Wikikirjasto:Ylläpitäjät

Kohteesta Wikikirjasto
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Ylläpitäjät ja Byrokraatit
Käytäntöjä
Opas
Pyynnöt
Roskat

Wikikirjaston ylläpitäjä on käyttäjä, jolla on valtuudet poistaa ja lukita artikkeleita, palauttaa poistettuja sivuja sekä estää häiriköiviä käyttäjiä muokkaamasta artikkeleita. Ylläpitäjäksi on mahdollista päästä äänestyksen kautta.

Wikikirjaston ylläpitäjät[muokkaa]

Wikikirjastossa on 4 ylläpitäjää, jotka ovat:

Byrokraatit[muokkaa]

Byrokraatit ovat ylläpitäjiä, joilla on edelleen laajennetut toimintaoikeudet. Katso Wikikirjasto:Byrokraatit.

Ylläpitäjäksi Wikikirjastoon[muokkaa]

Myös Wikikirjaston puolella tarvitaan ylläpitäjiä, joten miksi et liittyisi joukkoon? Tavallinen käyttäjä voi saada ylläpitäjän statuksen äänestyksen kautta. Voit lukea ylläpitäjyydestä lisää sivuilta Wikikirjasto:Ylläpitäjät/Käytäntöjä sekä Wikikirjasto:Ylläpitäjät/Opas. Lisätietoja löytyy Wikipedian ylläpitäjäsivuilta.

Äänestyskäytännöt[muokkaa]

Äänestäminen tapahtuu lisäämällä ääni numeroimattomana listaesineenä kantasi lihavoiden:

* '''Kannatan'''. Ahkera käyttäjä --~~~~

Jos haluat ehdottaa itseäsi tai jotakuta toista käyttäjää ylläpitäjäksi, lisää ehdokas allaolevan otsikon Ylläpitäjäehdokkaat alle perustelun ja äänestyksen päättymispäivämäärän kera. Mikäli ehdotat toista käyttäjää, on tämän hyvä ottaa ehdokkuus vastaan ilmoittamalla suostumuksensa ehdotusperustelun perään.

Ylläpitäjäksi voi olla ehdolla käyttäjä, joka on ollut Wikikirjasto-yhteisön pitkäaikainen, tunnettu jäsen. On hyvä tutustua ehdokkaan käyttäjäsivulta työkalut-valikosta löytyvään "Käyttäjän muokkaukset"-linkkiin ja tutkia millaisia muutoksia käyttäjä on tehnyt ylläpitäjäksi sopivuuden arvioimiseksi. Ehdokkailta odotetaan Wikikirjaston käytäntöjen tuntemista ja niiden noudattamista sekä vähintään muutaman kuukauden kestänyttä aktiivista toimintaa.

Äänestäminen tapahtuu lisäämällä oma allekirjoitus mahdollisine perusteluineen asiaankuuluvan otsikon alle. Voit äänestää tai nimittää ehdokkaita vain jos

  • olet rekisteröitynyt Wikikirjaston käyttäjäksi ennen äänestyksen alkamista
  • olet kirjautunut sisään ja
  • olet tehnyt Wikikirjastossa vähintään 20 muokkausta.

Anonyymit käyttäjät samoin kuin käyttäjät joilla on vähemmän kuin 20 muokkausta eivät voi äänestää eivätkä nimittää ehdokkaita, mutta he voivat jättää kommentteja. Olisi suotavaa, että äänet perusteltaisiin, etenkin vastustavat ja tyhjät äänet. Tämä voi auttaa ehdokasta kehittymään ja muita äänestäjiä muodostamaan mielipiteen asiasta.

Kunkin ehdokkaan äänestys kestää kaksi viikkoa. Mikäli äänestyksessä käyttäjä saa vähintään 80 prosentin kannatuksen, käyttäjä hyväksytään ylläpitäjäksi. Käyttäjää, jonka äänestystulos oli ei hyväksytty, voi ehdottaa ylläpitäjäksi uudelleen aikaisintaan kolmen kuukauden kuluttua.

Ylläpitäjäehdokkaat[muokkaa]

Zache (keskustelu · muokkaukset)[muokkaa]

Ehdotan Zachea ylläpitäjäksi. Hän on kehittänyt aktiivisesti Wikikirjaston teknistä puolta, ja olisi helpompaa jos hän olisi itse ylläpitäjä, niin ei tarvitsisi pyytää muita tekemään muutoksia järjestelmäviesteihin. Hän on suostunut ehdokkaaksi. Stryn (keskustelu) 15. huhtikuuta 2018 kello 11.40 (UTC)

Äänestys päättyy 29. huhtikuuta 2018 kello 14.40 Suomen aikaa.

Kannatan[muokkaa]

  1. Kannatan ehdottajana. Stryn (keskustelu) 16. huhtikuuta 2018 kello 12.36 (UTC)
  2. Kannatan. Olen ollut zache:n kanssa tekemisissä useammissa projekteissa. Tuntee alustan, kulttuurin ja on aktiivinen edistäjä. --Tarmo (keskustelu) 19. huhtikuuta 2018 kello 04.26 (UTC)
  3. Kannatan. Tunnen zache:n henkilökohtaisesti ja tiedän hänen erinomaisen osaamisensa ja näkemyksensä eri Wikimedian projekteissa. Hän on jo tehnyt ja tuonut paljon uusia asioita Wikikirjastoon, jotka mahdollistavat uusia ominaisuuksia Wikikirjastossa. --Teromakotero (keskustelu) 19. huhtikuuta 2018 kello 13.25 (UTC)

Vastustan[muokkaa]

Keskustelu[muokkaa]

Vanhat äänestykset[muokkaa]

Vanhat ylläpitäjä-äänestykset löytyvät luokasta Arkistoidut ylläpitäjyysäänestykset.