Pirates CSG/Aloittelijan säännöt

Wikikirjastosta


Tämä kirja sisältää sääntöjä Pirates CSG -strategiapeliin, älä siis muokkaa tätä kirjaa keskustelematta asiasta ensin sivun keskustelusivulla.

Aloitus

Aluksi pelaajat asettavat kolme saarta pelialustalle vähintään kahden L-mitan päähän toisistaan. Sitten pelaajat asettavat kumpikin yhden laivan saarelle, jonka ovat valinneet kotisaarekseen. Ylimääräisestä saaresta tehdään villi saari, ja sille asetetaan aarre. Pelaajat arpovat nopalla ensimmäisen vuoron.

Liikkuminen

Pelaajat voivat tehdä vuorollaan laivalleen yhden toiminnon. Liikkuminen on yksi näistä. Liikutat laivaasi mittaamalla kortillasi liikuttavan matkan, joka saa olla enintään kortissa mainittu enimmäismatka. Mikäli enimmäismatka on esimerkiksi L+S, niin laivaa voi kääntää L:n ja S:n välissä.

Ampuminen

Pelaaja voi liikkumisen sijaan tehdä ampumistoiminnon vuorollaan. Silloin hän menee vähintään kortissa mainitun enimmäisampumamatkan päähän ammuttavasta laivasta edellisellä vuorolla. Seuraavalla vuorolla pelaaja päättää, millä kanuunalla yrittää ampumista. Sen jälkeen hän heittää noppaa. Mikäli nopan luku on isompi, kuin ampuvassa tykissä (Maston juuressa) olevassa nopan kuvassa, on pelaaja osunut. Mikäli luku taas on sama tai pienempi kuin nopan kuvassa oleva luku, on pelaaja ampunut ohi.

Tutkimusmatkailu

Jos pelaaja osuu keulallaan villiin saareen, on hän noussut maihin siellä. Seuraavalla vuorolla pelaaja voi ottaa laivansa kyytiin saarelta kultakolikoita enintään kortissa mainitun enimmäismäärän verran. Tehtyään tämän, voi pelaaja seuraavalla vuorolla alkaa liikkua kohti kotisaartaan.Kun hän on noussut maihin kotisaarellaan, hän voi samalla vuorolla automaattisesti purkaa lastinsa sinne, ja voi seuraavalla vuorolla lähteä hakemaan lisää.

Pelin voittaminen

Pelin voittaa suurimman osan aarteesta kerännyt pelaaja tai pelaaja, joka on upottanut vastapelaajansa laivan, ts. ampunut kaikki mastot ja osunut laivaan vielä kerran.

Nyt kun olet pelannut näillä aloittelijan säännöillä, voit siirtyä luomaan laivastoa ja pelaamaan täydellisillä säännöillä.

Pirates CSG
Etusivu     Tietoja
pelistä
   
Laivojen
kokoaminen
   
Aloittelijan
säännöt
   
Säännöt     Monen pelaajan
säännöt
   
Linnakkeet