Siirry sisältöön

Topfield TF5X00/Bugit

Wikikirjastosta

LUE TÄMÄ ENNEN BUGILISTAN MUOKKAUSTA!!

Ennenkuin lisäät bugilistaan asioita, varmista että olet palauttanut tehdasasetukset ja irroittanut sähköjohdon hetkeksi (esim. 1 min). Tällä tavoin estetään "roskien" jääminen muistiin ja vanhojen bugien näkyminen uudella firmwarella, sekä uusien bugien ilmaantuminen. Kts. esimerkki täältä

Masterpiecen bugeille on oma kappale!

Etusivulla on vain uusimman firmwaren bugit ja toiveet. Vanhemmat bugilistat ovat alla:


Masterpiece Oct 10 2006

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Conax/SmartWi kortinjakaja

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuorokauden kokeilu laitteissa TF5100PVRc ja TF5100PVRc MP. Ongelma oli, että salatut ohjelmat mm. TV1000, Discovery ei avautunut käytettäessä SmartWi kortinjakajaa. Tein uudet päivitykset SmartWi 3-4 eri kertaa ja salaus avautui ainoastaan muutamiksi tunneiksi. Discovery tekstitykset eivät toimineet kuin Discovery ja Animal Planet kanavilla. Tein uudet ohjelmapäivitykset TF5100 PVRc, Aug17 ja TF5100PVRc MP Dec15 ja kaikki toimii virheettömästi, myös Discovery kanavapaketin suomenkieliset tekstitykset.

Joillakin kanavilla kuuluu kaksi selostuskieltä samaan aikaan

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Esimerkiksi eurosport kanavalla on kaksi ääniraitaa, joissa molemmissa on kaksi erikielistä selostusta. Kyseinen äänen lähetystapa on nimeltään dual mono ja sitä käytetään puhtaasti kaistansäästösyistä. Kahdelle stereo-ääniraidalle saadaan selostus neljällä kielellä, kun lähetetään vasempaan ja oikeaan kanavaan eri kielistä selostusta. DVB-speksi antaa mahdollisuuden määritellä dual mono-raidoille omat kielensä kummallekin lähetettävälle ääniraidalle, mutta Topfieldin toteutus on siinä mielessä puutteellinen, että se ei tunnista kuin tuon ensimmäisen kielen ko. ääniraidalle. Oikein toteutetussa boksissa listaan pitäisi tulla eurosportin tapauksessa muistaakseni englanti, ruotsi, norja ja suomi. Bugin voi kiertää valitsemalla kuulumaan vain vasemman tai oikean kanavan.

Topfieldin pitäisi osata näyttää kaikki 4 kieltä ja antaa käyttäjän valita niistä haluamansa ääniraita.

Teksti-tv:n MIX-toiminnon kaksi läpinäkyvyysvaihetta ei toimi.

Esim. vakioveikkauksen tilanneseuranta sivulla 261 ei toimi.

Suosikkikanavat OK:lla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

OK-painikkeen takaa pitäisi löytyä käytössä olevan Suosikkiluettelon kanavat, eikä kaikki kanavat mitä virittimestä löytyy.

Äänenvoimakkuus

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MP:n äänenvoimakkuuden lähtötasoa täytyisi korottaa huomattavasti. Verrokkina voi käyttää perus TF5100:n äänenvoimakkuuden lähtötasoa.

Kun kaksi kanavaa on tallennuksessa ja yrittää tallentaa kolmatta, siitä varoittavat tekstit ovat englannin kielellä.

MP kaukosäätimellä tilttiin

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun painaa kaukosäätimen UHF-painiketta kolmasti on MP tiltissä, eikä vastaa.

DVB tekstit aikaisessa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

DVB tekstit ovat hieman aikaisessa, kun toistetaan tallennetta.

EPG:n selaus hyppää takaisin nykyiseen päivään joistakin EPG:n ohjelmatiedoista (ohjelmalla sama alku- ja loppuaika?). Parhaat tavat kiertää tämä ovat, joko siirtyä ongelmakohtaa seuraavaan päivään ja selata EPG:tä takaisin päin tai pitää (alaspäin/ylöspäin) nappi pohjassa, kunnes ongelmakohta ollaan ylitetty. Tämä ongelma ei esiinny EPG:n monta kanavaa näyttävässä "vaakasuorassa" tilassa.

Ajastukset sähkökatkon jälkeen

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sähkökatkon jälkeen etupaneelin näytössä ei enää näy ajastuksen kuvaketta ja MP ei herää ajastuksiin. Kapulasta käynnistämisen ja sammuttamisen jälkeen kuvake taas näkyy ja ajastukset toimivat.

