Siirry sisältöön

Wikikirjasto:Ylläpitäjät

Wikikirjastosta
(Ohjattu sivulta WK:Y)
Ylläpitäjät ja Byrokraatit
Käytäntöjä
Opas
Pyynnöt
Roskat

Wikikirjaston ylläpitäjä on käyttäjä, jolla on valtuudet poistaa ja lukita artikkeleita, palauttaa poistettuja sivuja sekä estää häiriköiviä käyttäjiä muokkaamasta artikkeleita. Ylläpitäjäksi on mahdollista päästä äänestyksen kautta.

Wikikirjaston ylläpitäjät

[muokkaa wikitekstiä]

Wikikirjastossa on 3 ylläpitäjää, jotka ovat:

Byrokraatit ovat ylläpitäjiä, joilla on edelleen laajennetut toimintaoikeudet. Katso Wikikirjasto:Byrokraatit.

Ylläpitäjäksi Wikikirjastoon

[muokkaa wikitekstiä]

Myös Wikikirjaston puolella tarvitaan ylläpitäjiä, joten miksi et liittyisi joukkoon? Tavallinen käyttäjä voi saada ylläpitäjän statuksen äänestyksen kautta. Voit lukea ylläpitäjyydestä lisää sivuilta Wikikirjasto:Ylläpitäjät/Käytäntöjä sekä Wikikirjasto:Ylläpitäjät/Opas. Lisätietoja löytyy Wikipedian ylläpitäjäsivuilta.

Äänestyskäytännöt

[muokkaa wikitekstiä]

Äänestäminen tapahtuu lisäämällä ääni numeroimattomana listaesineenä kantasi lihavoiden:

* '''Kannatan'''. Ahkera käyttäjä --~~~~

Jos haluat ehdottaa itseäsi tai jotakuta toista käyttäjää ylläpitäjäksi, lisää ehdokas allaolevan otsikon Ylläpitäjäehdokkaat alle perustelun ja äänestyksen päättymispäivämäärän kera. Mikäli ehdotat toista käyttäjää, on tämän hyvä ottaa ehdokkuus vastaan ilmoittamalla suostumuksensa ehdotusperustelun perään.

Ylläpitäjäksi voi olla ehdolla käyttäjä, joka on ollut Wikikirjasto-yhteisön pitkäaikainen, tunnettu jäsen. On hyvä tutustua ehdokkaan käyttäjäsivulta työkalut-valikosta löytyvään "Käyttäjän muokkaukset"-linkkiin ja tutkia millaisia muutoksia käyttäjä on tehnyt ylläpitäjäksi sopivuuden arvioimiseksi. Ehdokkailta odotetaan Wikikirjaston käytäntöjen tuntemista ja niiden noudattamista sekä vähintään muutaman kuukauden kestänyttä aktiivista toimintaa.

Äänestäminen tapahtuu lisäämällä oma allekirjoitus mahdollisine perusteluineen asiaankuuluvan otsikon alle. Voit äänestää tai nimittää ehdokkaita vain jos

  • olet rekisteröitynyt Wikikirjaston käyttäjäksi ennen äänestyksen alkamista
  • olet kirjautunut sisään ja
  • olet tehnyt Wikikirjastossa vähintään 20 muokkausta.

Anonyymit käyttäjät samoin kuin käyttäjät joilla on vähemmän kuin 20 muokkausta eivät voi äänestää eivätkä nimittää ehdokkaita, mutta he voivat jättää kommentteja. Olisi suotavaa, että äänet perusteltaisiin, etenkin vastustavat ja tyhjät äänet. Tämä voi auttaa ehdokasta kehittymään ja muita äänestäjiä muodostamaan mielipiteen asiasta.

Kunkin ehdokkaan äänestys kestää kaksi viikkoa. Mikäli äänestyksessä käyttäjä saa vähintään 80 prosentin kannatuksen, käyttäjä hyväksytään ylläpitäjäksi. Käyttäjää, jonka äänestystulos oli ei hyväksytty, voi ehdottaa ylläpitäjäksi uudelleen aikaisintaan kolmen kuukauden kuluttua.

Ylläpitäjäehdokkaat

[muokkaa wikitekstiä]

Vanhat äänestykset

[muokkaa wikitekstiä]

Vanhat ylläpitäjä-äänestykset löytyvät luokasta Arkistoidut ylläpitäjyysäänestykset.