Keittokirja

Wikikirjastosta
Versio hetkellä 31. elokuuta 2017 kello 22.38 – tehnyt Usp (keskustelu | muokkaukset) (→‎Ruoka-aineet: ruoka-aineopas)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Foodlogo2.svg Keittokirja

Reseptejä kaikkialta maailmasta

Suositeltu resepti

Supreme pizza.jpg

Kuinka paistan pizzeriamaisen pizzan? Tämä on ohje siihen tarkasti kerrottuna, jotta nekin, joilla ei ole kokemusta leipomisesta pystyvät tekemään pizzaa. Lue lisää.
muokkaa

Raaka-aine

Appelsiineja

Appelsiini (Citrus sinensis) on sitruspuihin (Citrus) kuuluva puu. Samaa nimeä käytetään sen makean makuisesta marjasta, jota arkikielessä kutsutaan hedelmäksi kuten sitruunaakin. Appelsiini lienee pomelon (Citrus maxima) ja mandariinin (Citrus reticulata) risteytys. Kypsät appelsiinit ovat hyviä C-vitamiinin lähteitä. Lue lisää.


muokkaa

Johdanto

Tervetuloa peremmälle. Hankkeemme on vielä melko nuori ja sisältää vain muutamia ruokia, mutta toki sinäkin voit liittää siihen lisää.

Keittokirja on tarkoitettu kaikelle ruokaan, juomaan ja muuhun syömiseen liittyvälle materiaalille. Keittokirjaan voit lisätä omia lempiruokiasi, niiden valmistamiseen liittyviä niksejä ja muuta ruokaan liittyvää. Drinkeille on kuitenkin oma kirjansa nimeltä Baarikaappi. Vegaanisia reseptejä on Vegaanin keittokirjassa, ja välipalareseptejä löydät kirjasta Wikijunior Välipalakirja.

Keittokirjan sisältö

Tässä koko Keittokirjan sisältö on jaettu osiin lukemisesi helpottamiseksi.

Reseptit

Leivonnaiset

Makeat

Kastikkeet

Suolaiset

Pikaruuat

Pääruuat

Kastikkeet

Salaatit

Juomat

Jälkiruuat

Makeiset

Muut

Allergiat ja erityisruokavaliot

Katso Wikipedian luokka erityisruokavaliot.

Ruoka-aineet

Yksittäisistä ruoka-aineista on oma kirja Ruoka-aineopas. Sienistä kertoo Sienikirja.

Wikipedia artikkeleita:

ananas, appelsiini, banaani, couscous, durra, greippi, hunaja, kaali, kananmuna, kaura, kerma, kiivi, lanttu, lehtisalaatti, maissi, maito, mandariini, mango, ohra, omena, paprika, pepino, peruna, porkkana, pähkinä, päärynä, riisi, ruis, ruokasuola, selleri, sipuli, sitruuna, soija, sokeri,vadelma, vehnä, viinirypäle, valkosipuli, voi

Aiheesta muualla