Kanavien järjestely

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kanavien järjestelyn pitäisi olla perustoiminto (löytyy manuaalistakin), mutta jostain syystä puuttuu. Häiritsee, kun ohjelmaoppaassa kanavanumerot ovat mitä sattuu. Tuskaa lisää, kun numeronapit eivät vaihda suosikkilistan mukaisille kanaville.

Ajastusten pidentäminen

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olisi kätevää jos kaikkiin ajastuksiin voisi lisätä haluamansa määrän lisäaikaa alkuun ja loppuun ilman TAPeja. Lisäajan lisääminen yksitellen joka ohjelmalle on hidasta.

Ajastusten järjestäminen

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ajastukset olisi kiva pystyä järjestämään aikajärjestykseen Ajastinasetukset-listassa ilman TAPeja.

Ajastettujen ohjelmien nimet

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ajastettujen ohjelmien nimet voisivat olla näkyvissä Ajastinasetukset-listassa. Nyt ne näkyvät vasta OK-painikkeella aukeavassa Ajastustiedot-dialogissa. Myöskin päällekkäisistä ajastuksista varoittavassa dialogissa voisi näkyä ohjelmien nimet, jotta voisi suoraan poistaa vähiten tärkeän ajastuksen.

Ajastusten tekeminen sanahakujen avulla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ajastuksia olisi kätevä pystyä tekemään EPG:stä automaattisesti sanahakujen avulla myös ilman TAPeja. Ainakin olisi mukava saada toiminto, jolla kaikki ajastetun ohjelman nimiset ohjelmat ajastettaisiin jatkossa automaattisesti. Esimerkiksi ajastamalla EPG:stä Simpsonit, voisi merkitä kaikki Simpsonit tallennettavaksi myös tulevaisuudessa.

Perustoppy Nov 13 2006

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sähkökatkos

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jos laite ei ole päällä sähkökatkon sattuessa, ei laite herää sähkökatkon jälkeen. Herääminen täytyisi tapahtua, että laite voisi päivittää kellonsa. Tämän korjaus ei voi olla vaikea homma, kun saksalainenkin on osannut tehdä patchin, joka hoitaa homman. Vian syitä voi etsiä TAPWorldistä kohdasta Power Restore Patch.

Kellonaika väärin aluksi

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Esimerkiksi EPG:ssä olevat ohjelmatietojen kellonajat heittävät 3 tuntia (talviaikana kaiketi 2 tuntia?) laitteen käynnistyksen jälkeen. Ilmeisesti laite saa kellonajat oikein vasta kolmannesta streamin mukana tulevasta aikamerkistä. Tämän korjaus ei voi olla vaikea homma, kun saksalainenkin on osannut tehdä TAPin, joka hoitaa homman tosi simppelisti. Vian syitä voi etsiä TAPWorldistä kohdasta GMT Timer Bug WA.

KORJATTU

Topfieldin asetuksista valittu 16:9 kuvasuhde vaihtuu satunnaisesti 4:3-kuvasuhteeksi ja on käytävä muuttamassa asetuksissa takaisin oikein. Kuvasuhteen muutoksen huomaa siitä, että tekstitys ei mahdu ruudulle. kommentti: kannattaa kokeilla 0-painiketta, joku on varmasti vahingossa painanut siitä ja asettanut väärän kuvasuhteen.

RGB:llä kuva ei näytä olevan kaikilla 4:3-telkuilla täysin keskellä, itselläni kuva on n. sentin liikaa vasemmalla ja kaverilla taas liikaa oikealla.

Salatut kanavat sekoavat katselukelvottomaksi

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ajoittain ja toistaiseksi tuntemattomien olosuhteiden vallitessa maksukortilla näkyvät kanavat sekoavat katselukelvottomaksi. Tällöin kuva näkyy, mutta siinä esiintyy laatikkomaisia häiriöitä, jotka ovat painottuneet kuvan vasempaan reunaan. Pahimmillaan kuva pysähtyy kokonaan. Vika esiintyy todennäköisimmin silloin, kun katsotaan ja tallennetaan salattua ja salaamatonta kanavaa samanaikaisesti, mutta myös pelkän salatun kanavan katsominen tai PiP-toiminnon käyttö saattaa laukaista sen. Yhteinen nimittäjä vian kaikille esiintymistavoille on, että kuvan häiriöt poistuvat välittömästi jos salattua kanavaa katsotaan viivästettynä ja ne alkavat heti jos viivästetystä katselusta palataan takaisin livekuvaan. Jopa niinkin pieni viive kuin 5 sekuntia riittää poistamaan häiriöt tilapäisesti. Hieman pidemmäksi aikaa vian saa pois sammuttamalla laitteen muutamaksi sekunniksi. Koska vian voi tilapäisesti kiertää se ei voi johtua antennisignaalin häiriöistä eikä laitteen ylikuumenemisesta.

