikkeet    Liitteet    Kysytyimmät aiheet (muokkaa)Muokkaamiseen saat apua ohjesivulta, toivomuksia voit esittää kysytyimmät aiheet -sivulla.