Siirry sisältöön

Ohje:Keskustelusivu

Wikikirjastosta

Keskustelusivu on jokaiseen varsinaiseen sivuun (kuten kirja, malline, luokka) liittyvä sivu, joka on tarkoitettu varsinaisesta sivusta keskusteluun tai jonkin kommentin jättämiseen.

Keskustelusivulle pääsee varsinaiselta sivulta sivun ylälaidan keskustelu-otsikkoa klikkaamalla.

Kuhunkin nimiavaruuteen kuuluu oma keskustelusivu ja se esimerkiksi kirjoilla se on muotoa Keskustelu:Kirja. Koska keskustelusivulla on oma nimi siihen voidaan linkittää suoraan.

Keskustelusivun rakenne

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varsinainen keskustelusivun muokkaaminen tapahtuu kuten minkä tahansa muun sivun, mutta keskustelun selkeyttämiseksi on käytössä seuraavat käytänteet.

Uuden keskustelun aloittamista varten sivun ylälaidan välilehtipalkissa on +-otsikko, jolla pääsee aloittamaan suoraan uuden keskustelun. Linkki avaa sivun johon annetaan keskustelun otsikko ja keskustelun aloitus tai muu kommentti. Tallennettu kommetti lisätään automaattisesti sivun viimeiseksi.

Keskustelun seuraamisen helpottamiseksi kommentit ja vastaukset sisennetään. Tämä tapahtuu rivin alussa olevalla kaksoispisteellä ( : ), joka sisentää kappaletta yhden askelman.

==Kuvaava otsikko==
Keskustelun avaus. --~~~~

:Vastaus. --~~~~

:: Kommentti. --~~~~

Keskustelusivun kommentit on aina allekirjoitettava. Tämä käy helpoiten kirjoittamalla kommentin loppuun --~~~~ (kaksi väliviivaa ja neljä tildeä) tai painamalla sivun yllä näkyvistä pikanäppäimistä allekirjoituspainiketta . Allekirjoitus lisää automaattisesti kommentin jättäjän käyttäjänimen tai IP-osoitteen sekä päiväyksen.