DVB-tekstityksen ajoitukset

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Livelähetyksessä DVB tekstit tulevat suurinpiirtein oikeaan aikaan. Toistettaessa tallennetta, tai katsottaessa viivästettynä tällähetkellä tallentuvaa ohjelmaa, DVB tekstit tulevat noin puoli sekuntia liian aikaisin.

Tallentamalla ohjelmaa ja katsottaessa sitä livenä, nähdään helposti tekstitysten ilmestymisajat livekuvasta. Sitten voidaan kelata taaksepäin jonkinverran ja huomataan, että samat tekstit tulevat nyt noin puoli sekuntia aikaisessa. Tämän näkee esimerkiksi siitä, kun livekuvassa keskustelun ekat tekstit tulevat yleensä suurinpiirtein silloin kun suu aukeaa, mutta toistettaessa tallennetta tekstit tulevat aiemmin. Sama ongelma on siis silloin, kun toistetaan jo aiemmin tallennettua ohjelmaa.

Ongelman voi myös testata katsomalla tallennetta tietokoneella (ohjelmalla joka osaa näyttää DVB tekstit). Tällöin tallenteen tekstit tulevat oikeaan aikaan.

Vika on siis Topfieldissä.

VAIKUTTAISI KORJATULTA :)

DVB-tekstitys ei näy aina

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tekstit eivät näy jos toistonetenemispalkki on näkyvissä.

Tekstitykset eivät näy kelatessa.

Pitäisi näkyä molemmissa tapauksissa.

DVB-teksteistä puuttuu rivejä

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Silloin tällöin DVB-tekstityksestä puuttuu tekstejä/rivejä. Katsottaessa samaa tallennetta tietokoneella (ohjelmalla joka osaa näyttää DVB tekstit), kaikki tekstit näkyvät.

Vika on siis Topfieldissä

Toisto katkeaa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun katsotaan jotain tallennetta ja kaksi ajastusta alkaa tallentamaan samaan aikaan toisto katkeaa, eikö Toppy osaa jatkaa toistoa automaattisesti. Pitäisi osata. Kaikki muut vastaavat kohdat on korjattu edellisiin firmwareihin, tämä on jäänyt korjaamatta.

KORJATTU

Suosikkikanavat OK:lla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

OK-painikkeen takaa pitäisi löytyä käytössä olevan Suosikkiluettelon kanavat, eikä kaikki kanavat mitä virittimestä löytyy. Kommentti: Suosikkikanavat saadaan FAV-napin takaa.

Tallennus ja timeshift

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Record ja stop peräkkäin painettuna tyhjentää timeshift-puskurin. Aika harmillista, jos oli tarkoitus kelata taaksepäin ohjelman alkuun ennen tallennuksen aloittamista.

YLEINEN ONGELMA TOPFIELDIN LAITTEISSA, EI TOISTAISEKSI KORJAUSTA!

Jos nauhoitus käynnissä ja (katselussa) pausella yhtä aikaa, pause menee pois päältä kun tallennus loppuu (ajastetusti). Taitaa mennä stop-komento väärään paikkaan. ;-)

Tiedostojen ja ajastusten nimet

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tiedoston tai ajastuksen nimen lopusta ei voi poistaa viimeistä merkkiä, sillä kohdistinta ei voi nuolinäppäimillä enää siirtää viimeisen merkin oikealle puolelle. Kuitenkin jos viimeisen merkin päälle kirjoittaa jotakin, niin silloin kohdistin kyllä siirtyy sen oikealle puolelle (joskin katoaa näkyvistä), ja viimeisen merkin voi sitten poistaa. Edellisessä virallisessa ohjelmistoversiossa (TF5100PVR:llä 2005Sep12) tätä vikaa ei esiintynyt.

Lisäksi jokaisen EPG:stä lähtöisin olevan nimen alussa on merkki, joka ei näy nimeä muokatessa. Kohdistin katoaa näkyvistä kun se on tämän merkin päällä. Kyseessä on todennäköisesti standardissa kuvattu merkistönvalintakoodi (ETSI EN 300 468, Annex A, A.2 Selection of character table).

EPG sekoilee tiettyjen ohjelmien kohdalla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jos EPG:tä selattaessa tullaan sellaisen ohjelman kohdalle, jonka alku ja loppuaika ovat samat, niin kohdistin hyppää takasin listan alkuun.

