Wikimedian termipankki

Wikikirjastosta
(Ohjattu sivulta Wikipedian käyttöohjeet)

Wikimedian käyttäjän käsikirjat[muokkaa wikitekstiä]

Wikimedian käyttäjän käsikirjat on usean osaprojektin muodostama kehityshanke, jonka tavoitteena on kehittää kaikille wikimedioille omat käyttäjänkäsikirjat niin, että käsikirjojen yhteiset osuudet voidaan sisällyttää niihin yhteisestä ja vain yhdessä paikassa ylläpidettävästä materiaalista. Nämä käsikirjat on tarkoitettu kaikkien wikimedioiden käyttäjien ja muokkaajien helppokäyttöisiksi aloitusoppaiksi ja kattaviksi hakuteoksiksi.

Alla olevassa automaattisesti päivittyvässä kirjaluettelossa on kaikki wikikirjastossa olevat wikimedioiden käyttäjän käsikirjat.


Wiki-termit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Termipankki on kaikille wikimedioille yhteisten wiki-termien selitysten moduulikokoelma. Moduulit on luokiteltu luokkaan Termipankki ja niitä voi sijoittaa wikikirjojen sivuille samalla tavoin kuin mallineita. Tämän lisäksi niitä voi linkittää uuteen ikkunaan avautuviksi lisätietosivuiksi.

Otsikon "Termipankin sisältö" alle on sijoitettu kaikki tällä hetkellä termipankissa olevat termien selitykset. Termipankin sisältöä vielä varsin niukkaa, mutta sitä täydennetään koko ajan samalla, kun wikimedian käyttäjän käsikirjojen kirjoituksen yhteydessä löydetään useille wikimedioille yhteisiä wiki-termejä.

Tästä sivusta tehdään myöhemmin automaattisesti aakkostuva ja täydentyvä niin, että kaikki luokkaan Luokka:Termipankki luokitellut moduulit näkyvät sivulla aakkosjärjestyksessä.

Sisältö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Wikimedia on kuin nykyajan Baabelin torni.
Se on monikielinen ja sitä rakennetaan jatkuvasti useilla toisiaan tukevilla projekteilla

* Wikiopisto (oppimisympäristö)
* Wikipedia (tietosanakirja)
* Wikikirjasto (tieto- ja oppikirjakokoelma)
* Wikisanakirja (sanakirja)
* Wikisitaatit (sitaattikokoelma)
* Wikiaineisto (alkuperäisdokumentteja)
* Wikiuutiset (uutisia)
* Wikispecies (lajien luettelo)
* Commons (jaetut multimediatiedostot)
* Meta-Wiki (tukihanke)
* MediaWiki (ohjelman kotisivu)
* Incubator (projektihautomo)


Wikiopistossa on kirjaan liittyviä kursseja. Katso Wikiopiston kirjasto