Ero sivun ”Wikikirjasto:Tervetuloa Wikikirjastoon” versioiden välillä

Wikikirjastosta
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
rv
Rivi 1: Rivi 1:
{{Malline:Wikikirjasto-ohje}}'''Wikikirjasto''' on yksi [[Wikimedia:Etusivu|Wikimedian]] hankkeista ja Wikipedian sisarhanke. Tämän hankkeen tarkoituksena on rakentaa yhdessä tietokirjoja. Aihe on muuten vapaa. Tämä hanke on vielä melko nuori mutta kasvamassa. Muita hankkeita voit katsoa [[Malline:Sisarprojektit|tästä]]. Jos olet kiinnostunut, voit käydä rekisteröitymässä sivuillemme [[Toiminnot:Userlogin|luomalla käyttäjätunnuksen]]. Muussa tapauksessa lausumme sinulle mottomme: '''Painu homo vittuun, vaikka sehän on paikka, johon et pitkällä tikullakaan koskisi!!'''
{{Malline:Wikikirjasto-ohje}}'''Wikikirjasto''' on yksi [[Wikimedia:Etusivu|Wikimedian]] hankkeista ja Wikipedian sisarhanke. Tämän hankkeen tarkoituksena on rakentaa yhdessä tietokirjoja. Aihe on muuten vapaa. Tämä hanke on vielä melko nuori mutta kasvamassa. Muita hankkeita voit katsoa [[Malline:Sisarprojektit|tästä]]. Jos olet kiinnostunut, voit käydä rekisteröitymässä sivuillemme [[Toiminnot:Userlogin|luomalla käyttäjätunnuksen]].


==Lukeminen==
==Lukeminen==

Versio 31. toukokuuta 2006 kello 07.20

Wikikirjasto on yksi Wikimedian hankkeista ja Wikipedian sisarhanke. Tämän hankkeen tarkoituksena on rakentaa yhdessä tietokirjoja. Aihe on muuten vapaa. Tämä hanke on vielä melko nuori mutta kasvamassa. Muita hankkeita voit katsoa tästä. Jos olet kiinnostunut, voit käydä rekisteröitymässä sivuillemme luomalla käyttäjätunnuksen.

Lukeminen

Lukeminen on yksikertaista. Etusivulla on linkit kirjahyllyihin ja osa kirjoista on esillä suoraan etusivulla. Halutessasi voit myös käyttää hakua (sivun vasemmassa laidassa), jolla pystyt hakemaan kiinnostamaasi aihetta eri kirjoista.

Kukaan meistä ei kuitenkaan voi taata kirjojen oikeellisuutta, mutta mahdollisista asiavirheistä, puutteista ja erimielisyyksistä voidaan keskustella sivun keskustelusivulla. Kaikki ovat vapaita keskustelemaan keskustelusivulla vaikka et olisikaan rekisteröitynyt. Voit myös korjata asiavirheen muokkaus välilehden alta.

Muokkaaminen

Kuka tahansa on tervetullut muokkaamaan tätä hanketta. - Sivun muokkaus on toivottavaa. Muokkaus onnistuu helposti painamalla välilehteä muokkaa. Kuten on jo aikaisemmin mainittu voidakseen muokata ei tarvitse olla rekisteröitynyt.

Monen mielestä projekti, jota kuka tahansa voi muokata on pelottava. Uskomme kuitenkin siihen että ennen pitkää tämä on vahvuus, sillä kuka tahansa voi myös korjata virheen tai poistaa vandalismista aiheutuneet ongelmat.

Kirjoittaminen

Kirjoita rohkeasti ja aloita uusia moduuleita, joista ennen pitkää muodostuu kirjoja useine sivuineen. - Tuskin sellaista aihetta on mistä joku toinen ei olisi kiinnostunut. Puuttuuko moduulista osa joka on mielestäsi tärkeä? Sinulla on mahdollisuus lisätä puuttuva pala palapeliin. Älä huolestu liikaa virheistäsi – Sillä joku korjaa mahdolliset virheesi todennäköisesti melko nopeasti.

Huomaathan kuitenkin että kaikki aineisto mitä lisäät tänne on kaikille vapaata eli vapaasti muokattavissa ja käytettävissä ilman lupaasi. Hanke on GNU Free Documentation License (GFDL) lisenssin alainen, mallinetta ja englanninkielisiä sääntöjä voit tarkistella täällä.


On erittäin tärkeää, että et kirjoita tai kopioi näille sivuille tekijänoikeuksilla suojattua materiaalia!