EPG:n ajastusmerkinnät väärin

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

EPG:ssä olevat ajastusmerkinnät - [R], [Rt], yms. - puuttuvat

Usein ajastusmerkintöjä ei näytetä lainkaan EPG:ssä (esim. sen jälkeen kun laite on käynnistetty uudestaan, ajastuksiin on lisättyy lisäaikaa tai ajastukset on tehty TAPeilla.

Joillakin kanavilla kuuluu kaksi selostuskieltä samaan aikaan

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Esimerkiksi eurosport kanavalla on kaksi ääniraitaa, joissa molemmissa on kaksi erikielistä selostusta. Kyseinen äänen lähetystapa on nimeltään dual mono ja sitä käytetään puhtaasti kaistansäästösyistä. Kahdelle stereo-ääniraidalle saadaan selostus neljällä kielellä, kun lähetetään vasempaan ja oikeaan kanavaan eri kielistä selostusta. DVB-speksi antaa mahdollisuuden määritellä dual mono-raidoille omat kielensä kummallekin lähetettävälle ääniraidalle, mutta Topfieldin toteutus on siinä mielessä puutteellinen, että se ei tunnista kuin tuon ensimmäisen kielen ko. ääniraidalle. Oikein toteutetussa boksissa listaan pitäisi tulla eurosportin tapauksessa muistaakseni englanti, ruotsi, norja ja suomi. Bugin voi kiertää valitsemalla kuulumaan vain vasemman tai oikean kanavan.

Topfieldin pitäisi osata näyttää kaikki 4 kieltä ja antaa käyttäjän valita niistä haluamansa ääniraita.

Conax/SmartWi kortinjakaja

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuorokauden kokeilu laitteissa TF5100PVRc ja TF5100PVRc MP. Ongelma oli, että salatut ohjelmat mm. TV1000, Discovery ei avautunut käytettäessä SmartWi kortinjakajaa. Tein uudet päivitykset SmartWi 3-4 eri kertaa ja salaus avautui ainoastaan muutamiksi tunneiksi. Discovery tekstitykset eivät toimineet kuin Discovery ja Animal Planet kanavilla. Tein uudet ohjelmapäivitykset TF5100 PVRc, Aug17 ja TF5100PVRc MP Dec15 ja kaikki toimii virheettömästi, myös Discovery kanavapaketin suomenkieliset tekstitykset.

Lisää havaintoja tekstitv:n toimivuudesta TF5100PVRt April 2006 firmwarella:

Teksti kopioitu keskustelusta: DVDPlaza Digi-TV - laitteet

Alasivujen muistiin latausperiaate vaikuttaisi siis olevan edelleen yksi per latauskierros ja lataus tehdään aktiiviselle sivulle. Kehitystä on periaatteessa kuitenkin sen verran että jo aiemmin katseltujen&ladattujen sivujen alasivut säilyvät muistissa. YLEn tekstitv:ssä on kuitenkin jonkin verran ongelmia alasivujen lataamisessa, mutta MTV3:n tekstitv:ssä en ole vielä ongelmia havainnut.

Muutamia esimerkkejä YLENn tekstitv ongelmista: Eräänä päivänä sivun 103 alasivut (3 kpl) latautuivat ja toisena päivänä eivät. Sivun 103 alasivujen tekstit olivat siis testitilanteissa erilaiset. Sivun 202 alasivujen muistiin lataus ei ole onnistunut vielä kertaakaan. Sivu jämähtää alasivuun 1/3 sitten kun on sen löytänyt. Sivun 640 alasivu 3/3 tuli ensimmäisellä sivuhaulla näkyviin, mutta alasivujen latauduttua muistiin vain alasivut 1-2 olivat katseltavissa. Todettakoon vielä että YLEn 300-317 alasivujen lataukset ovat toimineet moitteettomasti.

Eli jos alasivujen latausongelmat saataisiin kuntoon ja lisäksi muistiin latausta kehitettäisiin siten, että lataus alkaisi heti kanavan avaamisen jälkeen (jo ilman tekstitv valintaa) sekä kierroksella ladattaisiin muistiin "kaikki uudet/muuttuneet alasivut" niin Toppynkin tekstitv:tä voisi pitää melko hyvänä. Tämänkaltaisia toiveita on bugilistoille muistaakseni joskus kirjattukin.

5100PVRc Nov10 2006-päivityksellä pitää aina valita teksti-tv-kieli, vaikka kanavia olisi vain yksi. Pitäisi valita automattisesti, jos vaihtoehtoja tasan yksi.

