Koristehampun kasvatusopas/Johdanto

Wikikirjastosta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


Koristehampun kasvatusopas

Johdanto 100 percent.svg   Yleistä 50%.svg   Pikaopas 25%.svg   Sisäkasvatus 75%.svg   Ulkoviljely 100 percent.svg   Hampun hyötykäyttö 75%.svg   Kannabislajikkeet 75%.svg   Liitteet 75%.svg   Kysytyimmät aiheet (muokkaa)Teos julkaistaan ainoastaan informaatiotarkoituksessa
Teoksen tekijät eivät kehota ketään rikkomaan Suomen lakia
Teoksen tekijät eivät vastaa teoksen mahdollisesta väärinkäytöstä


Alkusanat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämän opas kertoo hampun kasvatuksesta.

Kannabis on päihde, jonka valmistus, hallussapito, käyttö tai myynti nautintoaineeksi on laitonta Suomessa. Hampun viljely muussa kuin huumausainetarkoituksessa sen sijaan on sallittua.

Niiden, jotka suunnittelevat rikkovansa tai jo rikkovat huumausainelakia on hyvä muistaa, että kannabiksen käyttö vaikuttaa aina elämään. Jos pohtii oman tajunnantilansa muuttamista, tulee miettiä myös vastuuta omaa itseään ja ympäristöään kohtaan.

Kannabis voi heikentää esimerkiksi lähimuistia, keskittymiskykyä ja arvostelukykyä. Kannabiksen pitkäaikaiskäyttö saattaa aikaistaa psykoosien puhkeamista. Erityisessä vaarassa ovat nuorten ihmisten aivot, sillä kannabiksen epäillään häiritsevän nuorten aivojen kehitystä. Säännöllisessä käytössä kannabiksen sietokyky kasvaa. Kannabiksen säännöllinen käyttö voi aiheuttaa riippuvuutta. (Wikipedia)

Tekstin ovat alun perin laatineet kannabiksen käyttöön myötämielisesti suhtautuvat tahot. Suomen kannabisyhdistys on julkaissut internetissä hampun kasvatusoppaan[1]. Hamppuforum-keskustelupalstalla esitettiin vuonna 2002 ajatus uuden version kirjoittamisesta.


Koristehampun kasvatusopas

Johdanto 100 percent.svg   Yleistä 50%.svg   Pikaopas 25%.svg   Sisäkasvatus 75%.svg   Ulkoviljely 100 percent.svg   Hampun hyötykäyttö 75%.svg   Kannabislajikkeet 75%.svg   Liitteet 75%.svg   Kysytyimmät aiheet (muokkaa)Muokkaamiseen saat apua ohjesivulta, toivomuksia voit esittää kysytyimmät aiheet -sivulla.