Jos käyttää teksti-TV:n tekstityksiä (sivut 451 alkaen) DVB-tekstityksen sijaan, kuvakelaus (timeshift) ei onnistu.

DVB-tekstitys kelatessa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tekstityksen pitäisi näkyä tallenteiden toistossa esim. 2x-kuvakelauksella.

TOIMIMATON

Kanavien järjestely

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kanavien järjestelyn täytyisi olla mahdollista.

TOIMIMATON

Kanavien poisto

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

5100PVRc Nov10 2006-päivityksellä ei onnistu kanavien poisto kanavalistasta! Esim. osa maksukanavista näkyy useaan kertaan, eikä tilaamattomia kanavia saa listasta pois. Aiemmin onnistui.

Käännösvirhe kanavan asetuksissa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Paina OK avataksesi kanavalistan. Paina punainen avataksesi asetukset. Lopussa on kohta "Add to FAV". Pitäisi suomentaa.

KORJATTU

Ohjelmien häviäminen

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Satunnainen ohjelmien häviäminen ohjelmalistasta. Varaa tilan kovalevyltä, mutta ohjelmat eivät näy ohjelmalistauksessa. Myöskään Altair -ohjelman kautta ei tiedostoja näy. HARVINAINEN, mutta on esiintynyt muutamalla käyttäjällä.

Puolinopeus (slow |>) ei toimi live-moodissa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ohjelmaa pitää kelata jonkin verran taaksepäin, että puolinopeuden saisi päälle. Pitäisi onnistua suoraan live-tilasta.

Usean tallenteen toistaminen

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ei voi toistaa useaa ohjelmaa peräkkäin esim. merkitsemällä ne toistettavaksi

Kokeileppas punaista namiskaa..

Tallenteen editointi

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tallennetta editoidessa ylhäällä näkyvä palkki voisi pysyä kokoajan näkyvissä, nyt editointi on hankalaa kun palkki häviää omia aikojaan jos kaukosäätimen nappuloiden painamisessa pitää vähänkään miettimistaukoa.

Leikkauksen loppukohdan haku kuvattomalla kelauksella on hankalaa, eikä hienosäädön mahdollisuutta juurikaan ole. Olisi kätevää, jos loppukohdan voisi vapaasti hakea käyttämällä eri kelausnopeuksia eteen/taakse tai normaalinopeudella (palkin pysyessä esillä!) ja merkata se lopuksi sinisellä nappulalla.

2x-kuvakelaus voisi tapahtua sulavasti, kuten 4x ja 6x-nopeudet. Nyt näyttäisi siltä, kuin joka toinen kuva jätettäisiin näyttämättä ja liike on nykivää. Lisänopeudetkaan eivät olisi pahitteeksi :-)

KORJATTU, ei ole lisänopeuksia

Pelkkä symboli riittäisi ilman Mykistys -tekstiä.

PIP ja timeshift

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

PIP-tilassa pieni kuva voi olla vain live-kuvaa. Timeshiftattu ja/tai tallennettu kuva näkyy vain pääkuvassa, vaihto ei onnistu.

RGB-siirto valinta valikkoon

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toivelistalle voisi toki mahdollisesti lisätä toiveen, että jonnekin Topfieldin kuvansäätövalikkoon lisättäisiin käyttäjälle mahdollisuus valita että tehdäänkö tuo "RGB-korjaus" vai ei?

RGB siirron voi suorittaa joko digiboksi tai tv. Jos kumpikaan ei sitä tee, leikkautuu kuva vasemmasta reunasta. Jos kumpikin tekee sen, leikkautuu kuva oikeasta reunausta (esim. 2005 Topfield 5100 päivitys, joka sai aikaan mustan palkin vasempaan reunaan ja kuvan leikkautumaan oikealta usealla käyttäjällä). Jos vain yksi laite suorittaa RGB-siirron, on kuva keskellä. Nykyisellä 5100PVR HDMI 3.16 softaversiolla "ei RGB-siirtoa tekevien tv:den" käyttäjät saavat kuvan vasemmalta leikkautuneena. Kysymys on muutamista senttimetreistä, (muutaman millin heitto kuvan keskityksessä johtunee tv:n OVERSCAN tilasta.) Eli valikkoon mahdollisuus valita, haluaako siirron vai ei. ? Selvästikin tarvittava koodi on Topfield:in hallussa (viittaus 2005 vuoden softaongelmiin RGB-korjauksen suorittavien tv:den omistajilla) (Muutos toukokuu-elokuu päivityksissä) (27.02.2008)